Marea mea iubire cu iz chinezesc

Fast Food Chinese
Timișoara

Nu ştiu voi cum reacţionaţi când vă este tare foame, dar pe mine când mă prinde, primul lucru la care mă gândesc este Fast-Food Chinese Iulius Mall.

Partea bună (pentru siluetă) e că locul în care îmi desfăşor activităţile nu-i chiar peste drum de mall iar domiciliul meu stabil e în cealaltă parte a oraşului. Problema apare în momentul în care mă apucă o poftă pentru mâncarea lor, de nu mai contează unde sunt şi cât durează să ajung la mall. Gândul care zboară la puiul şi la sosul dulce-acrişor reduce considerabil distanţa. 😀

Recunosc fără probleme că sunt o tradiţionalistă şi că atunci când mi-e foame tare nu mă apuc să încerc felurie tipuri de mâncare care mai de care mai interesante, ci mă bazez pe ceva încercat deja să ştiu că merg la sigur. Plictisitor, nu?

Aşa că, măcar o dată la două săptămâni se întâmplă să poposesc la food court-ul de la Iulius Mall fie din motive de foame, de poftă sau pur şi simplu în plimbare. Aţi putea să vă gândiţi că odată ajunsă în faţa a 13, 14 sau câte fast-food-uri o avea mall-ul aş putea să mă răzgândesc în privinţa chinezilor mei şi să dau iama pe altundvea. Nici vorbă de aşa ceva.

Odată, demult, obişnuia să fie o luptă crâncenă între Mado, KFC şi Chinezesc şi mai mereu ieşea câştigător KFC. Dar de când e treaba cu mult sport, mişcare şi un stil de viaţă puţin mai sănătos, au cam ieşit din schemă primele două. Şi uite aşa rămâne mereu Chinezu’ şi nimeni altcineva.

Ajunsă în faţa vitrinei, unde opţiunile sunt multe, ajung tot timpul să le alternez pe cele care îmi fac cel mai tare cu ochiul. Combinaţia câştigătoare de cele mai multe ori este: pui cu susan, pui cu legume în sos dulce-acrişor puţin picant şi orez cu legume şi ou.

Vitrina Chinesse Fast-Food Iulius Mall Timisoara

Desigur, adaug întotdeauna şi un sos dulce-acrişor pe lângă, aşa numa ca să scald totul în cât mai multe calorii. 😛

Sos dulce-acrisor Iulius Mall Timisoara

În majoritatea timpului, fiind foarte activă pe timpul zilei, ajung acolo şi sunt pe fugă sau singură aşa că aleg opţiunea “la pachet” şi servesc masa acasă că e mai convenabil şi mai comod.

Mancare chinezeasca la pachet Timisoara

Fetele de acolo sunt destul de drăguţe dar nu dau pe afară de amabilitate. La urma urmei nu poţi avea pretenţii prea mari fiind un fast food într-un food court imens şi nu un restaurant cu fiţe.

Ca şi cantitate, porţia este mai mult decât suficientă. Nu numai că te saturi, dar ai şi senzaţia că te vei rostogoli după. N-aş vrea să spun prostii, dar am impresia că porţia e de aproximativ 500 de grame aşa că e destulă mâncare chiar şi pentru cei mai mâncăcioşi dintre noi.

Ce mai îmi place la Chineese Fast Food este că tot timpul găsesc mâncare proaspătă chiar şi atunci când se întâmplă să ajung la sfârşitul zilei. Ce-i drept, trebuie să fiu sinceră şi să recunosc că am auzit şi experienţe mai puţin plăcute cu privire la acest fast-food. Nu ştiu dacă e vorba de noroc sau de gusturi, dar vă spun sincer că mie îmi place la fel de tare de fiecare dată.

Pui cu legume in sos dulce-acrisor putin picant Iulius Mall Timisoara

Îmi place că legume din orez chiar au gust şi că puiul e întotdeauna moale şi proaspăt. Nu mă pot decide care din cele dou tipuri de pui să fie mai bun pentru că împreună, combinând gustul de dulce cu susan şi de dulce-acrişor şi puţin (mai mult) picant, rezultă combinţia care pe mine mă cucereşte de fiecare dată.

Aş putea să fiu şi puţin mai obiectivă şi să îi atenţionez că uneori carnea din puiul cu susan e cam puţină şi ajungi să savurezi doar crusta. Nu că nu ar fi bună la gust, dar nu-i la fel fără carne.

Pui  in crusta cu susan Iulius Mall Timisoara

Preţul e şi el în limita bunului simţ. Nu e foarte scump, dar nici foarte ieftin. E numai bun cât să nu îţi faci obiceiul de a mânca zilnic pe acolo. 😛

Eu pentru porţia comandată plus ambalajul de pachet, am plătit 16 lei. O fi mult, o fi puţin asta las la atitudinea fiecăruia. Pentru mine şi dragostea mea eternă pentru tot ce înseamnă mâncarea chinezească, nu e foarte mult.

Nota de plata food court Chinesse Fast Food Timisoara

Nu există recompensă mai bună la sfârşitul unei săptămâni pline, ca o farfurie cu mâncare chinezească şi un film fain. Nimic nu se compară cu senzaţia de burtă plină şi un somn bun după.

meniu pui cu orez food court Iulius Mall Timisoara

Aşa că, de la mine, numa de bine despre acest fast-food. Îl recomand tuturor care au o slăbiciune pentru mâncarea chinezească şi care sunt gurmanzi adevăraţi.

Şi ia sfătuiţi voi o tradiţionalistă, pe unde să mai încerce mâncare chinezească în Timişoara. Promit să testez locul şi să revin cu impresii.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

a:3:{s:7:"address";s:70:"Iulius Mall Timisoara, Strada Aristide Demetriade, Timișoara, Romania";s:3:"lat";s:10:"45.7666176";s:3:"lng";s:18:"21.228909899999962";}

Fast Food Chinese

Adresă:
Iulius Mall

[…] restaurante care există, la Iulius Mall găsești câteva cu specific asiatic: thailandez, chinezesc sau […]

[…] mea a fost un fel de wannabe chinese food și anume bucățele de pui prăjite peste care era un sos portocaliu dulce-acrișor, puțin picant […]

[…] a lua masa la foodcourt. În timp ce Nuţi a ales să mănânce mâncare chinezească, despre care v-a mai povestit, eu am ales o shaorma de pui la farfurie de la Falafel (fast-food-ul arăbesc, situat în partea […]

[…] am răsuflat ușurată văzând că localul arăta bine și părea primitor. Până la urmă, nici mâncarea chinezească nu era o idee rea. Chiar […]

Comentarii

flavia andreea

17 July 2012 at 18:15

Trebuie sa recunosc ca nu sunt foarte pasionata de mancarea chinezeasca, dar pofta sigur mi-ai facut!

Veveriţa Mâncăcioasă

10 September 2012 at 12:18

Am fost si eu la chinezii astia in weekend si aproape ca mi-au placut mai mult decat cei de pe Alecsandri. 😀 Mancarea foarte buna si foarte multa, cu arome proaspete si bine imbinate. Mi-a placut mult! Ah, si apreciez mini-barul lor cu sosuri gratis, ca sa-si puna fiecare ce si cum doreste. Bineinteles, e si un pahar pentru bacsisuri langa tava cu sosuri dar oricum, imi place ideea ca nu trebuie sa platesti neaparat pentru ele un pret fix (sau imi place strategia lor de marketing). Se va repeta! (P.S. Si eu tot cu gogoselele alea sunt prietena. 😀 )

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul