Gastronomie mediteraneană în insula Skiathos

Olive Land
Skiathos

Am ajuns în luna august într-o destinaţie exotică la doar o oră distanţă de Bucureşti cu avionul, în insula Skiathos din Grecia. Frumuseţea naturală a insulei m-a impresionat de la prima imagine zărită pe geamul din avion, până la fiecare colţişor al ei, străbătut cu piciorul, cu maşina sau cu autobuzul.

Când am ajuns pe plajele cu nisipul cel mai fin din Grecia, ascunse între stanci sau în zone accesibile doar cu piciorul, am rămas uimită de naturaleţea lor, de apa cristalină prin care se vedeau cu ochiul liber peştii înotând pe lângă picioarele tale, de nisipul auriu şi fin, de linistea şi curăţenia plajelor, de sentimentul de libertate pe care îl ai când ajungi acolo.

Într-una din zile, dupa ce am închiriat o maşină şi am mers să vedem cât mai multe plaje unice din Skiathos, am ajuns obosiţi de atâta drum la restaurantul Olive Land, un local pe care eu îl consider de 5 stele greceşti, pentru curăţenie, servicii, mâncare, preţuri şi ambianţă. Poziţionarea restaurantului este undeva pe munte, cu vedere asupra oraşului-port Skiathos, o privelişte încântătoare, mai ales pentru o masă romantică.

Ne-au servit la început cu nişte bruschete foarte speciale, în stil grecesc, cu o cremă de brânză, un gem cu coacăze şi frunză décor, care m-au împresionat atât prin prezentare, cât şi prin gustul lor unic şi mirosul de … vacanţă.

Am continuat cu o porţie de salată Skiathos, cu branză feta prajită, cu pui la grătar, ciuperci şi un sos special, un fel de mancare foarte proaspăt şi răcoritor pentru căldura de afară.

Al treilea fel de mâncare a fost un preparat special din piept de pui rulou, cu un sos de brânză şi cartofi la cuptor, cu un gust extrem de special, datorita sosului care probabil era preparat din mai multe feluri de brânză.

Deja mi se face poftă, aşa că o sa las cititorului imaginaţia, pentru a-şi dori să încerce o experienţă de neuitat pe care am avut-o eu în vara asta, într-o insulă în care cu siguranţă am să mă reîntorc, pentru că o săptămână nu e de ajuns să vezi tot ce e de văzut pe insulă.

Oraşul Skiathos şi insula, care este plină de vegetaţie mediteraneană, merită descoperite pas cu pas, colţişor cu colţişor, plajă cu plajă, până ajungi să vezi cele 69 plaje, să le testezi, să te plimbi pe străduţele înguste ale oraşului port Skiathos, care se află pe un deal, să admiri ambarcaţiunile de lux ancorate în port, să închiriezi un jeep pentru a face off-road, sau o barcă pentru a face înconjurul insulei, să urci pe munte şi să ajungi până în vârf la Kastro, …. Cu siguranţă nu am spus tot, mai sunt atât de multe de văzut şi de povestit!

Daca vreţi să ştiţi şi mai multe detalii, contactaţi-mă şi vă povestesc cu mare placere. Eu abia aştept să mă reîntorc la anul în Skiathos!

Recenzia a fost scrisă de Alina Neagu şi participă la concursul “Poftă de vacanţă“, organizat de FoodCrew.ro împreună cu agenţia de turism Simplicity, Intravel şi Carpatair.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Olive Land

Adresă:
Despina Vassiliadou Katsarou, Skiathos
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul