Păpica din UK

Nandos
Londra

În Anglia, celebrii “fish and chips” ca junk food naţional sunt celebrii doar în “English my love”, cărţi de istorie culinară sau alte chestii. La putere sunt mâncărurile indiene (pe care nu le recomand nasurilor mai sensibile), arabe şi orice fel de mâncare asiatică.

Prima interacţiune cu junk foodul britanic a fost în mini fast foodul unui libanez. Libanez, libanez, dar face cetăţeanul ăla o shawarma de îţi ies flacări pe urechi, deşi ai cerut-o nepicantă. Şi cică aşa ai şi primit-o. Totuşi, parcă o dată la 2 zile iţi vine să ajungi pe la el să mai testezi flăcările respective. Pe cuvânt de cercetaş, în viaţa mea nu am mâncat o shawarma mai bună. Şi sunt dependentă de junk food de ani buni. Într-un top 3 personal, Abir e pe locul 3.

Pe locul 2… În Camden Town, pe malul canalului navigabil, sunt mese cu scaune în forma de scutere. Pe lângă aceste scaune, sunt cred că 20 de dughene care vând tot felul de junk food. Unul singur de fish and chips. Dar găseşti tot ce vrei, chiar şi nachos şi burritos, dar cu precădere “curry chicken” … sau “chicken curry”, nu ştiu exact, dar mi-e egal. Noi am testat “sweet and sour chicken on noodles”. Şi am cerut şi refill, pentru că … e genial, frate! Nu ai cum să nu ceri refill la aşa ceva! Dacă mai pui şi o doza de Cola lângă, dacă mai stai şi pe iarbă (nu pe scutere), e combinaţia perfectă.

AbirCamdenNandos

Şi locul 1 cu coronitţă merge la Nandos. Pentru că m-a urmărit în toate pelerinajele mele londoneze până m-a convins să îl încerc. Adică, mai pe limbaj de om normal, oriunde te întorci în Londra asta mare, este imposibil să nu găseşti un Nandos. Adevărul e că sunt nişte lăudăroşi… dar au cu ce, trebuie să recunosc. Noi am ales “Meal Platter” şi am primit 1 pui ÎNTREG mai bun ca orice pui prăjit mâncat de mine vreodată (şi am mâncat pui la viaţa mea) + un castron de pireu care nu ai fi zis că într-o viaţă anterioară a existat sub formă de cartofi întregi + Cola cât am putut bea. Şi chiar şi 2 oameni flămânzi au nevoie de multă Cola să dea gata puiul cel genial şi pireul cel aproape frişcă. Iar preţul total a fost mai mult decât acceptabil pentru ce am primit într-un local care probabil nu e trecut în ghidul restaurantelor celebre din Londra, dar care clar merită locul 1 măcar în topuri personale.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Nandos

Adresă:
27 Lime Street, Londra
Website:

[…] atunci l-am redescoperit de mai multe ori şi deşi în Romania nu sunt deschise încă restaurante Nando’s, se găsesc în mai multe locaţii din lume pe unde aţi putea ajunge cu poftă de ceva […]

[…] of the day s-a nimerit să fie calcan. Preparat cu midii şi un sos alb cu vin, a fost foarte gustos alături de salata de rucola şi […]

Comentarii

fooreman

23 November 2009 at 0:27

Long live chicken tikka masala!

LE CHEF

29 December 2009 at 22:01

SI EU MA GANDEAM SA ADUC PE NANDOS IN ROMANIA…CHEERS

Ovidiu

10 August 2010 at 1:01

Tru, e bun la Nandos…

BUT WHAT ABOUT SAM’S CHICKEN? http://www.youtube.com/watch?v=Q6pbZLiLt30

    Infidel Gastro

    10 August 2010 at 15:59

    Mă apuc de rappuit 😀 “Pizza Hut I don’t do” :))

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul