Eveniment: Cupa Polus Center la Gătit în Cluj Napoca

Cluj Napoca

Weekend-ul acesta FoodCrew va ajunge în Cluj pentru un eveniment cu totul deosebit nu doar pentru noi, ci şi pentru toţi gurmanzii din Ardeal. În cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va începe vineri seara Cupa Polus Center, eveniment care se va desfăşura între 9-11 septembrie în parcarea complexului comercial Polus Center. Dacă am reuşit să vă stârnim curiozitatea, ar fi cazul să trecem şi la câteva detalii punctuale pe care ar trebui să le ştiţi despre acest eveniment.

Afis Cupa Polus Center la Gătit în Cluj Napoca

În primul rând, un lucru pe care nu l-am găsit mai prin nicicare din articolele publicate în online despre subiect – programul celor 3 zile ale evenimentului!

Startul evenimentului se va da vineri, începând cu ora 16 pe scena amplasată în spaţiul amenajat la Polus Center, urmând ca după o scurtă festivitate de deschidere să intrăm direct în atmosfera Campionatului de Gătit în aer liber cu o serie de gastro show-uri care mai de care mai interesante:

  • 16:15 – Gastro show-ul Asociaţiei Naţionale de Gastronomie susţinut de preşedintele Alexandru Nagy şi de către doamna Maria Vârtop, maestru în arta culinară
  • 17:00 – Lansarea Muzeului de Obiecte Viticole Gastro orchestrată de Sergiu Nedelea, Ambasadorul României al Asociaţiei Somelierilor Europeni
  • 17.15 – Gastro show Moldavia Catering – echipa care la Cupa Banatului în Gastronomie a realizat câteva platouri incredibil de apetisante

Echipa Moldavia Catering la Cupa Banatului în Gastronomie secţiunea preparate culinare reci

  • 18:00 – Gastro show Uica Mihai – cel mai îndrăgit bucătar bănăţean va cuceri cu siguranţă inima Ardealului, bineînţeles, prin stomacul ardelenilor

Uica Mihai şi echipa TVR Timişoara la Cupa Banatului în Gastronomie

  • 19:00 – Gastro show echipa Israel – oamenii aceştia pregătesc inclusiv preparatele care cu participă la expoziţia de artă culinară în faţa juriului, deci nu avem nicio emoţie în ceea ce priveşte succesul acestui gastro-show

Echipa Israelului pregăting preparatele pentru expoziţia de artă culinară

  • 19:45 – Gastro show Jyrki Yli-Uotila, preşedinte Eurotoc Finlanda – noi unii suntem foarte curioşi să vedem o mostră de bucătărie nordică
  • 20:30 – Parada Somelierilor va încheia suita de demonstraţii gastronomice
  • 20:45 – Concerul Kromatic va încheia prima zi a evenimentului

Ziua de sâmbătă va avea parte de un start matinal, la ora 10 începând înscrierea concurenţilor pentru competiţia de preparate culinare reci.

  • 11:00 – Preluarea standurilor de către participanţi
  • 12:00 – Începerea competiţiei de preparate culinare reci
  • 13:00 – Moment de iluzionism cu maestrul Belloni
  • 13:40 – Pregătirea recordului gastronomic: 1500 de porţii de stifado, un preparat tradiţional grecesc pregătit de către o echipă de 20 de bucătari coorodnaţi de către maestrul Tibi Kiss. Trebuie menţionat că reţeta tradiţională va fi adaptată pe gustul publicului din Ardeal, carnea de vită fiind înlocuită cu carne de porc.

Tigaia gigant în care se va pregăti recordul de stifado la Cluj

  • 15:00 – Gastro show Razvan Cucui – ziarist la Bucătăria pentru toţi şi ziarul Kamikaze
  • 16:00 – Startul proiectului Gastro Cultura cu participanţi din Republica Moldova, Serbia, Israel şi Finlanda; România fiind reprezentată de Cosmin Zidurean, Tiberiu Mocuţa şi prietenul nostru Cristian Păpuşoiu

Cristi Păpuşoiu şi Iepurele Motociclist pregătit la gastro-show-ul de la Cupa Banatului în Gastronomie

  • 16:15 – Gastro show Irina Ignat, maestru în artă culinară la Hotel City Plaza, unul din cele mai lăudate localuri de către prietenii clujeni
  • 17:00 – Certificarea recordului de stifado şi degustarea preparatului de către publicu
  • 18:00 – Gastro show susţinut de maestrul Antonio Passarelli
  • 18:45 – Parada somelierilor oficiată de către maestrul Sergiu Nedelea

Reprezentanţii somelierilor la gala de deschidere a Cupei Banatului în Gastronomie

  • 19:00 – Gastro show Cornelia Ghişoi, maestru în artă culinară la Hotel Aro Palace Braşov şi Lady Chef a României
  • 20:00 – Gastro show  Burc Tuncel, maestru internaţional în artă culinară şi preşedinte al juriului pentru această ediţie aniversară a Campionatului de Gătit în Aer Liber
  • 21:30 – Ceremonia de decernare a premiilor
  • 21:45 – Concert de jazz – Attic 4

Ultima zi a evenimentului va începe la ora 9, o dată cu înscrierea echipelor de concurenţi pentru Campionatul de Gătit în Aer Liber, la ora 11 luând startul competiţia propriu-zisă. Alte momente importante ale zilei de duminică 11 septembrie:

  • 13:00 – Moment de iluzionism cu maestrul Belloni
  • 13:40 – Concurs de spălat viteză sponsorizat de către organizatorii evenimentului, ACEEA – obiectul muncii fiind chiar tava-gigant în care s-a pregătit recordul la stifado.
  • 14:00 – Jurizarea echipelor de concurenţi înscrise în concurs
  • 16:00 – Gastro show Nelu Fatol, maestru în artă culinară la Hotel City Plaza
  • 17:15 – Concurs de dezosat pui pentru public, sponsorizat de Agrisol
  • 18:00 – Gastro show Israel

Mostă de preparat pregătit de echipa Israelului la Cupa Banatului în Gastronomie

  • 18:15 – Gastro show Serbia
  • 19:30 – Gastro show Spyros Dimitriou, maestru în artă culinară Cipru
  • 20:30 – Concert Cat Rhythm
  • 21:15 – Parada Somelierilor condusă de maestrul Sergiu Nedelea
  • 21:30 – Decernarea Premiilor

Cupele Concursului Internaţional de Gătit în Aer Liber

Vom avea aşadar parte la Campionatul de Gătit în Aer Liber de 3 zile pline alături de unii dintre cei mai pricepuţi şi pasionaţi maeştrii bucătari care au vizitat Clujul. Un motiv excelent pentru clujeni şi ardeleni în general să-şi facă timp pentru a participa măcar la câteva dintre activităţile pregătite de către Asociaţia Culturală Euro-Est Alternativ, organizatori evenimentului.

Noi vom reveni după eveniment cu o relatare retrospectivă şi vă vom ţine la curent cu desfăşurarea campionatului prin update-uri pe Facebook şi Twitter.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul