Restaurant Izvorul Rece Sinaia

Restaurant Izvorul Rece
Sinaia

Situat la intrarea în Sinaia dinspre București, motelul – restaurant Izvorul Rece trece neobservat, ca un simplu popas turistic. Terasa cu un aspect rustic servește, pe timp de vară, ca și popas pentru mulți din călătorii înfometați și nu numai. Foodcrew a avut un popas mai lung la Izvorul Rece, popas în care a degustat mare parte din preparatele de pe meniu.

Cum popasul nostru a fost pe timp de vară, am savurat mâncarea pe terasa, dar curioși cum e atmosfera din interiorul restaurantului, am luat câteva mese și indoors. Restaurantul este unul cât de poate de obișnuit, genul cu vesela gata pregătită pe masă,  în care te uiți de două ori la pahar înainte să îl folosești, genul cu mici pete pe fața de masă, care e totuși curată.

Servirea depinde de faptul dacă persoana care te servește e bărbat sau femeie. Fără vreo intenție de discriminare, chelnerițele care ne-au servit erau întotdeauna morocănoase, îmbufnate, și mereu uitau să aducă ceva. Chelnerii în schimb erau chiar politicoși, deși și ei erau cam uituci uneori.

Meniul restaurantului este suficient de cuprinzător și bine structurat. Stau bine atât ca și organizare a preparatelor în meniu, cât și ca diversitate a preparatelor la fiecare capitol. Prețurile practicate sunt normale la anumite preparate, “ca de stațiune”, însă la unele sunt complet disproporționate, cel mai bun exemplu în acest sens fiind produsele de la micul dejun. Cel mai frapant lucru la prețuri este însă gradul de … rotunjire. Înțeleg un preț de 8.9 Ron, dar ce ziceți de un preț de 8.97 Ron?

La micul dejun fiecare produs este prezentat separat, cu un gramaj de 100g: șuncă presată 5 Ron, cașcaval 7 Ron, brânză 3 Ron, castravete 2 Ron, măsline negre 3 Ron, unt 0.8 Ron, gem 0.5 Ron, pâine 0.2 Ron. Omleta a fost la mare căutare în cazul nostru. După ce am încercat omleta cu brânză 5.22 Ron,  cea cu șuncă 4.48 Ron , și cea țărănească 8.97Ron (care avea doar șuncă și ardei în plus), am decretat-o câștigătoare pe cea cu brânză, care am și servit-o în mai multe rânduri. Ca și băutură pentru mic dejun, aveți de ales între ceai (3 Ron), care nu este decât de fructe, și cafea (3 Ron), pe care nu vă recomand să o consumați: mai mulți comeseni s-au plâns de dureri/crampe după ce au băut cafeaua.

Ciorbele pe care le-am încercat și le-am dat titlut de acceptabile: ciorba de burtă (8.06 Ron), ciorba țărănească de văcuță (6.32 Ron), ciorbă de roșii și crutoane pui ( 6 Ron).  Cel mai mult ne-a plăcut ciorba de roșii cu pui, care am consumat-o cam de 3 ori, și care ne-a încântat foarte tare: avea foarte multe legume, multe cubulețe de pui și un gust ușor acrișor, însă entuziasmul ne-a scăzut când ultima oară am primit-o aproape rece și cu un gust cam vechi.

Pentru o gustare rapidă, merită o mămăliguță cu brânză și smântână (7.46 Ron), sau cașcaval pane (8.06 Ron) în combinație cu una din garnituri: cartofi prăjiți (3.6 Ron), legume mexicane (3.58 Ron), legume înnabușite (3.86 Ron), toate foarte bune. Alte combinații care ne-au plăcut: șnițelul de pui ( 9.14 Ron/100g)  cu oricare din garniturile de mai sus, ostropelul de pui ( 6.48 /120g) cu mămăliguță, dar mai ales pulpele de pui dezosate pe grătar (9.45 Ron/100g) au fost cea mai bună “afacere”: foarte proaspete, perfect făcute, și în cantitate foarte mare.Pentru completarea felului II, am încercat salatele puse la dispoziție: salata de roșii cu brânză (4.63 Ron), salata de roșii (4.63 Ron), de roșii cu castraveți (4.08), sau de varză cu roșii (4.08 Ron).

Ca și desert am comandat o salată de fructe, care erau pur și simplu fructe din compot ieftin de la supermarket, cu un moț de frișcă, dar dezamăgirea cea mai mare a fost profiterolul – adică 3 cupe de înghețată, din nou, nu de cea mai bună calitate, cu puțină frișcă deasupra, și care culmea mai costa și 9 Ron.

Deși se află la periferia orașului, Izvorul Rece e genul de loc unde poți face un popas pentru un prânz ok când te afli pe drum.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Izvorul Rece

Adresă:
DN 1, km 117, Sibiu
Telefon:

[…] This post was mentioned on Twitter by Andrei Mărin, FoodCrew. FoodCrew said: Un popas în #sinaia? La restaurant Izvorul Rece, desigur: http://bit.ly/9sgRd7 […]

[…] Restaurant Izvorul Rece Sinaia […]

Comentarii

TIBERIU

31 May 2014 at 12:42

Tin sa va multumesc pentru felul cel putin golanesc in care a-ti tratat grupul de elevi de la Liceul Mesota din Brasov. Copiii au fost serviti cu cate un mini meniu (minisnitel) cartofi prajiti (mai mult cruzi) , clatitele trecute pe linga un gem extrem de “discret” . Bine inteles profesorii nu se pot plinge de acest tratament auster ci dimpotriva portile au fost extrem de generoase . Daca asa credeti ca trebuiesc tratati copiii nu pot sa va dispretuiesc total .

    Nuți Foame

    2 June 2014 at 8:46

    Salut Tiberiu,

    Ne pare rău că ați avut parte de o experiență deloc plăcută mai ales că au fost implicați și copii, însă e important să știi că și noi am fost clienți la rândul nostru și nu facem parte din colectivul restaurantului. E bine însă că ai lăsat acest comentariu aici pentru că poate îl observă cei direct implicați în activitatatea restaurantului și poate se mai poate remedia ceva.

    O zi frumoasă!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul