În luna martie, proprietarii restaurantului Jack din Remetea Mare, au lansat o campanie care sună ceva de genul: „Dacă vrei să iei o cină delicioasă însoţită de o sticlă de vin la noi, trimitem un şofer care te va aduce la restaurant şi te va duce înapoi acasă, pe tine şi, bineînţeles, pe cei cu care vei servi cina. Trebuie doar să rezervi o masă şi să specifici ora şi adresa din Remetea Mare de unde să te luăm.”
Astfel, am avut plăcerea de a fi invitați la lansarea oficială a acestei campanii. După ce am confirmat telefonic prezența și am stabilit ora și adresa de preluare, am așteptat cu nerăbdare ziua evenimentului.
Am fost preluați de acasă cu mașina și duși în locație la orele după-amiezii. Confortul asigurat a fost unul pe măsură, iar pe drumul înspre restaurant, am avut plăcerea de a sta de vorbă despre Jack. Jack este o afacere de familie care se află pe piața locală de 7 ani cu implicare și dedicare sută la sută, fapt ce ni s-a confirmat pe parcursul serii petrecute în compania lor. Numele restaurantului aparține unuia dintre membrii familiei, bulldog-ul englez al proprietarului care, însă nu fost prezent la eveniment din motive lesne de înțeles.
Locația se află pe strada principală din Remetea Mare, la numărul 131 ( o a doua locație se află în Recaș) într-o clădire cu fațada frumos renovată. În stânga acesteia se află și o terasă acoperită, iar în spate, un spațiu de joacă, special amenajat pentru copii. Interiorul este simplu și modern, predominând cremul cu câteva accente de culoare (turcoaz, roșu și negru).
O cină cu stil à la chef Nicolae Tomescu
După ce am ajuns în locație, am fost invitați la masa care, spre bucuria noastră, ne-a permis o vedere a întregului restaurant. Pe măsură ce discuțiile avansau, am aflat că evenimentul ce promovează campania încurajării consumului de alcool responsabil a fost realizat în colaborare cu chef Nicolae Tomescu, Cramele Recaș și Audi.
După ce invitații s-au strâns la mese și s-au adresat câteva cuvinte în deschidere, un reprezentant al Cramelor Recaș a preluat ștafeta și a făcut câteva precizări cu privire la degustarea care urma: modul în care trebuie ținut un pahar de vin în mână, cum mirosim/agităm un vin, cum procedăm pentru a-i simți aroma.
Primul vin prezentat a fost „Castel Huniade Roze” din 2015, un produs delicat, cu arome de fructe de pădure și cireșe, proaspăt și armonios, alături de o salată de andive cu nuci și gorgonzola, o combinație mai degrabă clasică, însă cu un contrast plăcut de texturi între brânza moale și andivele crocante, echilibrat de aciditatea/dulceața fructelor (mere și pere) prezente în farfurie.
Al doilea vin propus a fost un „Sauvignon Blanc” din gama „Regno Recaș”, tot din producția 2015, cu parfum de fructe tropicale și piersici albe, prezentat în mod elegant lângă un filé de biban la grătar cu cartof dulce, sparanghel și sos de șofran. Farfuria gândită cu stil atrăgea toate privirile, iar armonia de culori te invita la o degustare. Bibanul și cartoful dulce copt au primit nota 10, sparanghelul (probabil blanșat și tras la tigaie) a fost ușor al dente, iar elementul nobil, sosul de șofran, a completat în mod rafinat plating-ul.
Al treilea vin degustat a fost un „Merlot – Schwaben Wein, 2015” cu note de pământ și fructe negre/roșii, intens ca gust, asociat cu pulpă de rață de confiată cu prune și varză roșie. Pulpa de rață cu prune confiată, gătită la foc încet, a fost fragedă și suculentă, (într-un cuvânt, excelentă), iar varza roșie călită cu scortișoară și alune (o combinație surprinzătoare, dar originală) a fost garnitura perfectă pentru produsul vedetă din farfurie.
Ultimul vin prezentat a fost un „Muscat Ottonel – Schwaben Wein” din același an 2015, cu arome florale, ușor dulceag, alături de o surpriză: celebra „Albinuța”. „Albinuța” noastră dragă a obținut punctaj maxim pentru: aspectul său de millefeuille, excepționala cremă de gris și sosul de mango (pentru nota exotică dată desertului).
În loc de concluzii
În primul rând, dorim să lăudăm inițiativa proprietarului de la Jack pentru o astfel de campanie. În al doilea rând, aplaudăm organizarea unui eveniment de acest gen. În al treilea rând, mulțumim pentru implicare, pasiune, efort, strădanie și profesionalism pentru a crea o seară perfectă, iar ca de final, o urare: „La cât mai multe evenimente de bun gust!”.
Nici un comentariu