Masa de Crăciun: Căutăm voluntari!

Timișoara

Masa de Crăciun

Dacă săptămâna trecută am început demersurile pentru organizarea unei Mese de Crăciun pentru persoanele nevoiașe din Timișoara și am lansat un apel întreprinzătorilor locali din domeniul Horeca, azi revenim cu câteva completări.

În primul rând am găsit o locație corespunzătoare în care se poate pregăti mâncarea necesară și servi Masa de Crăciun de către cei pe care îi vom avea ca oaspeți în 18 decembrie. Este vorba despre cantina școlii de arte și meserii Gheorghe Atanasiu, situată pe strada Gheorghe Doja nr. 16 (linia tramvaiului 6, zona Odobescu-Maria). În bucătăria cantinei se pot găti un număr maxim de 300 de porții (câte două feluri de mâncare), iar capacitatea sălii de mese este de 140 de locuri, ceea ce înseamnă că masa se va servi în cel puțin două serii.

Deoarece ne-am propus ca obiectiv servirea a 1000 de porții de mâncare, vom face tot posibilul să ne apropiem de (și de ce nu, să de pășim) această cifră cu ajutorul restaurantelor care pot livra sau pune la dispoziție porții de mâncare gătită, dar și prin participarea firmelor de catering din Timișoara.

Știm că mulți dintre voi v-ați manifestat dorința de a ajuta în realizarea evenimentului, lucru de care avem în continuare mare nevoie. Cu riscul de a dezamăgi câțiva oameni cu suflet foarte mare care doreau să se implice activ în pregătirea mâncării, acest lucru nu va fi posibil deoarece trebuie totuși să ne conformăm regulilor de igienă care prevăd că produsele alimentare trebuie pregătite de persoane autorizate. Cu alte cuvinte nu vom avea acces la bucătăria cantinei și vom lăsa gătitul pe seama și priceperea doamnelor care la vizita de astăzi ne-au întâmpinat foarte bine. Vor lucra în data de 18 ambele schimburi pentru a se asigura ca mâncarea să fie gata, lucru pentru care le mulțumim de pe acum!

Revenind la modul în care se poate implica oricare dintre voi, în timpul care ne-a mai rămas avem nevoie de ajutorul vostru pentru:

  • a ne ajuta la contactarea de restaurante și localuri care pot pregăti sau livra porții gata pregătite la locația evenimentului;
  • a transporta porțiile de mâncare de la acele restaurante sau localuri care nu au un serviciu de livrări;
  • a ne ajuta la contactarea de restaurante, localuri dar și super/hypermarket-uri care ne pot pune la dispoziție produsele necesare pregătirii celor 300 de porții de mâncare în bucătăria cantinei liceului Gheorghe Atanasiu;
  • a ne ajuta la împărțirea porțiilor de mâncare la locația evenimentului, duminică 18 decembrie;
  • a ne ajuta în obținerea de donații în bani de la restaurante, locații și super/hypermarket-uri din care urmează să cumpărăm produsele necesare pentru a completa lista de ingrediente utile pregătirii Mesei de Crăciun.

Nu în ultimul rând, lansăm un apel ONG-urilor și instituțiilor care lucrează cu persoanele fără adăpost sau cu persoanele nevoiașe din Timișoara a ne contacta pentru a putea asigura că de această Masă de crăciun vor beneficia cei care au cu adevărat nevoie de ea!

Vă punem la dispoziție email-ul, respectiv numărul de telefon prin intermediul căruia ne puteți contacta posta@foodcrew.ro / 0722 666 585, dar și un formular de înscriere pentru aceia dintre voi care doresc să ajute. Mulțumim tuturor!

Sursă imagine

[…] Cel mai important site de recenzii ale restaurantelor din România, Food Crew organizează duminică 18 decembrie 2011, începând cu ora 9, o Masă de Crăciun pentru […]

Comentarii

Naiada

7 December 2011 at 13:24

Eu deja am adunat o mână de oameni, cam 7-10 persoane, care ne vor ajuta la transportat şi la servit. Cred că se înţelege că ne putem baza pe ei şi nu vor mai completa formularul. 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul