Meniul individual compus în foodcourt la Iulius Mall

Foodcourt Almondo
Timișoara

Cei pe care drumurile îi duc des spre foodcourt-ul din Iulius Mall au cu siguranţă deja unul sau două locuri preferate de unde mănâncă cu regularitate. De obicei cam aşa se întâmplă: la început încerci de la fiecare stand câte ceva care-ţi face cu ochiul, apoi devi din ce în ce mai selectiv cu felurile de mâncare pe care le alegi eliminâdnu-le în primul rând pe acelea care dezamăgesc de la o “probă” la alta, iar în cele din urmă rămâi cu câteva preparate care ţi-au intrat cu adevărat la suflet.

De fiecare dată când am mâncat în foodcourt m-am uitat atent pentru a vedea câţi dintre meseni combină feluri de mâncare de la două sau mai multe standuri. Aş putea să-i număr pe degete pe cei care i-am prins în fapt, mutându-se cu tava de la o tejghea la alta. Deşi înţeleg simpatia pentru un anumit local, sau mai bine zis pentru o anumită bucătărie, mâncând pe la fiecare din standurile din foodcourt de destule ori mi-am dat seama că nu voi găsi unul care să exceleze la pergătirea tuturor preparatelor pe care le serveşte. De aici, singura explicaţie la care mă pot gândi este comoditatea clienţilor, care pentru a evita plimbatul prin foodcourt pentru a-şi compune un meniu în totalitate după gustul şi pofta lor, aleg să se mulţumească cu un fel de mâncare preferat bine pregătit pe lângă care mai acceptă un fel-două de umplutură.

Înainte de a mă eticheta drept lup moralist, primul client la care am observat acest tip de comportament am fost chiar eu. Neluând în calcul dăţile în care am scris o recenzie despre un anumit local din foodcourt, de foarte puţine ori mă sinchiseam să-mi pun pe tavă felurile mele preferate adunate din mai multe locuri. După ce am făcut asta pentru prima oară, cu greu îmi mai pot lua un meniu întreg dintr-un singur loc.

Meniul compus din câte un fel cumpărat de la standuri diferite din foodcourt despre care o să relatez astăzi sună aşa:

  • ciorbă de burtă de la 3F
  • cartofi prăjiţi rondele de la Grill Sârbesc
  • ciolan afumat de la Grill Bison
  • salată de castraveţi şi măsline de la Kartoffel
  • sos picant de la House Thai Food

Meniu mixt în foodcourt la Iulius Mall în Timişoara

Le voi lua pe rând:

  • ciorba de burtă: Pe nişa mâncărurilor gătite singura concurenţă pe care o are 3F-ul din foodcourt poate fi considerat Papri, care pregăteşte mai cu seamă preparate cu specifi unguresc. Diversitatea ofertei celor două localuri nu se prea poate compara, 3F având clar un câştig de cauză măcar din acest punct de vedere. Oricum, pentru mine 3F-ul din mall e echivalent cu locul în care pot mânca ciorbă de burtă atunci când mi-e poftă; n-o fi ea cea mai genială, dar e bunicică.
  • cartofii prăjiţi rondele: Sunt mare fan Grill Sârbesc, fiind mare amator de pljeskaviţă. Pentru cei care poftesc la fel ca mine la minunea sârbească, recomand să încerce şi sosul de brânză picantă care le iese minunat. Eu îl ador lângă cartofii lor prăjiţi rondele care mi se par mult mai săţioşi decât tradiţionalii cartofi pai ce adesea sunt prea uscaţi.
  • ciolanul afumat: Deşi am încercat mai toate cărnurile pregătite în cuptorul cu aburi de la Grill Bison, ciolanul rămâne preferatul meu. Nu neapărat pentru orice buzunar la 6 lei/100g dar dacă vrei să te răsfeţi puţin, merită mai ales dacă nu prinzi bucata cu mult şoric 🙂
  • salata de castraveţi şi măsline: Nu-mi plac deloc salatele de la 3F, iar Grill Bison nu excelează la acest capitol, fiind bine acoperiţi de murături. Prin urmare, oricând am chef de o salată proaspătă aşa cum îmi place îmi configurez una de la Kartoffel.
  • sosul picant: deşi de obicei mă mulţumesc cu sosul de brânză de la Grill Sârbesc, câteodată nu strică să explorezi şi alte posibilităţi. Sosul picant de la Thai Food mi s-a părut (şi chiar a fost) unul consistent, alcătuit dintr-un mix de chili şi roşii.

Cam acesta a fost meniul compus de mine după ce am colindat foodcourt-ul. Am ieşit mai scump ce-i drept decât în varianta unui meniu clasic, însă 22 lei nu mi se pare o sumă exagerată în schimbul felurilor preferate de mâncare.

Sunt curios să aflu cum aţi alcătui voi un meniu cu preparatele din foodcourt 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Foodcourt Almondo

Adresă:
Iulius Mall

[…] că, măcar o dată la două săptămâni se întâmplă să poposesc la food court-ul de la Iulius Mall fie din motive de foame, de poftă sau pur şi simplu în plimbare. Aţi putea […]

Comentarii

Avatar

isain diana

24 October 2011 at 9:18

Experienta mea Food Court, a fost de a lungul timpului una vasta, si am incercat de fiecare data ceva nou si diferit, identificand usor micile modificari aduse la felurile de mancare de la fiecare stand, asta pt. ca dupa cum v-am spus ma duceam destul de des sa manac acolo…printre altele am devenit mai sensibila din punct de vedere al sistemului imunitar si am observat sa de fiecare data cand mananc la Papri, ma simt cam rau, deci ori vomit pana la urma si ma simt mai bine….ori stiti voi …si ma simt mai bine, deci nu as recomnada…trecem mai departe..3F aici am o experienta vasta deoarece ma duc si mananc si in complex, unde am avut un coleg de facultate care a lucrat acolo si mi-a povestit tragedia din spatele peretilor…nu vreti sa stiti…nu o sa mai manacat de acolo, din complex…in mall sper sa stea altfel treaba, e musai sa fie asa, pt ca de fiecare data cand am mancat acolo nu am avut probleme digestive, dar unele feluri de mancare lasa de dorit la gust si caliatate: ciorba de burta e grasa, mult prea grasa si e o grasime sintetica, bucatile de burta sunt poroase si gelatinoase, acritura este cat se poate de evident ca este facuta cu otet..prea mult otet as spune; trecem mai deparet si ajungem la ciorba de pui si cea de legume care au in comun gustul la fel de gras si sintetic, atat de sintetic incat iti coloreaza peretii farfuriei de plastic si buzele intr-o culoare de galben aprins de parca ar fii facuta cu curry; pieptul de pui cu smantana…are intr adevar smanata dar dar are un gust ranced si acru si este evidenta cantitatea de maioneza care pluteste acolo si nu ii explic prezenta; vita cu sos de vin/ vanatoresc, are un gust indescifrabil si iei o gura, o iei si pe a doua dar la a treia incepi sa te enervezi ca ai dat banii de pomana pt ca nu mai poti sa mai mananci mai departe, nici bucatile de carne gumoase si nici sosul indescifrabil; in rest mancarea e buna, 🙂
Mergand mai departe mancarea siriana e preferata mea dar e scumpa rau, mancarea thailandeza e bunicica dar scumpa; mncarea chinezilor de acolo e buna, imi place; kartofel e ok; grill biron e ok; shorma de vita de la doner o recomand calduros;grill sarbesc: imi place la nebunie sosul de branzica cu boia; de la napoleon recomand hamburger cu sos tiganesc; mado il inebuneste pe sotul meu, parca ar avea un magnet; kfc si stai pe buda o saptamana; si ajungem in sfarsit la cea mai proasta manacare de pe acolo…nu zic ca e alterata sau ceva de genul asta doar ca nu are nicun gust si paraca aia manaca plastilina…e prea cunoscutul restaurant autoservire italian, de lanaga cel grecesc care e pe duca saracul…la cel grecesc era cat de cat ok, dar te fura la portie si ajungeai sa platesti cat nu face…lumea s-a prins si acum cred ca da faliment
Cam atat din curtea vesela si colorata…

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul