Mercato Comunale – Mănânci și lucrezi în același loc

Mercato Comunale
București

Astăzi vreau să vă prezint un concept unic și nou al unui spațiu pe care l-am vizitat acum câteva săptămâni în București. Acesta poartă numele de Mercato Comunale și este o piață modernă, ce a fost gândită ca un mix între o grădină urbană și un spațiu de coworking. În cadrul spațiului regăsiți diverse food truck-uri de mâncare, spații de coworking deschise de companii foarte cunoscute, dar și producători locali, cu diferite produse artizanale.

După multiple checkin-uri pe care le-am tot văzut pe Facebook la Mercato Comunale am decis să îl punem pe lista locurilor de vizitat, pentru următoarea ocazie când ajungem prin capitală. Deși așteptările și numele locului pe mine m-a dus cu gândul la ceva cu adevărat stradal, gândindu-mă cum îmi fac piața și mănânc ceva stând pe bordură, la colț de stradă – realitatea a fost altfel.

Mercato Comunale București

Am ajuns acolo duminică dimineața, când locația abia își începea activitatea și în jur mai erau doar două-trei persoane. Inițial am dat o tură, atât pe la food truck-urile cu mâncare, cât și pe la zona cu producători locali.

Printre comercianții de street food i-am regăsit pe Furgoneta Street Chefs, The Bun – Fusion Food, Plescavita Van, GoodFellas Food Truck, Supa Dupa, Burger Van și Vice Cream), iar printre producătorii locali am văzut Cooperativa Vărăști & Bio Corner by Carrefour, Kredenz, Artesana, Pain Plaisir, Cooperativa FRUFRU.

Dincolo de mâncare, am mai dat și peste designeri de îmbrăcăminte și obiecte decorative – Band of Creators, Victoria Finala, dar și de producători de bere artizanală – Zăganu, Ground Zero Beer, Hop Hooligans, Perfektum, Bere Nemțeana, Capra Noastră – Bere Artizanală făcută în Iași, Patos Beer, 1717 Bere Artizanala, Bere Bauturi Bucuresti S.A., Kutuma, Bere cu Miere, Mustața de Bere, Wicked Barrel, Anagram.

După tura pe la toți producătorii, ne-am așezat fiecare la un food truck, eu aveam poftă de un burger și am optat pentru Burger Van, iar prietenul meu a ales Supa Dupa. Când fiecare ne-am văzut cu mâncarea în mâini, ne-am așezat la o masă în centrul locației (asta ca să putem studia în continuare, ce mișună pe acolo…) și am început să degustăm cele comandate.

Burger-ul meu a fost foarte bun, deși eram foarte sceptică la început pentru că a fost primul burger pulled pork pe care îl încercam până atunci. Nu am fost deloc dezamăgită, ci chiar aș mai mânca unul dacă aș mai avea ocazia. Dincolo de burger, supa aleasă de la Supa Dupa a fost un fel de paste bolognese în variantă lichidă, foarte bune și ele de altfel…atât de bune că s-au terminat repede și nu ne-am dat seama că nu am pozat supa. Poate ne trimiteți voi o poză, dacă ajungeți la Merkato Comunale? 🙂

După niște produse așa bune la gust, cum era de așteptat am optat și pentru un desert și o bere artizanală rece. La berea artizanală m-am chinui puțin să îmi aduc numele aminte și am tot căutat nume de producători de bere craft, până când într-un final am descoperit cum se numea și cine este producătorul, astfel este vorba despre o IPA de la Fabrica de Bere Grivița.

Bere @Mercato Comunale

Înainte de plecare, am simțit nevoia să luăm și ceva pentru drum așa că pentru a putea rezista căldurii de afară și restul zilei am optat pentru o înghețată de la Vice Cream. În general, eu nu sunt pretențioasă la nici o înghețată, dar nu sunt prietenă deloc cu ghimbirul, iar cu toate acestea am decis să mă risc la o cupă de înghețată cu ghimbir și mentă. Nu am regretat deloc, pentru că a fost una dintre cele mai bune înghețate pe care le-am încercat vreodată, un gust fresh de ingrediente pe care nu prea îl întâlnești la înghețată, mai ales la cele din comerț, iar combinația dintre ghimbir și mentă a fost senzațională. Acum că scriu și mă lupt cu căldura de afară, mi s-a făcut poftă și parcă aș mai vrea una…

Înghețată cu ghimbir și mentă - Vice Cream

Acasă, am plecat cu un borcan de dulceață de lapte cu scorțișoară de la Kredenz, care mi-a atras atenția datorită combinației. De obicei laptele îl beau lichid și îl combivn cu arome de genul acesta mai mult în perioada sărbătorilor de iarnă. Uneori mai pun scorțișoară în cafea cu lapte, dar sub formă de dulceață, l-am descoperit pentru prima dată.

Nu am reușit să public experiența mea imediat după vizita la București, astfel că între timp am desfăcut și borcanul cu dulceață și vă pot spune primele impresii. Are consistența de dulceață, dar gustul și culoarea mă duc cu gândul la crema unei prăjituri. Gustul nu e rău, dar e genul de dulceață pe care l-aș încerca o dată pentru gust și atât. Deși îmi place și laptele și scorțișoara nu pot spune că sunt extraordinare, transformate în dulceață.

Dacă ajungeți și voi pe acolo și consumați ceva din cele propuse mai sus, sunt curoasă să vă aud părerile în comentarii mai jos.

Un alt lucru pe care l-am apreciat a fost faptul că orice plată către comerciant era cashless și se efectua strict cu cardul, ceea ce personal, pe mine m-a bucurat. Dincolo de asta, am mai apreciat curățenia și coșurile de gunoi, organizate pentru reciclare și colectarea gunoiului selectiv.

Am fost mai critică cu nota la ambianță mai mult datorită faptului că noi am mers duminică dimineața, când nu era foartă multă lume și nici comercianții nu erau deschiși toți. Dincolo de asta sunt sigură că în rest locul este foarte vizitat și știu chiar persoane care și-au sărbătorit ziua de naștere acolo.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Mercato Comunale

Adresă:
Address: Strada Gheorghe Polizu 28 - 36, București 011062

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul