Bomba chinezească – “Restaurant” Orient

Restaurant Orient
București

La îndrumarea Laurei m-am gândit să mai bat un cui în harta “restaurantelor” din Bucureşti care livrează la domiciliu mâncare chinezească. Şi fac o scurtă paranteză ca să explic ghilimelele. Nu înţeleg de ce o firmă de catering (că nu ştiu cum altfel să o denumesc) se supranumeşte Restaurant, în condiţiile în care pe site-ul Restaurantului Orient scrie mare Livrare doar la domiciliu. Am încheiat paranteza.

Aşadar, înarmat cu foame de seară şi poftă de chinez, pun mâna pe telefon să comand. O voce suavă mă întreabă dacă am mai comandat de la ei, îi dau toate datele necesare, îi dau şi comanda şi mă surprinde plăcut cu întrebarea: doriţi tacâmuri sau beţişoare?. Extaz. Aleg beţele fără ezitare şi mă surprinde din nou (neplăcut de data asta) cu termenul de livrare de o oră şi douăzeci de minute. Agonie. Cam mult durează… spun eu spăşit. Vocea suavă mă ignoră şi îmi mulţumeşte pentru comandă. Aşadar începe aşteptarea.

Din nou sunt plăcut surprins de sunetul interfonului la aproximativ 50 de minute de la comandă. Extaz. Chiar m-am uitat curios la ceas întrebându-mă dacă menţiunea mea de la final şi-a făcut treaba, sau pur şi simplu nu au avut prea multe comenzi. După plată şi răsplată, desfac nerăbdător punga de hârtie în care se aflau bunătăţile, le înşir pe masă şi bag capul în pungă după beţe. Agonie: ia beţele de unde nu-s, că probabil s-au pierdut pe drum de la băiatul vitezoman care a adus comanda mai repede 🙂 Iată şi ce era în pungă, orez cu măsline (evident că l-am ales pe cel mai dubios din listă), spaghete de orez prăjite, legume Gong Bao şi un sos acru-dulce ca să ajung la comanda minimă de 35 de lei:

Comanda Restaurant Orient

Să începem cu bomba picantă, că asta a fost atracţia serii. Eu de regulă nu mănânc picant şi atunci când comand fie arunc o privire peste conţinut, fie întreb înainte de livrare. De data asta m-am uitat la conţinutul legumelor Gong Bao şi n-am mai întrebat nimic văzând: Morcov, castraveţi, bambus, alune, sare, sare chinezească, usturoi, ceapă. Pe deasupra, în timp ce comandam, întreb vocea suavă ce sos îmi recomandă la legume şi răspunsul a fost edificator pentru mine: dacă doriţi picant, atunci sos picant, altfel acru-dulce. Am ales acru-dulce, fiind ferm convins că nu au de ce să fie picante mult aşteptatele legume. Ei bine, bucătarul (o fi oare chinez??) a ales altceva, agonie:

6 bombe picante la Restaurant Orient

Trecând peste cele şasă bombe frumoase, extrase cu grijă (se vede una şi în prima poză, colţ dreapta sus), legumele au fost excelente, având în vedere că a rămas printre ele doar un fir de picanterie, numai bun de lins de pe beţişoarele din dotare. Extaz. Chiar au fost bune.

Trec la orez, pe care nu intenţionam să-l pozez separat. Asta până să apuc să-l gust. Agonie. Nu ştiu dacă i s-a tras de la măslinele cele mai ieftine de pe piaţă, sau pur şi simplu orezul n-a fost să fie bun în seara asta. Eu unul nu vă recomand nicicum să comandaţi de la Orient orez cu măsline. Cu greu am reuşit să consum o treime din el (mai degrabă de foame):

Orez cu masline Restaurant Orient

Ultima oprire: spaghetele de orez prăjite. La prima mirosire îmi păreau că sunt foarte picante. Dar nu au fost decât foarte uleioase şi acceptabil de bune. Şi din respect pentru Laura spun doar că am mâncat şi mai bune de atât în Bucureşti, chiar şi livrate acasă 🙂

Spaghete de orez prajite la Restaurant Orient

Nota de plata Restaurant Orient

Era să uit de sosul acru-dulce care a fost destul de bun, deşi nu prea avea nicio legătură cu legumele pentru care fusese recomandat.

Nu pot să închei fără să menţionez porţiile foarte mari, aş spune chiar neobişnuite pentru un chinezesc de Bucureşti la preţurile pe care le are Orient. Aşadar consider că este un bun raport calitate preţ, cu o oarecare apropiere de mâncarea chinezească adevărată prin inserţia celor şase ninja în legumele Gong Bao, dar cu un serviciu de informare şi servire a clienţilor care lasă mult de dorit.

Aştept comentariile voastre şi dacă am exagerat cu ceva, pentru voi am facut-o 😉

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

[…] Bomba chinezească – "Restaurantul" Orient […]

[…] This post was mentioned on Twitter by Alex Albu, FoodCrew. FoodCrew said: Restaurant Orient: comandă minimă 35 lei, porţii mari pentru chinese food în Bucureşti şi cam atât http://bit.ly/cEFu5u #bucuresti #chinese […]

Comentarii

LauraT

16 November 2010 at 10:37

Hehe, la tine bag seama ca a fost chiar un dezastru :)) Eu am comandat de doua ori de la ei, mancarea a fost foarte buna, doar timpul de livrare si sosul varsat peste cutii m-au suparat.. Imi pare rau, ma simt si vinovata :p Macar incearca Qian Bao, du-te acolo si incearca pui cu aroma de scoici sau vita cu legume in sos iute.. :p

    Gerhard Ştrudel

    16 November 2010 at 11:18

    N-a fost chiar dezastru, legumele au fost totuşi bune 🙂 Este şi Qian Bao pe listă, am notat şi recomandările, mulţumesc!

siloxy

16 November 2010 at 12:36

tare mi-s curios câți chinezi de-adevăratelea ar mânca așa mâncare chinezească…:)

    Infidel Gastro

    16 November 2010 at 12:43

    Excelent punctat 🙂

    Gerhard Ştrudel

    16 November 2010 at 17:00

    Dacă te-ai referit la cei 6 ninja camuflaţi, din câte ştiu eu, în anumite zone din China se mănâncă şi mai picant de atât, dar nu se poate generaliza.
    Dacă te-ai referit la restul, cred că în general chinezii sunt îngroziţi de aşa-zisa mâncare chinezească din Europa 🙂

LauraT

16 November 2010 at 15:53

@ Strudel: daca te duci la Qian Bao, ar fi bine sa nu ai ochi decat pentru mancare. La servire o duc cam rau, dar e bine sa vezi mereu umorul din fiecare situatie. De exemplu: am intrebat intr-o seara daca au si tigari. Domnul ospatar mi-a raspuns politicos: “Nu tinem decat chibrituri.” Cum sa nu iti placa :)))

    Gerhard Ştrudel

    16 November 2010 at 17:02

    Îmi pare rău Laura, dar tocmai restul aspectelor sunt sarea şi piperul oricărei incursiuni de acest gen. Oricum răspunsul cu chibriturile este genial! 😀

mihaela

26 January 2011 at 21:02

Acum am comandat la ei, revin sa arunc cu “pareri” dupa livrare!

mihaela

26 January 2011 at 22:14

Bunnnnnnnnnnnnnnnn,… am comandat totul pe un site de comenzi, cei de la Orient au sunat sa confirme (eu sa confirm de fapt), am apreciat dar cam la 30 min dupa ce lansasem eu comanda online.
Livrarea a avut loc mai devreme decat ma anuntase d’nsoara la telefon, nu au dat beep, au sunat de fiecare data cand au cerut confirmarea sau detalii despre adresa.
Mancarea ok-rezonabil, orezul cu creveti chiar are creveti, portiile ok, prietenul meu zice ca i mai bun la Chopsticks dar ei nu fac livrari din cate stiu eu,… Anyway cred ca i timpul sa pun mana sa gatesc!

Marius

21 March 2011 at 13:41

bon fiscal nu ai primit?
Sau ai primit doar hartia aia?

    Gerhard Ştrudel

    29 March 2011 at 16:53

    Asta este tot. Cred că era un bon fiscal de fapt, dar nu mai ştiu sigur 🙂

Ioana

19 February 2014 at 22:21

Va recomand ,,Restaurant Orient,, cu specific chinezesc ,totul este delicios ,felicitari sunte-ti la inaltime ,felicitari intregii echipe !

madalin

3 October 2014 at 20:57

Tocmai am experimentat de la ei, cea mai proasta vita posibila. era numai zgarciuri si pielite necomestibile. la a 3-a incercare de a manca, mi-a venit sa vomit.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul