Intim. Cochet. Cu mâncare delicioasă.
Acestea au fost printre primele cuvinte pe care le-am auzit despre Pizzeria Maschino, chiar de la un client care se ridica de la masă, în timp ce noi intram în localul micuț, descoperit la întâmplare pe Google Maps.
Într-o zi ploioasă, când nimeni nu prea are chef să iasă din casă, noi am poftit la ceva bun. Însă, nu eram hotărâți ce așa că am pornit la drum fără o țintă anume, iar de la diverse opțiuni și pin-uri schimbate din mers, precum Casa Bunicii sau Taverna Sârbului, am ajuns să descoperim Pizzeria Maschino. Recenziile și pozele de pe Google ne-au atras atenția și fiindcă deja eram în parcare la Taverna Sârbului, la o aruncătură de băț de Giarmata Vii, am zis să îi dăm o șansă și am pornit la drum într-acolo.
Locația e ușor de găsit fiind aproape pe strada principală și are un aer cochet, exact cum ne-a șoptit cineva la intrare. Weekend fiind, locaul tocmai încheiase o petrecere sau o masă în familie și se pregătea să continue cu încă una. Cu toate acestea, mai era locuri disponibile, iar doamna ospătar care ne-a întâmpinat, ne-a așezat imediat la masă și ne-am simțit bine-primiți din prima clipă.
Fiindcă luasem decizia pe ultimul moment, ne-am luat puțin timp până am răsfoi meniurile și ne-am hotărât ce să comandăm, timp în care ne-am delectat cu ceva de băut. Unii cu cafea, alții (șoferi fiind) cu o bere fără alcool.
Tot în acest timp, le-am admirat și peretele ce avea expuse stricle de vin de la Crama Aramic, dar și lista de vinuri din meniu, dar pentru ele ne-am propus să revenim cu altă ocazie.
Impresii despre pizza
Într-un final, ne-am hotărât să luăm o pizza Quatro Fromaggi cu salam picant de la categoria de Pizze Bianche. Aici trebuie să spunem neapărat că ne-a plăcut mult această împărțire din meniu cu pizza sos alb și pizza cu sos de roșii, mai ales că nu am regăsit-o la multe restaurante din zonă.
Cea mai mare supriză a fost timpul în care ne-a fosit servită pizza, fiindcă nu au trecut mai mult de 10 minute de la plasarea comenzii și până a ajuns la noi pe masă.
Iar acum revenind la impresiile despre pizza, avem de zis următoarele:
- A fost o pizza foarte aromată și sățioasă. Ne-am săturat doi oameni din jumătate, nemâncând altceva în ziua respectivă, iar ce a rămas am luat la pachet.
- Salamul picant a foarte bun, atât de bun că l-am fi mâncat și gol.
- Sosul de brânzeturi exact cât trebuie și cum trebuie. Nici prea mult și prea grețos, dar nici prea puțin.
- Iar blatul – Oh, Doamne! – blatul a fost elementul cel mai bun și surpriza cea mai plăcută.
Aerat, aromat și prăjit cu aroma aceea specifică pe care o au pizzele copate în cutor cu lemne. Genul acela de blat pe care nu îl lași în farfurie și îl devorezi până la ultima bucată. Nu ne-am putut abține și v-am pregătit mai jos o poză din-aproape.
Impresii despre desert
Da, pizza a fost sățioasă și am luat și la pachet, dar știm deja că desertul are camera lui specială, așa că nu am rezistat tentației de a împărți un tiramisu, atunci când l-am văzut în meniu. Decizia nu s-a lăsat cu regrete fiindcă acesta a fost un tiramisu cremos și aromat.
Am încercat tiramisu în multe restaurante din Timișoara (și nu numai) și puține sunt cele care chiar o fac bine. Nu știm cum l-a făcut Maschino, dar de astăzi a intrat la preferatele noastre.
Nota de plată ni s-a părut decentă, mai ales bună dacă ne raportăm la faptul că preparatele au fost foarte bune și ingredientele s-au simțit a fi de o calitate superioară.
Totodată prețurile sunt la media celor din oraș, chiar sub unele dintre locațiile cu profil similar și chiar dacă trebuie să ieși din oraș pentru a ajunge la Maschino, noi zicem că merită efortul și te bucuri atât de o ieșire din rutina zilnică, cât și de o pizza delicioasă.
Totalul a fost de 81 lei.
Pizzeria Maschino livrează și într-o parte a orașului Timișoara sau în arii precum Ghiroda, Bucovăț, Remetea sau Dumbrăvița, iar lista traseului complet este disponibilă la ei pe site, alături de meniu sau alte detalii.
Nici un comentariu