Pizza Poli se bate la retrogradare

Pizza Poli
Timișoara

Trecuse ceva vreme de când nu am mai apelat la o livrare de pizza. Aflat pe aceeaşi lungime de undă cu Gură Mare, ne-am spus că trebuie să încercăm o pizzerie de la care nu mâncaserăm încă. Aşa am dat peste un meniu scanat al pizzerei Poli. Şi de aici a început distracţia.

Auzisem păreri destul de proaste legate de operatorii celor de la Poli, astfel încât am încercat să vorbesc cât mai clar cu putinţă pentru a nu lăsa loc de interpretare. Două pizza mari la oferta 1+1 gratuită: o capriciosa + una gratuită, o quattro stagione + una gratuită şi un sos de smântână cu usturoi.

Operatorul întreabă senin dacă vreau două sau patru pizza 😀 Încep deja să mă gândesc că o să devină interesantă experienţa Poli. Întreb şi eu la fel de senin cum a înţeles el. Se pierde. Doriţi oferta cu una gratuită nu?

Păi vezi că ştii – două gratuite, patru în total. În cât timp vine? Îmi spune că într-o oră. Îi spun că dacă vrea bacşiş ar fi bine să ajungă în 40 de minute cu indulgenţă. Între timp facem cheta cu bacşiş inclus şi hotărâm că 45 de minute e un timp decent în care să ajungă comanda.

În 39 de minute ajunge, semn că sunt buni banii de buzunar. Surpiză însă: preţurile de pe pliantul scanat nu mai sunt valabile. S-a scumpit puţin pizza – cu 2 lei per bucată pentru cele comandate de noi, însă răspunsul băiatului care livrează este un ridicat din umeri şi o scuză urmată de sugestia de a întreba în viitor cât face. Îmi recunosc vina, pentru că firesc e să ţi se spună cât costă, ce ai comandat şi în cât timp ajunge, fără să fie nevoie să iniţiezi tu interogatoriu. Aşadar greşeala mea, nu aveam de a face cu oameni civilizaţi.

Livrarea a ajuns însă la timp şi promisiunea e promisiune, deci 63 de lei pentru o capriciosa, o quattro stagione şi un sos, în loc de 59. Şi 5 lei bacşiş. Speram încă să merite pizza aflată în cele 4 cutii calde.

Odată deschise cele patru cutii ale Pandorei ne-am găsit într-un mic bucluc – care pizza e care? În plus faţă de capriciosa, quattro stagione ar fi trebuit să aibă smântână şi salam de Sibiu, însă ciupercile abundau pe toate cele 4 pizza – poate au luat la super-ofertă de la Metro… Îmi plac enorm ciupercile, însă când plătesc pentru un lucru şi primesc altceva nu îmi cade bine.

Trecând la blat, una din cele patru părea să aibe blatul mai crescut. Dacă celelalte se doreau cu blat crocant, acesta era de-a dreptul tare, fiind salvate doar de stratul decent de mozzarella. Noi nu am cerut nici cu blat crocant, nici cu blat normal (sunt cele două posibilităţi), însă nici nu am fost întrebaţi ce dorim. Un fel de las-o cum o fi.

Una peste alta pizzeria Poli mi s-a părut foarte slabă la capitolul pizza livrată la domiciliu: calitatea lasă mult de dorit, fiind mult sub concurenţă, iar pregătirea operatorilor care preiau comenzilor este inexistentă sau cel puţin asta lasă să se înţeleagă prin atitudinea lor. Nici măcar nu ştiu dacă livrarea rapidă merită vreun punct în plus la capitolul servicii, având bănuiala că nu sunt la fel de prompţi decât dacă le-o ceri. La curăţenie dau un 3 de mijloc pentru a nu influenţa nota finală. Preţul e ok, însă nu pentru ce primeşti.

Totuşi, am auzit şi laude la adresa celor de la pizza Poli din partea unor prieteni care au mâncat la ei în pizzerie. Sunt foarte curios dacă este posibil să fie o atât de mare diferenţă între ceea ce servesc în pizzerie şi ceea ce livrează.

M-ar ajuta şi alte părei pentru a avea o idee cât mai corectă despre pizzeria Poli. A mâncat sau a comandat cineva recent de la ei?

[fblike]

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Pizza Poli

Adresă:
Calea Aradului, nr 1
Website:

[…] ales o bere şi un suc, plus o pizza capriciosa (cică), mai mult quattro stagioni după părerea mea, şi o ciorbă de afumătură servită în […]

Comentarii

Claudia Ciuta

24 August 2010 at 15:35

Am şi mâncat acolo. Am şi comandat. E ok. Văd că ai vorbit de competiţie. Momentan, mi se pare că se bat în preţuri, dimensiuni, gust şi timp de livrare cu celebra DopoCopo.

Care e mai bună?
Depinde de zi.

    Infidel Gastro

    24 August 2010 at 15:41

    Trebuie să fi prins o zi extrem de proastă în cazul ăsta 🙂

ionut

25 August 2010 at 0:27

am mancat o data in ’95 si inca o data prin 2005. a fost ok. am fost duminica nopatea pe la 12, dar era super plin si am renuntat. am mers la thalia si am dat-o in bara cu localul. dar e alta poveste. din punctul meu de vedere, pizzeria Cora e no.1 in timisoara.

Andrei

26 August 2010 at 15:07

Cei de la Poli faceau pizza foarte buna pe vremuri, iar unul din punctele lor forte era chiar aluatul.

S-au prostit rau de tot cam de cand a inceput nebunia cu 1+1 gratis. Pacat.

Ma intreb oare cand o sa-si dea seama si patronii nostri romani ca strategia de a scade calitatea ca sa iesi mai ieftin duce mai degraba la pierdere pe termen lung decat la castig…

    Infidel Gastro

    26 August 2010 at 17:57

    Aveam o bănuială că relativ recent s-au prostit, altfel auzind vorbe de bine despre pizza lor (asta acum vreo doi ani). Plus, citind ce se mai vorbeşte online despre ei am înţeles că le-a plecat pizzerul.

    Andrei

    26 August 2010 at 18:42

    @Infidel Gastro Daca le-a plecat pizzerul e clar

Cris*

4 February 2011 at 21:25

era f buna inainte ..

as vrea daca se poate si un topic despre Pizza 5 Colturi din arad ca am auzit prea multa lume care zice ca e cea mai buna pizza..si am auzit ca are niste dimensiuni de invidiat la pret ok.. 🙂

    Infidel Gastro

    5 February 2011 at 15:42

    Încercăm să ajunge în Arad, asta dacă nu cumva între timp doreşte vreun arădean să ne împărtăşească vreo experienţă legată de Pizza 5 Colţuri.

wdxraul

23 June 2011 at 22:22

Salut. Am niste nervi de mor. Deci, la ora 21:28 sun la pizzeria Poli sa fac comanda. Aleg paste Buscaiola, ca na, cica sa incerc ceva nou. Ciuperci, sos de rosii, parmezan, sunca. Hmm.. mor de foame!

Ok, ma ia un operator cu buna seara, ii dau comanda, numarul de telefon… imi explica faptul ca eu trebuie sa cobor (Stiam deja). Ne salutam cu ciao (e ok din punctul meu de vedere sa fii uneori mai prietenos cu clientii) si inchid.

La 23:18 minute ii sun din nou. Pastele nu venisera. Am mai patit sa vina dupa o ora, dar chiar asa… m-am gandit ca nu mai vin. Sun, imi spune ALT operator ca eu le-am dat numarul gresit. Pai cum sa-mi dau eu numarul gresit, din moment ce eu am numarul asta de 7 ani de zile, il stiu mai bine decat orice.. ?
Au zis ca mi le trimit din nou, is curios daca-s calde. “O sa vi le trimitem calde” … hmmm.. REINCALZITE?

Am niste nervi de mor, cea mai de c***t pizzerie din orasul asta. Mancarea e ok, dar nu prea le pasa de clientela…. Bineinteles ca nu-si stiu nici preturile. Costa 15.6 RON pastele, si tipul mi-a zis (prima data) “Nu putem sa va livram, avem limita minima de comanda”. “Ok, care e limita?” “15 ron” – zice el. “Pai pastele sunt 15.6”. “A, da, buscaiola ati spus” (toate pastele sunt PESTE 15 ron). Si ca sa fie ok am comandat si o sticla de pepsi. Ma intreaba de care? Pai de care sa fie, adu-mi o sticla de 0,200… ce zici? Normal ca-ti cer PEPSI (simplu, daca vroiam twist specificam) si daca-l iau pentru acasa poti fi sigur ca sa fie la 1,5/2L (ce ambalaj aveti).

Si inca ceva, pizzeria e pe calea aradului… si eu stau pe calea aradului la 5 minute de ei.

De C***T.

    Infidel Gastro

    24 June 2011 at 10:31

    Dacă încă le merge treaba înseamnă cu sunt destui care acceptă un asemenea comportament din partea unor amatori. Marea problemă este că foarte mulţi clienţi consideră că pizzeriile/restaurantele le fac lor o favoare servindu-le sau livrându-le mâncare…

    Oricum, trist ce se întâmplă. Mulţumim că ne-ai avertizat!

wdxraul

11 July 2011 at 21:23

Na, e parerea mea, si fiecare e subiectiv bineinteles. Eu am dat verdictul: NEVER EVER from Pizzeria Poli. Intr-adevar, is cam cei mai vechi din oras alaturi de 3+1 si Napoleon, dar c’mon.. sunt altii mai noi care ofera servicii mai bune.

O pizzerie pe care o recomand si de unde comand de 2 ori paste este PIZZA CORA. Cand o sa fiu in the mood o sa scriu un mic comentariu despre ei.

    Infidel Gastro

    11 July 2011 at 21:34

    Aşteptăm cu interes comentariul tău! Te poţi gândi chiar să-l extinzi la o mini-recenzie cât de obiectivă cu putinţă 😉

Andrei

19 January 2015 at 13:48

Am comandat in aproape fiecare saptamana la Poli si pot sa va spun ca era cea mai buna pizza din oras,cand plecam comandam si acasa.Bucatarii erau meseriasi in domeniu,operatorul cel mai amabil cunoscut vreodata.Oare mai lucreaza cineva dintre ei acolo?

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul