Let’s Chocolate – Universul Ciocolatei

Let's Chocolate
Timișoara

Atunci când vorbim de ciocolată, nu poate fi decât de bine. De curând Timişoara se mândreşte cu un nou concept store unde ciocolata este la ea acasă.

Locul de care vă povestim se numeşte Let’s Chocolate şi s-a deschis de 10 zile la Iulius Mall, la demisol în zona fântânii. Numele localului este un îndemn de a savura ciocolata sub toate denumirile şi sub toate formele fără pic de vinovăţie.

Let's Chocolate Iulius Mall Timisoara

Let's Chocolate Concept Store Timisoara

Povestea bobului de cacao

Meniu Let's Chocolate

Let's Chocolate

Povestea din spatele acestei idei este una tare interesantă. Gabriela Crainic, proprietara locului, este o fană înfocată a ciocolatei care a locuit în Franţa tip de aproximativ 3 ani, timp în care a învăţat cum se savurează cu adevărat ciocolata de calitate. Deşi pare destul de simplu pentru noi toţi, în spatele ciocolatei şi experienţei pe care acest lucru dulce o oferă, stau mult secrete şi detalii interesante despre cum se savurează ciocolata cu toate cele 5 simţuri.

Let’s Chocolate s-a născut din pasiune şi frustrare îm acelaşi timp. Dacă pasiunea este uşor de descifrat de unde vine, frustrarea a venit din faptul că odată mutată înapoi în România, Gabriela a întâmpinat mari dificultăţi în a găsi ciocolată de calitate şi mai ales diversitate.

În 2009, ea a lansat blogul cu numele Let’s Chocolate unde a început să povestească despre experienţele ei cu ciocolata de calitate, cum se degustă ea şi alte treburi interesante care vizau direct această lume fascinantă a ciocolatei. Ulterior i-a venit ideea deschiderii unui magazin, însă s-a gândit că oamenii vor să deguste poate ciocolata înainte de a o achiziţiona. Astfel s-a născut primul all-chocolate concept store din Timişoara.

Garantia calitatii Let's Chocolate

Decor Let's Chocolate

Vitrina Let's Chocolate

Ciocolata Let's Chocolate

Let's Chocolate Timisoara

Let’s Chocolate este locul în care descoperi ciocolata sub toate formele ei: praline, ganaches, tablete, ciocolată caldă, ceai, cafea, coktailuri sau prăjituri. Tot aici ai ocazia de îţi comanda combinaţii de tipul: ciocolată-cafea, ciocolată-ceai, ciocolată-vin. De exemplu, la comandarea unei ciocolate calde, ei îţi sugerează ce fel de ciocolată se potriveşte cu acel sortiment.

Pralinele de la Let’s Chocolate sunt realizate de maestrul Joel Patouillard, în diverse sortimente: clasice, cu arome florale, fructate, arome de ceai sau de vin. Pe Joel l-au cunoscut la Salonul de Cioclată de la Paris, cel mai mare eveniment mondial dedicat ciocolatei. Joel Patouillard este decorat Meilleur Ouvrier de France – cel mai bun artizan francez – încă din anul1986. Este un maestru desăvârşit care ştia de la vârsta de 7 ani că va deveni un mare ciocolatier! Ciocolata pe care o puteţi încerca este ciocolată franţuzească de cea mai înaltă calitate şi realizată cu ingrediente naturale precum:  vanilie Bourbon, unt pur de cacao şi cacao de origine, fără lecitină de soia, fără arome şi conservanţi.

La prima vizită, eu (Nuţi Foame) am încercat 3 praline absolut încântătoare. Ciocolată franţuzească e lucioasă, puţin crocantă, iar interiorul te surprinde cu o cremă fină.

Degustare praline Let's Chocolate

Praline Let's Chocolate

Praline Let's Chocolate Timisoara

Praline cu mere

Prima pralină era cu lime. În crema din interior puteai simţi bucăţi de coajă de lime, într-o cremă fină şi delicioasă de ciocolată. Cea de-a doua pralină a fost cu cremă de zmeură şi-am încheiat tot în aromă de fructe cu o pralinîăcu cremă de mere. Un deliciu pe care-l recomand tuturor. Gustul de ciocolată pură în combinaţie cu crema fină şi delicioasă nu te mai lasă loc de sentimente de vinovăţie legate de calorii sau bani cheltuiţi.

Ratatoullia a mers pe varianta de tarta de ciocolată cu pere, tartă pe care am tot văzut-o pozată la multă lume, aşa că ne-a convins şi pe noi. Ciocolată pură într-o combinaţie interesantă cu fructe.

Tarta cu ciocolata si pere

Tarta cu pere

Dragilor, vă recomandăm cu drag acest loc, perfect pentru o ieşire cu prietenii, familia, iubitul sau iubita. De asemenea, pentru că mai puţin şi încep sărbătorile de iarnă, Let’s Chocolate este opţiunea potrivită dacă doriţi să impresionaţi pe cineva cu o ciocolată de calitate. Cu siguranţă nu veţi trece neobservat! 🙂

Let's Chocolate

Adresă:
Iulius Mall
Telefon:

Dulce, dulce de tot

14 January 2015 at 7:53

[…] parte a foodcrew.ro, am avut posibilitatea de a-i degusta chiar din prima săptămână de când au deschis şi de atunci îmi place tare mult ceea ce fac şi revin ori de câte ori am […]

FoodCrew – Prânz la IKEA

19 February 2016 at 17:25

[…] mi-a plăcut însă foarte mult a fost tarta de ciocolată. Un blat subțire și moale, cu o cremă de ciocolată fină deasupra și cu ciocolată rasă. A […]

Comentarii

milli

27 November 2012 at 13:22

Si niste preturi pentru ce ati incercat?

    Nuți Foame

    27 November 2012 at 13:28

    De exemplu 4 praline de degustat costă 12 lei, Tarta cu pere în jur de 14 lei, iar dacă vrei tabletele de ciocolată ele variază între 18-21 de lei.

Zedicus

6 March 2013 at 16:10

pfuu, scump, nene. Scump

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul