Sănătatea este la un coș distanță

Coșul Sănătos
Timișoara

Deși ne dorim cu toții să ne hrănim sănătos și să avem grijă de corpul nostru, deseori nu găsim timp sau energie să alergăm prin piețe și supermarket-uri, să facem cumpărături sau să gătim. În timp, acest stil de viață aduce cu el carențe de vitamine și minerale, dereglări ale sistemului digestiv, oboseală și poate chiar boli.

Din pasiunea pentru sănătate a apărut Coșul Sănătos, o mică afacere inițiată online de doi tineri care își doresc să educe oamenii în privința modului în care se hrănesc. Au pornit la drum cu produse locale, cultivate de agricultori autentici din Banat prin metode tradiționale pe care le livrează la adresa dorită de cumpărători. Oferta se schimbă în fiecare săptămână și au ajuns să colaboreze cu mari companii din Timișoara, ai căror angajați nu au timp să-și cumpere singuri fructe și legume proaspete. Tot pentru ei au creat o ofertă de sucuri naturale, produse pe loc și livrate la birou.

Cosul sanatos

Cos cu fructe

Legume fructe la tine acasa

Pentru că sezonul rece le-a pus bețe în roate, de curând au deschis un aprozar care le permite să comercializeze și fructe exotice, acordând aceeași grijă pentru produse netratate cu îngrășăminte sintetice. Și cum orice faptă bună aduce recunoştinţă și zâmbet pe chipul celor care sunt atinși de ea, Coşul Sănătos are oportunitatea de a dărui Coşul oamenilor dragi sau celor nevoiași, colaborând cu o cantină de ajutor social din Timișoara.

Un coș plin de bunătăți poate fi comandat direct de pe site, unde se află oferta completă sau poate fi personalizat și achiziționat în Aprozar.

Citrice

Cos de toamna

Rodii

Legume

Concurs

Și pentru că vrem să vă deschidem apetitul pentru fructe, legume și mai ales pentru comoditatea de a le primi la ușă, ne-am gândit, împreună cu cei de la Coșul sănătos, să organizăm un concurs pentru voi. Punem la bătaie 2 coșuri sănătoase (aprox. 4 kg) pentru 2 norocoși. Regulile de joc nu sunt complicate. Tot ce trebuie să faceți este să:

  • dați un Like paginii Coșul sănătos pentru a fi la curent cu toate produsele și ofertele lor;
  • lăsați un comentariu aici pe site la acest articol în care să ne spuneți care e rețeta mâncării voastre preferate și puteți câștiga un coș plin de bunătăți pentru a o găti.

Noi am venit cu ideea, voi alegeți ce puneți în coș. 😀 Perioada de desfășurare este 19 noiembrie – 26 noiembrie, iar câștigătorii vor fi desemnați cu ajutorul random.org și  anunțați în data de 27 noiembrie.

Așteptăm idei de rețete sănătoase și delicioase! 😀

Comentarii

Timeea Tivrea

19 November 2013 at 15:50

Conopida pane picanta cu piure

Carmen

19 November 2013 at 16:08

Penne cu Brocolli si ciuperci
400g paste Penne se pun la fiert in apa sarata si clocotita pana devin “al dente”.
In ultimele 4 min de fierbere ale pastelor se adauga buchetelele de la o tulpina de broccoli.
Intr-o tigaie se calesc in putin ulei 300g ciuperci(champignon/hribi/galbiori/pleurotus),la final se adauga 2 catei de usturoi zdrobiti si o tulpina de praz taiata marunt, sare si piper.
Se amesteca pastele scurse de apa cu 500 ml suc de rosii,brocolli si amestecul cu ciuperci.Deasupra se rade parmezan.

Andra Bolbos

19 November 2013 at 19:41

Placinta cu spanac

Ingrediente: 400 g aluat fraged, 1 kg spanac proaspăt, 1 ceapa, 200 g brânză feta, 100 g mozzarella, 3 ouă, 3 linguri cu smântână, 50 g cașcaval afumat, lapte bătut,mărar, ulei,sare, piper

Călește ceapa tocată mărunt într-o lingură cu ulei încins. După două minute, adaugă spanacul curăţat și opărit și ţine pe foc până se înmoaie. Ia de pe flacără, sărează și piperează. Separat, rade brânza, adaugă ouăle bătute și smântâna, mărarul tocat mărunt. Când spanacul s-a răcit, încorporează amestecul de brânză și ouă. Întinde o foaie de aluat și așaz-o pe tava de cuptor. Înţeap-o din loc în loc cu furculiţa.Toarnă amestecul de spanac și brânză, rade deasupra cașcavalul afumat și acoperă cu cealaltă foaie. Taie plăcinta în pătrate potrivite, unge-o cu un amestec de lapte bătut și ou și dă la cuptorul încins, până când capătă o culoare arămie și s-au copt foile.

Mada Mazilu

19 November 2013 at 19:55

Ce poti sa-ti doresti intr-o seara cand vii obosit de la lucru? Simplu! o salata delicioasa de fructe(banane,mere,kiwi,rodie) si seminte(nuci sau alune) 🙂

Popescu Marian

19 November 2013 at 20:11

Tocanita de legume la cuptor e delicioasa! (cartofi,fasole,morcovi, conopida, ceapa,etc.) mai ales acum in timpul postului

erika bolbos

19 November 2013 at 20:32

prajutura cu bezea::
– 100g unt
– 500g zahar pudra
– 200g faina
– 50 g cacao
– 1 praf de copt
– 4 oua
– 100 ml lapte
– 400g gem de piersici sau prune (sa fie mai tarisor)
Mod de preparare:
Untul se freaca cu 250 g de zahar pudra si se adauga pe rand cele 4 galbenusuri. Se pun apoi pe cacaoa, faina, praful de copt si laptele. Aceasta compozitie se pune intr-o tava (ceva mai mica decat tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt. Compozitia este densa si se intinde un pic cam greu dar cu paleta buna se rezolva problema. In cuptorul incins la 180 g se introduce tava si o tinem pana cand compozitia este coapta mai bine de jumatate( cam20 de minute).
In timpul asta batem albusurile cu 250 g zahar pana se intaresc.
Scoatem tava din cuptor, intindem gemul pe toata suprafata iar deasupra punem bezeaua. Dam tava iar la cuptor pana se intareste bezeaua. De preferat este sa lasam tava in cuptor si dupa ce l-am oprit. Atunci bezeaua se intareste frumos.
Cand prajitura este rece o taiem cu un cutit pe care il inmuiem in apa fierbinte.

Ana

19 November 2013 at 21:02

Ingrediente
– 1 banană
– 1 pumn de zmeură proaspătă
– 1 pumn de migdale
– miere de albine, după gust.
Mod de preparare
1. Se pun migdalele în robotul de bucătărie şi se mixează, după care se amestecă cu mierea de albine.
2. Se aşază un strat de migdale într-un pahar.
3. Peste migdale se pune un strat de zmeură.
4. Se pune banana în robot şi se mixează până devine cremoasă, după care se toarnă peste stratul de zmeură.
5. Se ornează cu fructe proaspete: căpşuni, zmeură, ananas, mango, măr, etc.

E geniala si mai e si sanatoasa! Inspirata de pe internet. 😀

Razvan

20 November 2013 at 0:35

O initiativa deosebita. Mult succes va doresc. Propunerea pentru reteta ar fi clatite din banane.

    Razvan

    20 November 2013 at 0:52

    Am uitat sa includ ingreditentele pentru reteta si modul de preparare.
    Se ia un ou si o banana si jumatate. Se iau bananele si se pun intr un vas iar apoi cu ajutorul unei furculite vom zdrobi bananele pana vor deveni o pasta. Apoi v-om lua oul il vom amesteca dupa ce il batem cu bananele, se poate adauga scortisoara pentru aroma, amestecam din nou intregul amestec. Se ia o tigaie se pune pe foc, punem un strop de ulei , apoi cu un polonic vom turna compozitia in tigaie.

Mihai Moldoveanu

20 November 2013 at 10:47

Paste cu ciuperci

Se fierb pastele, Penne. Intr-o tigaie se călește ceapa, se adaugă ciupercile, morcov ras și puțin bulion. Apoi se adaugă pastele și se rade telemea sărată peste. Gata!

Ioana

20 November 2013 at 13:17

Erika Bolbos, nu e frumos sa faci copy-paste de pe net retetele altora: http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/2012/10/13/prajitura-cu-bezea-si-gem/

Mioc

21 November 2013 at 12:09

Mie mi-ar placea o salata de fructe de sezon:mere, pere, struguri, banane,ananas, kiwi, suc de lamaie sau lime.

Laura

22 November 2013 at 12:37

Mancarea preferata toamna – Ratatouille
Ingrediente: ciuperci, dovlecel, vinete, usturoi, ceapa, ardei gras, rosii, pasta de rosii, patrunjel, ulei, sare&piper (dupa gust).

Se calesc ceapa si usturoiul, se pun legumele taiate cubulete (vinete, dovlecel, ciuperci, ardei gras) si spre sfarsit se adauga rosiile si/sau pasta de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, iar inainte de servire se presara deasupra frunzele de patrunjel tocat.

Pofta buna 🙂

luciana

22 November 2013 at 13:44

dovleac copt: se spala dovleacul, se feliaza si se pune in tava pe hartie de copt,Se coace aproximativ 30 de minute.

badoiu maria

26 November 2013 at 10:36

Salata de fructe

Oana Radomir

26 November 2013 at 11:12

Reteta mea preferata pentru perioada aceasta a anului este fara doar si poate, supa crema de dovleac.

Ingrediente:
1 ceapa
2 cartofi
1/2 telina
1/2 gulie
2 morcovi
1/2 ardei rosu/galben
3-4 bucati medii dovleac

Se pun la fiert toate legumele cu o lingura de sare. Dupa ce s-au fiert (verificati morcovii si gulia, fierb cel mai greu), stoarceti legumele, dar nu aruncati apa in care au fiert. Adaugati 2-3 linguri de ulei de masline sau de dovleac presat la rece, piper, cimbru si busuioc (de preferat proaspat sau congelat). Cu ajutorul unui blender sau mixer vertical amestecati legumele si condimentele si mai adaugati treptat din apa in care au fiert legumele pana ajungeti la consistenta dorita. Mai adaugati sare si piper dupa gust.
Serviti calda intr-un bol alaturi de seminte de dovleac/crutoane/smantana sau asa simpla, cum imi place mie 🙂

Popa Emanuel

26 November 2013 at 11:25

Salata de fructe proaspete: banane, rodii, portocale, lamai verzi, kiwi, mere, pomelo

crinutza

26 November 2013 at 11:46

Legume cu sunca gratinate, la cuptor 🙂
E simpla de tot si delicioasa!
Eu fac de obicei un amestec de dovlecei si conopida sau brocolli, le pun in steamer vreo 10 minute, pe urma intr-un vas de yena. Peste torn niste oua batute bine cu un praf de sare si piper, arunc niste feliute de sunca si niste mozzarella sau alt tip de cascaval ras.
Se baga la cuptor pana se topeste cascavalul si incepe sa prinda culoare pe lateral.
Atat.

Mihaela

26 November 2013 at 22:11

Brownie cu ciocolata, alune/nuci, mere si scortisoara

Ingrediente:
110 gr. faina
25 gr cacao
85 gr unt
150 gr ciocolata semi-amara
3 oua
150 gr zahar brun
1 praf sare
2 gr praf de copt
1 mar taiat cubulete
100 gr nuci/alune
scortisoara dupa gust

Preparare: se topesc pe baie de aburi untul impeuna cu ciocalata; se lasa putin la racit.
Separat se bat ouale impreuna cu zaharul pana se albesc peste care se adauga ciocolata topita,apoi merele cubulete. Se adauga faina, cacaoa, scortisoara, sarea si praful de copt. Dupa omogenizare se adauga nucile/alunele.Se pot pastra cateva alune, nuci si pentru a fi adaugate ca decor deasupra prajiturii inainte de coacere.
Se toarna compozitia in tava sau in forma de briose si se coace circa 25-30 min la 180 gr.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul