Lansare de vin la înălțime – Conacul Ambrozy, Cramele Recaș

Cramele Recaș
Recaș

Am avut onoarea și plăcerea să particip Sâmbătă, ca reprezentant FoodCrew, la un eveniment inedit de lansare a unui nou vin la Cramele Recaș.

Cramele Recas-Conacul Ambrozy

Pentru prima dată în vestul țării, în mijlocul a 900 de hectare de vie lucrate ca la carte, cei de la Cramele Recaș au adus conceptul ”Dinner in the sky” și l-au adaptat la varianta ”Brunch in the sky”, cu scopul de a lansa un nou vin, ”Conacul Ambrozy”, despre care am vă relatez în cele ce urmează.Detaliu Brunch in the Sky, Cramele Recas, Conacul AmbrozyConceptul ”Dinner in the sky” este unul unic, inedit, care își are începuturile în Belgia și care se regăsește în momentul de față în 43 de țări din întreaga lume, iar din 2011 și în România. Acesta întrunește toate standardele necesare de singuranță, motiv pentru care putem să stăm liniștiți în cazul în care optăm să ne bucurăm de momente inedite în acest cadru. Sistemul presupune o platformă care poate găzdui până la 22 de persoane plus 5 persoane pentru personal, platformă care este ridicată la o înălțime de 40-42 de metri înălțime, în cazul celei de la Cramele Recaș cel puțin.

Priveliste de sus Cramele Recas-Conacul AmbrozyȘi ca să revin la ceea ce s-a întâmplat acolo, țin să menționez că acest mecanism a fost plasat în mijlocul podgoriei și astfel am avut parte de o priveliște incredibil de frumoasă. Via regăsită în acest loc arată impecabil, pentru mine e cert că este îngrijită cu mare atenție și acesta este motivul pentru care Cramele Recaș se pot mândri cu vinuri de o calitate superioară, bucurându-se de apreciere tot mai mare atât pe plan intern cât și internațional.Cramele RecasAcolo sus, la 40 de metri, am avut plăcerea să fim introduși în lumea vinului și a Cramelor Recaș de către somelierul acestora și de către directorul general Ioan Georgiu.
Vinul lansat cu această ocazie, Conacul Ambrozy, și-a primit numele după Conacul Ambrozie de la Remetea. Este un vin dulce și licoros, producție 2013, realizat din struguri de pe o parcelă de Sauvignon Blanc și care este caracterizat de o concentrare masivă de zaharuri prin evaporare de apă.Vinul Conacul Ambrozy, Cramele RecasMenționez faptul că nu sunt un fan vinuri dulci, preferându-le mereu pe cele demiseci, fie ele albe sau roze, dar acest vin m-a surprins în mod plăcut încă de la început. Este un vin alb cu o tentă de gălbui care arăta minunat în pahar, iar în ceea ce privește gustul, mi-a dat senzația de vin foarte consistent în arome. Nu mi-a adus aminte de alt vin, ceea ce înseamnă că este unic, după cum a precizat și somelierul. În mod normal, când vine vorba de vinuri dulci, prefer doar să le gust. De data aceasta nu a fost așa, vinul era foarte aromat și îți cerea să-l mai guști încă o dată. Parcă nu mă săturam de aroma sa.

Conacul Ambrozy Cramele RecasAșa cum era și de așteptat, am avut parte și de o gustare perfect asociată acestui vin, formată din smochine umpute cu brânză, diverse tipuri de tartine cu prosciutto crudo, brânzeturi, capere, icre, somon. Aceste preparate ușoare au fost pe placul meu și puneau în evidență vinul, care se arată perfect și pentru deschiderea unei mese, la aperitiv, dar și la sfârșitul acesteia, asociat unui desert delicios.

Brunch in the Sky, Cramele Recas

Detaliu Meniu Brunch in the Sky, Cramele Recas

Meniu Brunch in the Sky, Cramele RecasCa și noutate, se pare că într-un an sau doi ne vom putea bucura de un hotel cu restaurant la ultimul nivel, cu vedere panoramică. Nu am avut până acum ocazia să vizitez locul noaptea, dar din surse sigure pare să fie foarte frumos, având priveliște asupra Timișoarei si a altor localități din jur, care noaptea, luminate fiind oferă o imagine senzațională. Astfel, este un următor punct pe propria ”to do list”.

Ca și concluzie interesantă, din punctul meu de vedere, reprezentanții Cramelor Recaș ne-au spus că în cazul în care nu pot produce un vin la calitatea consacrată, atunci nu îl vor produce deloc, iar motivul pentru care nu îl produce este acela că își respectă clienții. Astfel, dacă nu găsim un vin pe piață, trebuie să ne bucurăm. Acest lucru înseamnă că este un vin real. Mă bucură faptul că au punctat asta, deoarece eu una chiar m-am aflat în această situație de a nu găsi un anumit vin, pentru că nu se mai produce în acest an.

La final, așa cum ni s-a promis, am putut admira rezultatul muncii prestate în vie pentru a asigura un nivel calitativ si cantitativ de excepție. Toate tratamentele și lucrările necesare plantei și solului au fost efectuate, iar în zona strugurilor a fost realizată desfrunzirea, odată cu începerea sezonului ploios, pentru ca strugurii să nu se strice și să își păstreze calitatea, pentru a se transforma în vinurile de excepție cu care suntem obișnuiți.

Struguri Cramele Recas
Până la o nouă întâlnire, le doresc celor de la Cramele Recaș mult succes în realizarea vinurilor la standardele dorite și îndeplinirea tuturor obiectivelor propuse !

Cramele Recaș

Adresă:
Complex de vinificație CP1, Recaș
Telefon:
Website:

[…] Duo Fratelli este unul din acele locuri care m-a impresionat încă de la prima vizită. Restaurantul e foarte frumos amenajat și are o terasă încăpătoare, […]

[…] Due Fratelli este unul din acele locuri care m-a impresionat încă de la prima vizită. Restaurantul e foarte frumos amenajat și are o terasă încăpătoare, […]

Comentarii

Paul

29 September 2014 at 16:41

Ma asteptam la mai multe detalii despre mancare in articol, ce s-a mancat, ce desert, etc…
Nu am degustat vinul lansat acum, dar pot sa va spun ca nici eu nu eram fan vinuri dulci, pana nu “m-am intalnit” cu vinurile dulci de Tokaj, moment in care pentru mine s-a schimbat conceptul de vin dulce. Va recomand sa degustati un Aszu, de 3 sau 5 puttony, racit corespunzator si sa reveniti cu un feedback.

P.S.: husa albastra de la telefon face toti banii 😉

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul