La Răscruce între foarte bun și excelent – Gărâna

La Răscruce
Gărâna

Crivaia (Văliug) – Gărâna – Trei ape

Vara asta m-am gândit să nu las să treacă niciun weekend fără să ies din oraș, până acum nu am ratat niciunul. Așa că sâmbata aceasta am ales să mergem în inima Semenicului. Itinerariu nostru fiind Stațiunea Crivaia (Văliug) – Gărâna – Trei ape. Am plecat de dimineața și primul popas l-am făcut la Crivaia, unde razele soarelui se revărsau peste apele lacului Văliug. A fost un adevărat refugiu în liniștea dimineții. Ne-am făcut un prieten, care ne-a urmat în călătoria noastră, la final i-am potrivit numele Billi.

La Răscruce- Gărâna

Pentru că se făcuse deja ora prânzului următoarea destinație a fost Gărâna, celebră și pentru festivaul de jazz, acolo aș fi rămas (pe bune!). Sleiți de foamne (majoritatea nu luasem micul dejun) am intrat La Răscruce unde am simțit cu adevărat farmecul acestor locuri. Nu degeaba se zice că „dragostea trece prin stomac”.

Odată intrați în curte a început să îmi plouă în gură, mă simțeam ca acasă, în copilărie, când bunica gătea de zori și umplea satul de mirosuri care mai de care. Am cerut imediat meniul, dar acesta era trecut mare pe o tablă. Semăna mai mult cu o listă de „to do’s ”de la ședințele din birou, semn că trebuie să guști din toate.

Fiecare ne-am luat ceva diferit și am degustat din toate. Prima mea dragoste a fost ciorba cu gălbiori, rasă cu smântână, am simțit-o ca pe primul sărut 🙂 și sigur mai vreau și cu altă ocazie.

(P.S. Ieri a fost Ziua Sărutului, de aici și comparația de mai sus, probabil.)

Pentru felul 2 am ales mușchiuleț de porc umplut cu gălbiori, tras în bacon cu sos de gorgonzola, care a fost bun. Mă așteptam să fie mușchiulețul direct în sos, nu sosul separat, de aceea poate mi s-a părut puțin cam năcăcios.

Am gustat în schimb coastele, o adevărată savoare, moi și fragede, cu sos de barbeque, au fost cele mai bune din meniu(după ciorbă desigur). De băut am luat socata, nu era foarte dulce și era exact „așa cum trebuie”.

De asemnea, bună a fost și fasolea bătută asortată cu ceapă caramelizată, trebuie să recunosc că sunt mare fană ceapă caramelizată. La coaste au fost serviți cartofi noi la cuptor cu aromă puternică de rozmarin și cimbrișor, cică din ăla de Gărâna. Recomand și castraveții murați la soare, fără oțet, fără multe șmecherii, numai buni de luat la un prânz muntenesc. Doamna care ne-a servit a fost foarte prietenoasă, chiar ea ne-a recomandat să luăm din toate și să le degustăm. Cât am așteptat comanda numai bine am savurat socata rece și nu a durat mai mult de 15-20 minute.

Cel mai bun strudel cu mere

După ce ne-am delectat din toate bucatele care ne-au făcut din ochi și ne-au atins papilele gustative, venise timpul desertului. Deși arătau bine cele din meniul de La Răscruce, am fost foarte hotărâți că vrem să mâncăm ștrudel cu mere, de la pensiunea Gasthaus și nu am dat greș nici acolo. Ștrudelul a fost 20 de lei, servit cu budincă și înghețată locală. Gustul puțin acrișor al merelor și budinca dulcișoara, au fost un adevărat deliciu pentru o după amiază călduroasă, departe de aglomerația orașului.

Prețuri:

Ciorbă de gălbiori: 18 lei

Fasole bătută: 18 lei

Mușchiuleț de porc:  35 lei

Coaste: 35 lei

Cartofi: 10 lei

Socata: 15 lei

Salată de murături: 7 lei.

P.S. E bine să aveți banii cash, pentru că nu au opțiunea cu cardul. Vă recomandăm să treceți pe la cele 2 locații dacă sunteți la Gărâna Jazz festival weekendul aceasta.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul