CHAKALAKA – o variantă exotică, picantă, pentru fasolea englezească

Printează | Email

Dacă rețeta anterioară a fost pentru iubitorii de pește, acum revenim cu o rețetă de post, pentru cei care adoră mâncărurile aromate.

CHAKALAKA  este un preparat care combină perfect influențele puternice ale bucătăriei internaționale ale popoarelor Zulu, olandez, englez și indian.  Aceasta este o versiune picantă a fasolei englezești, gătit pentru prima dată în  localitățile sud-africane. Rețeta, deși este una foarte simplă, îmbină o mulțime de gusturi și arome care îi dau o savoare specială.

chakalaka picantă

Număr porții:

4

Timp pregătire:

Timp gătire:

Timp total:

Ingredinte

:
3 cepe galbene, tăiate în cubulețe medii
3 ardei grași verzi, tăiați în cubulețe medii
4 roșii, tăiate în cubulețe medii
2 căței de usturoi, tocați mărunt
3 morcovi, decojiți și dați pe răzătoarea mare
¼ ceașcă de ulei vegetal
2 cești de sos de roșii
½ ceașcă de zahăr brun
½ ceașcă de oțet de mere
praf de curry
4 frunze proaspete de curry
sare, după gust
piper negru, după gust
1 litru de apă
4 conserve de fasole, conservele standard sunt de 400g.

Instrucțiuni

  • Se pune pe foc o oală de dimensiuni medii și se adaugă ¼ cană de ulei când oala s-a încins. Când se încinge uleiul, se adaugă ceapa galbenă tăiată cubulețe și se sotează până devine translucidă.
  • Se adaugă ardeii și usturoiul. Se continuă gătirea și se asezonează cu sare și piper.
  • Se adaugă roșiile și morcovii.
  • Se adaugă praful de curry, frunzele de curry și un strop de ulei.
  • Se adaugă zahăr brun și oțet.
  • Se adaugă 1 litru de apă și se reduce focul pentru a permite legumelor să se înmoaie și să se caramelizeze.
  • Se adaugă sosul de roșii. Amestecul ar trebui să fie foarte lichid în această etapă.
  • Se adaugă fasolea. Se gustă și se îndepărtează de pe foc. Se potrivește cu sare și piper după gust.
  • Se servește într-un bol.

Comentarii

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul