Pentru că recent v-am povestit despre aventurile culinare ale lui Gordon Ramsay în Africa de Sud, am revenit să vă propunem o serie de rețete, după vizionarea primului episod. Bibanul roșu ne-au cucerit papilele gustative încă de la vizionare și urmează să le și punem la încercare în bucătărie și vă dăm de știre unde îl găsim de achiziționat la noi în țară.
Gătitul afară la „Braai” este o parte integrală a culturii sud-africane, iar în acest preparat se văd influențele puternice ale popoarelor Zulu, olandez, englez și indian care se combină în această bucătărie tradițională.
Condimentele braai scot în evidență aromele distincte ale bibanului roșu, iar gustul dulce-amărui al portocalelor maimuței se combină cu mierea și zahărul brun în sosul chutney pentru bibanul roșu.
Număr porții:
4Timp pregătire:
Timp gătire:
Timp total:
Ingredinte
Instrucțiuni
Metodă de preparare pentru braai
- Se asezonează peștele pe interior și exterior cu condimentele pentru braai.
- Se pune peștele pe grătar; pentru a preveni lipirea, peștele nu se mișcă înainte ca pielea să înceapă să devină crocantă și să formeze crustă.
- Se întoarce peștele cu grijă și se gătește până carnea devine crocantă.
- Se taie 2 limete în jumătate și se prăjesc pe grătar; se lasă deoparte.
- Între timp, se pregătește un sos amestecând coriandrul, ceapa, ardeii, roșiile, sucul de limetă, coaja de limetă și sare.
- După ce peștele s-a prăjit frumos și s-a copt înăuntru, se așază pe un tocător mare din lemn.
- Se acoperă cu sosul pregătit și se servește cu sosul chutney din portocalele maimuței și felii de limetă prăjită.
Metodă de preparare pentru sosul Chutney din portocalele maimuței
- Într-o tigaie, se sotează ceapa în ulei până devine translucidă, cu atenție pentru a nu se arde; se asezonează cu sare.
- Se adaugă în tigaie ghimbirul dat pe răzătoare și se continuă gătirea până ghimbirul și ceapa eliberează un miros plăcut.
- Se adaugă zahărul brun și mierea.
- Se adaugă în tigaie oțetul din vin roșu și se lasă să fiarbă până se topește zahărul.
- Se adaugă portocalele maimuței și se gătește la foc mic timp de 2-3 minute, până se combină aromele.
- Se servește alături de peștele la grătar.
* Portocalele maimuței pot fi înlocuite cu orice tip de portocale.
Nici un comentariu