Sushi în carantină? Cu livrare la domiciliu cât ai zice Raku

RAKU Sushi

Te gândești la un mod în care ai putea să petreci altfel o cină în carantină? Dacă tot nu știm unde ne vom petrece vacanța anul acesta, de ce să nu călătorim încercând bucătăriile străine? Poate așa vom reuși să învățăm mai multe despre cultura culinară a țărilor care ne entuziasmează. Anume din dorința de a savura un pahar de vin cu ceva exotic, am ales să comand sushi în carantină de la Raku.

Cum alegi ceva din meniul unui restaurant de sushi?

sushi Raku Restaurant

Îmi place la nebunie sushi, am reușit chiar să gătesc de câteva ori acasă. Evident că nu au ieșit ca cei din restaurantele specializate, dar eu am fost mega încântată. Acum însă mi-am dorit ceva autentic japonez, așa că atunci când am văzut pe foodpanda restaurantul Raku Sushi am avut un moment de revelație. Nu am mai încercat ceva de la ei, dar am mers după intuiție și poftă. Mă consider începătoare în arta sushi-ului, de aceea încă sunt la faza în care comand preparatele cele mai cunoscute. Așa am ales un Maki Combo cu 12 bucăți diferite de maki: somon, ton și avocado și pentru prima dată am încercat Nigiri Tako cu octopus.

Maki Combo – perfect pentru inițierea în bucătăria japoneză

Un Maki Combo este erfect pentru începătorii în bucătăria japoneză, și anume sushi. De cele mai multe ori veți găsi în meniuri maki cu somon, dar sunt multe variante cu multe tipuri de pește sau fructe de mare crude, legume sau chiar fructe tropicale.

Combo ales de mine avea maki cu somon, ton și avocado, toate trei fiind exact pe gustul meu. Iar varianta cu avocado poate fi consumată și de cei care nu preferă peștele sau fructele de mare, crude în mod special. Eu nu am putut să le compar cu altele mâncate anterior în alte localuri, dar acestea mi-au plăcut. Am simțit prospețimea ingredientelor și au fost servite ca la carte, cu sos de soia, wasabi și ghimbir. Orezul a fost suficient de aromat și cu suficient oțet de orez, condimentat cu sare pentru gustul meu.

sushi maki

Am primit și chopisticks, dar nu e musai să le folosiți, japonezii originari mănâncă cel mai des cu mâna. Vă recomand să încercați totuși bețișoarele, mai mult pentru vibe. Am respectat în tocmai ordinea în care se mănâncă sushi: se toarnă foarte puțin sos de soia, apoi puțin wasabi și se mănâncă bucata întreagă. Ghimbirul l-am folosit doar după ce am terminat primul fel de maki, cu somon, deoarece acesta îți curăță cerul gurii să poți simți cât mai bine gustul următorului sushi. Deși nu sunt mare iubitoare de ghimbir, îl folosesc după regulile bucătarilor pentru a savura fiecare fel de sushi.

Nigiri tako cu octopus – prima încercare

Nigiri sunt o formă mai artistică dintre tipurile de sushi. Până acum am încercat nigiri cu somon și cu creveți, și au fost super buni. Dar de data aceasta m-am hotărât să testez varianta cu caracatiță, care este gătită cumva, nicidecum crudă. Vreau să spun că nu am fost foarte impresionată de alegere, parcă totuși caracatița nu era foarte prospătă. Iar feliile, cum puteți vedea și în poză, nu sunt foarte estetic tăiate. De fapt, secretul unor nigiri tako este cât de proaspătă este caracatița, cum este gătită și cum sunt tăiate feliile. Astfel, nigirii cu creveți rămân preferații mei până în acest moment.

nagiri tako

Nigirii se mănâncă la fel ca maki, o bucată întreagă cu puțin sos de soia și wasabi. Dacă alegeți să îi mâncați cu bețișoarele, e neapărat să le țineți astfel încât carnea să fie în partea de jos. Aici eu am trișat, nu i-am ținut corespunzător.

Prețurile

Așa cum toate plăcerile ne costă, prețurile pentru sushi nu sunt foarte mici. La Raku au prețurile exact ca alte restarante specifice din Timișoara. Pentru cele comandate mai sus am plătit 66 RON și le-am primit chiar în 66 de minute.

Timpul de așteptare pentru mine nu a fost o problemă, am comandat de poftă, nu de foame. Un aspect care merită apreciat este însă ambalajul, acesta este din hârtie, reciclabil, cu excepția cutiei pentru sosul de soia. M-aș bucura să văd asta la cât mai multe restaurante, mai ales că în această perioadă toți clienții comandă la domiciliu.

Voi ce alte tipuri de sushi ați încercat și care au fost preferatele voastre?

Știu că e o adevărată artă și sunt pregătită să descopăr cât mai multe despre sushi: combinații, reguli și istorie. Dar dacă v-am făcut poftă în acest moment, vă recomand să vizualizați meniul celor de la Raku Sushi în platforma foodpanda.

Și pentru a vă face și mai mare poftă de sushi, puteți folosi voucherul de comunitate foodcrew15 și aveți reducere 15 lei la orice comandă minimă de 30 lei. Vă recomandăm cu drag să călătoriți prin diverse bucătării și să împărtășiți cu noi experiența voastră!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

[…] sushi? Există Raku. Vrei paste artizanale, hand-made? Există Le Monelline. Te tentează o porție de coaste sau […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul