Dacă nu știi încă unde să îți petreci vacanța anul acesta, îți propunem noi o destinație.
Palma de Mallorca.
Palma e o locație de vis, cu mult soare, multă mâncare bună și prețuri mult mai bune decât în alte țări. Iar dacă noi anul trecut am zburat de pe aeroportul vecinilor noștri, din Ungaria, voi aveți noroc.
Începând cu 11 Iunie, Timișoara are zbor charter direct către Palma de Mallorca prin compania aeriană Animawings în fiecare duminică. Zbor direct săptămânal există și cu WizzAir din București, la noi în țară, sau de pe aeroportul din Budapesta.
În articolul de astăzi, ți-am pregătit o listă de restaurante din Palma de Mallorca și recomandări culinare, pe care noi le-am testat deja încă de anul trecut.
Restaurante Cala Major
Noi am petrecut o săptămână pe frumoasa insulă a Spaniei și am ales zona Cala Major pentru cazare și unul dintre hotelurile din resort care aveau vedere pe plajă, mai exact Be Live Adults Only Marivent.
Am decis să menționăm și cazarea, dat fiind că am fost foarte mulțumiți de ea, iar din acest motiv am ales grupul Be Live și anul acesta.
În prima seară ne-am orientat către opțiunile de lângă hotel fiindcă era trecut de ora 22:00 când am ajuns în Palma. Știind că Spania este vestită pentru Paella, iar noi fiind rupți de foame după drumul până în Budapesta și mai apoi zborul până în Palma am ales să ne răsfățăm.
Restaurant Cyrano
Restaurantul Cyrano a fost printre singurele opțiuni cu bucătăria deschisă la ora respectivă și cu locuri libere pe terasă. Înainte de toate am început cu un tapas, cu pâine, măsline și sos alioli, un apertiv des întâlnit în Spania.
Și am continuat cu o Paella pentru două persoane, dar din care puteau mânca lejer și 3-4. Pentru noi din tot sejurul a fost cea mai bună Paella pe care am mâncat-o, atât pentru aromă, cât și pentru cât de proaspete erau fructele de mare și cât de bine era fiert orezul.
De menționat e și că am mai mâncat maxim de 2-3 ori fiindcă ne-am dat seama că la majoritatea restaurantelor din această porție de două persoane pot mânca lejer mai multe. Ce ne rămânea am luat la pachet de fiecare dată, dar tot ni s-a părut prea sățioasă și că în final ajunge să fie puțin risipă.
Restaurant La Parada Del Mar
Tot în Cala Major am descoperit un restaurant cu specific pescăresc și ne-am dorit tare mult să încercăm Homarul, fiindcă nici unul din noi nu mai mâncase până acum.
Restaurantul se numește La Parada del Mar care e ușor de găsit pe aleea principală, însă unde recomandăm să faceți rezervare cu câteva zile înainte fiindcă de obicei e foarte aglomerat.
De ținut minte este și faptul că toate preparatele le-am ales de la virtina cu pește proaspăt, chiar la intrarea în restaurant, după care am fost ghidați la masă de către un ospătar.
Ne-a plăcut foarte mult și faptul că ele ne-au fost servite foarte repede, iar de la masa noastră am avut vedere directă spre cum se gătea dl. Homar în bucătărie.
Tot la ei am mai luat și un mix de fructe de mare în stil fritto misto cu Pimientos de Padron.
Nota de plată a fost aproape 78 euro, unde homarul ne-a costat cam jumătate din tot ce am mâncat.
Ni s-a părut un preț decent față de ce găsisem la alte restaurante, ținânt cont și de faptul că noi rezervarea o făcusem în ziua respectivă și am avut noroc să prindem loc.
Restaurant La Casita
Printre restaurantele locale pe care le-am mai încercat și ne-au plăcut mult este și La Casita.
La prima impresia poate părea restaurantul unde vei găsi turiștii de peste 50 de ani, dar noi spunem că e locul unde chiar ne-am simțit la spanioli acasă. Ospătarii ne-au învățat diverse cuvinte specifice locului și cum să îi cucerim la următoarea noastră vizită. Ne-au servit foarte amabili și ne-au ajutat să facem cele mai bune alegeri culinare.
La aperitiv am optat pentru niște Patatas Bravas cu Gambas al Ajillo. De creveți cu sos de unt și usturoi ne era tare dor și nu au dat greș.
Fiind deja spre finalul vacanței am zis să mai comandăm o Paella și de data asta porția a fost parcă mai potrivită pentru două persoane. Gustul a fost și el foarte bun, dar tot cea de la Cyrano ne-a rămas la sulfet.
Restaurant La Tapera
Tot în Cala Major ne doream foarte mult să ajungem la Restaurant La Tapera, unde ne-a cucerit meniul și recenziile din online înainte de a pleca. Am mers într-o seară, dar nu putem spune că ne-a plăcut foarte mult.
Platoul de Tapas cu Jamon Iberico, pâine și sos alioli a fost ok, proaspete, dar ca arome nu putem spune că a rămas printre favorite. Totodată, nici servirea nu ne-a impresionat, ospătarii fiind puțin plictisiți și părea că mai degrabă îi încurcăm cu prezența. Dacă ar fi să alegem între ei și Cyrano, noi ne-am reîntoarce la Cyrano, pentru tapas, dar mai ales pentru servire.
Restaurant Sabor India
Rămânem la capitolul de mâncare fiindcă am vrut să mai facem o ultimă recomandare pentru Cala Major și anume, restaurantul cu specific indian – Sabor India.
Ne doream mult să încercăm și alte bucătării internaționale, mai ales cea indiană fiindcă suntem fani Butter Chicken de câțiva ani deja, dar Timișoara duce lipsă de restaurante cu specific indian.
Sabor India era chiar pe principală, foarte aproape de Cyrano și din acest motiv am mers într-o seară la cină la ei. Am comandat ce ne place mai mult, Butter Chicken, dar și un Chicken Biryani, care au venit cu orez și pâine naan cu usturoi.
Ambele ne-au plăcut extrem de mult, iar porțiile destul de generoase. Nu am reușit să le mâncăm. și am luat la pachet ce a rămas.
Cerveceria Papina
După tapas, cel mai bine merge o bere rece. Iar aici i-am descoperit tot aproape de hotel pe băieții de la Cerveceria Papina, pe care i-am vizitat de vreo trei ori până am plecat.
Locația e micuță, dar foarte cochetă, mai ales mica lor terasă care are și un hamac. Prețurile oscilează între 2 și 7 euro la bere, în funcție de ce arome îți fac cu ochiul și de ce au pe stoc.
Deși nu vorbesc foarte bine engleză, am reușit să ne înțelegem și să ne ofere sfaturi despre ce bere să alegem în funcție de ce arome ne plac. Datorită lor am încercat doi producători noi de bere artizanală BrewDog din Scoția și La Sagra, locală a lor.
Ne-au plăcut ambele, dar pe BrewDog în mod special îl căutăm și anul acesta.
Che Gelats & Palma Bread
Dacă ar fi să menționăm un lucru pe care l-am îmbunătăți la hotel, acela ar fi cafeaua.
Nu ne-am împăcat deloc cu cafeaua de la aparat, de la micul dejun, dar am avut noroc că am descoperit o mică cafenea de specialitate destul de aproape, care avea și tot felul de patiserii cu specific suedez. Astfel, de la Palma Bread ne-a bucurat atât cafeaua, cât și cinamon bun-urile. Ne era dor de una ca la mama lor acasă.
Tot în Cala Major, chiar lângă hotel am devenit fani ai Che Gelats, de unde ne-am cumpărat aproape în fiecare zi înghețață.
Valdemossa & Soller & Deia
În Palma de Mallorca am dedicat două zile și pentru excursii către alte zone ale insulei, precum Valdemossa, Soller și Deia. Nu am închiriat mașină fiindcă transportul în comun este foarte bine pus la punct.
În Valdemossa am mers cu autobuzul, ne-am plimbat pe străzile orașului și am făcut o pauză de prânz la un restaurant ales la întâmplare. Acesta se numește Origens și a fost cea mai bună alegere pe care o puteam face. Acolo am mâncat cei mai buni cârnați cu chimichuri și empanadas făcute de casă.
Mâncarea este gătită de familia care deține restaurantul, exact așa cum gătesc acasă, din cele povestite de fiica lor. Ca să scăpăm de căldura dogoritoare ne-am luat și câte o sangria făcută ca la carte.
Următoarea zi am plecat setați să vizităm orășelul Soller și portul lui.
Am luat trenulețul de la gară, care este ușor de găsit în centrul orașului Palma. Sau vă ghidați după Ferrocarril de Sóller și Google Maps.
Ne-am răzgândit însă după câteva plimbări prin Soller și am decis să luăm autobuzul către Deia, despre care auzisem că promite niște peisaje foarte frumoase.
Zis și făcut, am pornit la drum, iar devierea de plan a meritat tot efortul. Priveliștea de munte și liniștea orașului ne-a furat complet.
Dacă inițial ne gândeam să coborâm la plaja din Deia, ne-am răzgândit și așezat la terasa celor de la Can Javi. Am vrut să oprim timpul în loc și să ne bucurăm de priveliște, să urmărim căprițele cum urcă pe aleile de munte și să ne bucurăm de încă un prânz cu tapas.
Am început cu pâine și alioli.
Și am încheiat cu Pimientos de Padron.
Restaurante Palma de Mallorca
Am lăsat centrul orașului la final fiindcă avem câteva elemente de punctat și aici.
Neapărat să ajungeți la unul dintre patiseriile celor de la Forn del Santo Cristo, unde să încercați ensaimadele lor cu vanilie. Noi salivăm doar cu gândul la ele în timp ce ne aducem aminte cât de proaspete și aromate au fost.
Atât de bune au fost că am plecat acasă încărcați cam așa. Îi găsiți deschiși și în aeroport, în sezon non-stop și în extra-sezon până la ora 22:00.
Tot în centrul orașului o să găsiți și unul dintre cei mai vechi măslini, Basílica de Santa María de Mallorca sau multe magazine pentru cumpărături, în funcție de ce vă atrage.
Dacă revenim la capitolul mâncare, noi vă recomandăm să încheiați una din seri în centrul orașului și să faceți neapărat o oprire la Altabirra. Noi am luat cina la ei în ultima seară în Palma și ne-a plăcut extrem de mult.
Locația este foarte drăguța la interior, ambientul și muzica plăcute, numai bune să închei vacanța cu o notă pozitivă.
Pe lângă bere artizanală am comandat o porție de crispy strips și una de vită. Amaândouă au fost foarte fragede și aromate.
Noi sperăm că v-a plăcut incursiunea noastră în Palma de Mallorca și că recomandările de mai sus vă vor fi de folos. Așteptăm impresiile voastre în comentarii, dar și alte recomandări pe care să le punem pe listă la urmtăaroea vacanță.
Nici un comentariu