După o analiză stufoasă a ofertelor de Valentine’s Day redactată de a noastră colegă Mofturi pe săturate, eu și al meu Pizzer Pragmatic am optat pentru o cină la Domeniul Herneacova. În ultima perioadă am fost atât de prinși cu activități încât nu am prea reușit să ne dedicăm timp pentru noi astfel că ne doream o deconectare de oraș, de zgomot, de agitație.
Acesta a fost motivul principal pentru care am ales oferta de Valentine’s Dinner în afara orașului, într-un loc retras, în natură și nu avem nici un regret după aproape 24 de ore petrecute acolo. Locul este o oază de liniște, de regăsire de sine și cu mult bun simț, nu numai în farfurie, ci și în servire, ambianță, dar mai ales atenția la detalii. În rândurile de mai jos veți înțelege mai bine la ce mă refer când spun aceste cuvinte, deci haideți să purcedem la drum.
De ce Herneacova?
La început recunosc că am fost puțin sceptică despre variantă pentru că eu una nu am mai fost la Herneacova, iar Pizzerul Pragmatic a mai fost, dar el se presupune că nu trebuia să știe, dat fiind că a fost un cadou surpriză. I-am contactat inițial pe Facebook pentru a vedea dacă mai sunt locuri, iar spre bucuria mea mai erau câteva disponibile. Ulterior mi-am dat seama că exista o mică-mare problemă pentru că nici unul din noi nu este șofer și nu ar fi putut conduce, iar prietenii sau familia care ar fi putut să ne ducă aveau deja planuri pentru o seară romantică prin alte părți.
Cu câteva zile înainte de eveniment am fost sunată pentru confirmare, moment în care le-am comunicat organizatorilor că ne dorim mult să venim, dar nu avem cu ce, iar din acest motiv aș dori să mă retrag pentru a nu încurca organizarea lor. Persoana care m-a sunat a fost atât de amabilă încât mi-a promis că ne va ajuta cu transportul și așa a și fost, pentru că vineri după-amiaza a venit o mașină să ne preia chiar din fața casei.
Dat fiind că am ajuns puțin mai repede la Herneacova, am profitat de timpul frumos și de frumusețea domeniului pentru a face o plimbare.
Restaurantul și atmosfera de Valentine’s Day
După câteva plimbări prin zonă am intrat în restaurant, unde pregătirile erau în toi pentru seara festivă. Sperăm că nu i-am încurcat foarte tare ajungând mai repede, pentru că noi ne-am delectat de decorul și atmosfera romantică din interior.
La începerea evenimentului am primit câte un prosecco din partea casei, iar eu am mai primit și un trandafir roșu tare frumos. În câteva minute restaurantul a devenit plin, fiecare masă având cupluri îndrăgostite sau familii și prieteni care au ales să petreacă împreună. Chiar dacă localul a fost plin, decorul a fost unul intim și romantic, unde lumina și atmosfera romantică au fost conturate cu multe lumânări și elemente de decor roșii și romantice, de la trandafiri la ursuleți de pluș și inimioare din cafea.
Meniul și servirea
Meniul serii a fost pregătit de bine-cunoscutul chef Nicolae Tomescu, pe care noi în urmărin pe Instagram, unde postează multe preparate delicioase, ce îți trezesc instant foamea. Aperitivul a inclus un pate de curcat cu dulceață de ceapă roșie și merișoare, salată de pere cu haloumi și caju copt sărat, hummus de dovleac copt și salată de microplante, canapeuri cu somom și cremă de brânză, șuncă de casă, salam cu vin, măsline marinate și roșii cherry.
Pe mine și pe Pizzeru Pragmatic cel mai mult ne-a fasciat hummus-ul de dovleac copt și pate-ul de curcat cu dulceață de ceapă, unde ambele preparate au fost foarte aromate și s-a simțit prospețimea ingredientelor. Dincolo de asta, mie mi-a mai plăcut salata de pere cu haloumi și caju, care a venit într-un coșuleț de foietaj, din care simțeam că aș putea mânca până dimineață și să nu mă satur. Combinația dintre dulce și sărat era atât de subtilă încât nu îți dădeai seama pentru că ți se topeau în gură.
Preparatele au continuat cu o supă de linte și ulei de trufe, care la servire a avut deasupra o felie de pâine prăjită, ce s-a potrivit la fix cu supa. Nici din aceasta nu a rămas foarte mult în farfurie, iar faptul că pauzele dintre servire au fost suficient de lungi, am avut destul timp cât să digerăm preparatul anterior și să ieșim la mici plimbări afară. Pauzele de afară s-au contopit cu atmosfera din interior, prin mici focuri de tabără care au fost aprinse lângă restaurant, dar și prin niște mici mese de decor pe căpițe de fân și sfere luminoase, asemeni luminei de la lună.
Felul principal a inclus două felii de mușchiuleț de porc cu cimbru și usturoi și cartofi copți cu praz și smântână. Eu fiind o mare fană a cartofilor în orice formă, dar mai ales copți m-am delectat cu acest ultim fel, nemaîncercând până acum cu praz și smântână. Carnea de porc a fost fragedă și aromată, simțindu-se și condimentele în același timp, aspect care doar a făcut-o pe aceasta mai delicioasă.
La desert mă așteptam să fie ceva mult mai simplu și mai comun, dat fiind că în meniu apărea specificat că se va servi o savarină, iar așteptările mele au fost la o clasică savarină de cofetărie. Spre surprinderea mea, savarina a avut o textură diferită de data aceasta, aflând ulterior că blatul acesteia este chiar gătit in-house, iar frișca este de casă. Decorul acesteia parcă a dat a notă și mai romantică, cu niște fructe aromate și dulci.
Servirea pe tot parcursul serii a fost una plină de amabilitate și bun simț. Dacă în oraș deja m-am obișnuit cu plictiseala și grimasele ospătarilor, aici aceștia ne-au întâmpinat cu zâmbetul pe buze, cu multe cuvinte frumoase și cu solicitări de feedback pe tot parcursul serii. Dacă aș putea acorda o notă pentru atenția la detalii, cred că aceasta ar depăși notele de la 1 la 5 pe care noi le oferim pe FoodCrew. S-a văzut încă de la intrarea pe domeniu că este un loc unde se pune suflet și muncă constant, oamenii fac ceea ce le place și transmit o stare de bine și vizitatorilor care le trec pragul.
Dacă așteptarea mea era că voi merge la un restaurant rustic, atunci pot să mărturisesc că ea mi-a fost și depășită prin modernitatea preparatelor și a serviciilor. Noi inițial plănuiam să ne întoarcem în oraș la finalizarea cinei, însă ne-am hotărât să rămânem și peste noapte după ce am descoperit liniștea de acolo și cât de bine ne prinde să stăm deconectați de telefoane fără rețea (pentru că da, semnalul de rețea este slab pe unele rețele cum ar fi Vodafone, și inexistent în cazul meu pe Telekom). La solicitarea de a rămâne peste noapte am fost surprinși încă o dată de amabilitatea oamenilor și de implicarea lor. Ni s-a prezentat faptul că în zona principală nu mai sunt camere, dar că ar fi disponibil un apartament cu 3 camere în partea cealaltă a domeniului, însă dezavantajul ar fi baia pe hol. Pe noi nu ne-a interesat neaparat faptul că baia este pe hol și probabil am fi acceptat să dormim și cu caii în herghelie atâta timp cât ne mai puteam bucura de câteva ore în acea oază de liniște.
După vizitarea camerei cu un angajat al domeniului, am acceptat instant propunerea iar la finalul cinei ne-am retras în apartament după o plimbare de 10 minute. Chiar dacă era deja miezul nopții, somnul nu s-a lăsat chemat foarte devreme, ci chiar târziu spre dimineață, însă pentru mine a fost o delectare să citesc într-o liniște deplină unde singurele sunete auzite erau cele ale bufnițelor de afară, aflate în plină activitate ca și mine. Nu cred că am reușit să mai citesc și să mă relaxez într-o atmosferă cu atât de multă liniște și chiar dacă am dormit doar 4h, dimineața m-am trezit foarte odihnită.
Micul dejun
În oferta de a rămâne peste noapte pachetul a inclus și micul dejun, unde am avut bufet suedez cu omletă, bacon și ciuperci prăjite, brânză proaspătă, precum și alte legume diverse. Acesta a fost tare delicios, mai ales pentru noi doi care nu prea obișnuim să mâncăm dimineața. Asta ca să nu mai spun, că oferta a inclus după micul dejun și o lecție de echitație sau o plimbare cu trăsura, lucru pe care îl regret și acum că nu am rămas să îl facem, dar trebuia să revenim în oraș cu transportul pe care am reușit să îl găsim la întoarcere.
Prețuri
Oferta a avut două pachete, primul fiind la 125 lei/pers cu cina de Valentine’s Day, iar cel de al doilea fiind la 200 lei/pers. Pentru o escapadă cu această ocazie, nouă prețul ni s-a părut unul foarte bun, mai ales că am dormit foarte bine acolo, ne-am odihnit, deconectat și cei care au rămas, s-au bucurat și de o interacțiune cu caii domeniului sau de o plimbare cu trăsura prin zonă.
Nici un comentariu