Auzisem de la colegele mele despre terasa frumoasă de la restaurant Casa del Sole și eram tare curioasă să văd cum arată. Un prânz pe marginea piscinei părea o idee minunată, așa că am pornit într-acolo cu multă curiozitate și poftă de relaxare.
Un prim lucru care mi-a plăcut la terasa a fost faptul că nu e toată la fel, ci există spații diferite, în funcție de preferințele fiecărui client. Noi am optat să luăm masa în partea cea mai izolată, bucurându-ne de intimitate și de multă liniște, alături de priveliștea piscinei care părea desprinsă dintr-o reclamă la vacanță. Locul unde am stat noi era un fel de veranda umbroasă și aerisită, de nu ne mai venea să plecăm de acolo.
Limonadă cu mentă
Pe timpul verii restaurantele și terasele par să se ia la întrecere pentru a găsi rețeta perfectă de limonadă, această băutură care s-a transformat peste noapte în leacul perfect pentru arșița soarelui. În fiecare loc descopăr altă metodă de a face limonada, tot felul de arome și artificii de a transforma o băutură banală, pe bază de apă, zahăr și lămâie, în ceva mai special.
La Casa del Sole există un singur fel de limonadă care arată ca în poza de mai jos. Este foarte răcoritoare și aromată, cu mentă din belșug, lucru care mie mi-a plăcut foarte mult. Pentru prânzul comandat a fost băutura perfectă!
Salată norvegiană
Eu asociez țările nordice cu simț practic și simplitate. Cam așa a fost și această salată – simplă, hrănitoare și ușoară. O combinație reușită de mix de salate, felii de somon afumat, câteva bucăți de roșii și castraveți. Ingredientele au fost pur și simplu așezate în farfurie, așa că am asezonat eu singură salata, folosind sarea, uleiul de măsline și oțetul balasamic disponibile pe masă. Mi-a plăcut că nu era prestabilit gustul, pentru că somonul afumat avea deja sare și nu mai era nevoie de multă.
Per ansamblu mi-a plăcut. Dacă ar fi să schimb ceva, aș scoate castravetele și aș adăuga roșii cherry (mai gustoase și mai atrăgătoare) în loc de roșii obișnuite, deoarece ambele ingrediente – roșiile și castraveții- sunt destul de banale și parcă o salată atât de simplă nu își merită prețul și titlul, care te duc cu gândul la ceva mai “premium”.
Pizza cu creveți și anghinare
A fost prima dată când am încercat acest tip de pizza, așa că nu știam deloc la ce să mă aștept. Știam doar că îmi sunt foarte pe plac creveții iar anghinarea e o delicatesă mediteraneană ce ocupă un loc cinste în gastronomia italiană, însă e mai puțin cunoscută și populară în România, lucru care o face cu atât mai atractivă în ochii mei. Citisem recent despre proprietățile ei nutritive și bogăția efectelor terapeutice, așa că aveam un motiv în plus să o încerc.
Presupunerea mea a fost corectă – asocierea dintre cele două ingrediente este reușită, gustul dulceag al creveților fiind foarte bine completat de anghinarea cu frunze cărnoase și gust acrișor. Blatul acestui tip de pizza a fost subțire și crocant, acoperit cu pastă de roșii. Deasupra am avut mozzarella din belșug și, să nu uit, bucăți de ardei iute (aviz celor care sunt sensibili la acest ingredient). Cert e că eu, după ce m-am iuțit bine, am mai dat la o parte bucățelele de chili, însă mi-a plăcut fierbințeala pe care o aducea, dând o aromă mai deosebită mâncării.
Pentru bogăția de ingrediente și gustul deosebit pizza cu creveți și anghinare își merită banii și cu siguranță va rămâne pe lista mea de preferințe la acest capitol.
Prețuri și servire
Servirea a fost promptă, timpul de așteptare fiind foarte scurt având în vedere ora de vârf la care am ajuns.
Prețul pizzei mi s-a părut foarte ok, însă cel al salatei cred că e cam exagerat.
- Salată norvegiană – 350g – 37 lei
- Pizza cu creveți și anghinare – 32 cm – 24 lei
- Limonadă făcută-n casă – 500 ml – 15 lei
Așadar, vedeta acestui prânz a fost, fără îndoială, Pizza cu creveți și anghinare, pe care v-o recomand cu încredere. Dacă v-ați săturat de tipurile clasice de pizza și vreți să încercați ceva nou, chiar merită! Din ce am numărat în meniu, la Casa del Sole au în jur de 30 de feluri de pizza, dintre care unele mi s-au părut mai deosebite, cum ar fi Pizza Prosciuto Crudo e Rucola, Pizza Porcini sau Pizza Fantasia, care conține sos de roșii, mozzarella, spanac, gorgonzola, salam, roșii cherry.
Ah, da… să nu uit de ambianța de pe terasa Casa del Sole: e foarte potrivită atunci când vrei să te răsfeți puțin!
Nici un comentariu