Top 10 restaurante cu terasă din Timișoara

Timișoara

Fiindcă e vară, preferăm oricând să renunțăm la aerul condiționat pentru a ne bucura de adierea vântului și, dacă se poate, umbra unui copac.  Pe baza ieșirilor noastre la restaurante ne-am format o părere pe care vrem să o împărtășim cu voi, o listă cu terasele pe care le recomandăm noi. Atenție: topul este subiectiv, bazat pe recenziile scrise de editorii foodcrew.ro.

Am restrâns lista luând în calcul doar acele restaurante care au terasă cu grădină, fiindcă de obicei pe timpul verii mai toate restaurantele improvizează o terasă, urmărind satisfacerea nevoii clienților de a servi masa afară. Ei, noi nu am luat în calcul aceste terase sezoniere, care apar doar vara, ci doar terasele cu spațiu verde.

10. Grădina bănățeană

Pentru cei care duc dorul vremurilor de odinioară, Grădina Bănățeană poate fi o opțiune. Noi am fost recent, însă mărturisim că nu ne-a încântat deloc.

gradina banateana

Adresa: Parcul Justiției, nr 1

Specific culinar: internațional

Recenzii:

9. Porto Arte

Situată pe malul Begăi, terasa Porto Arte e o opțiune bună dacă vrei să iei masa în aer liber într-o locație centrală, cu prețuri mici și un cadru aproape de natură. Un mare minus ar fi servirea, iar legat de mâncare avem mixed feelings.

Terasa pORTO aRTE

malul begai

Adresa: Pod Maria, Lângă Catedrală

Specific culinar: internațional

Recenzii:

8. DAF Junior

La doi pași de Timișoara avem terasa de la DAF Junior, un loc în care putem evada când ne săturăm de oraș. Terasa e amenajată cu flori şi verdeaţă, ba chiar şi o mini cascadă care te face să te simţi, măcar pentru câteva ore, în concediu. Locația e îngrijită, însă e mai “artificială” decât la alte terase situate pe locurile superioare din top. Servirea nu e nici ea un punct forte, timpul de așteptare fiind măricel.

Daf Giroc Pizzerie

Terasa restaurant DAf

Adresa: Giroc

Specific culinar: internațional

Atracții:

 • locuri multe de parcare
 • capacitate considerabilă a terasei

Recenzii:

7. Casa Voastră

Terasa Casa Voastră e un loc spaţios, cu cărări şerpuite de piatră, un loc în mijlocul naturii, plin de verdeaţă. E locul ideal unde să evadezi din fierbinţeala soarelui, la umbra nucilor care se înalţă îndrăzneţi spre cer sau a salcâmilor bătrâni cu ramurile plângătoare.

Relaxare pe terasa la Casa Voastra

Terasa Restaurantului Casa Voastra

Adresa: Str. Sever Bocu (Calea Lipovei), Nr. 78

Atracții:

 • multă vegetație

Specific culinar: tradițional românesc și internațional

Recenzii:

6. Casa Yanka

Terasa de la Casa Yanka este, din nou, un exemplu reușit de loc în care te simți ca în natură. Sunt mulţi copaci, care asigură umbra plăcută şi răcoarea necesară. De asemenea este şi un mic lac amenajat cu pietre care mai de care mai drăguţe. Mesele sunt frumos aşezate, destul de răsfirat, astfel încât să te asiguri că nu aude nimeni ce discuţi. Dacă nu vrei să stai la umbra copacilor, nicio problemă. Există şi varianta de terasă acoperită, mai ales pentru zilele mai răcoroase, dar în care totuşi doreşti să te bucuri de aerul de afară.

terasa restaurant casa yanka

Lacusor Casa Yanka

Adresa: Dumbrăvița

Specific culinar: mediteranean

Atracții:

 • multă vegetație
 • loc de joacă pentru copii
 • spațiu acoperit, pentru vremea rea

Recenzii:

5. Casa Bunicii 1

Mâncărea cu gust de odinioară, preparată după rețetele bunicii, cade mai bine la stomac dacă e savurată pe terasă. De fiecare dată când am vizitat-o pe bunica, ne-am bucurat de o servire foarte bună și de aceea recomandăm atât mâncarea, cât și locația.

gradina de vara restaurant Casa Bunicii

terasa casa bunicii 1 timisoara

Adresa: Str Virgil Onitiu nr. 3, Zona Bălcescu, vis-a-vis de Romcapital Center

Specific culinar: bănățean

Atracții:

 • loc de joacă pentru copii

Recenzii:

4. Restaurant Hotel Senator

Deși nu te-ai aștepta, Hotelul Senator ascunde în spate o grădină foarte drăguță. Am apreciat bogăția vegetației, la momentul când am luat masa fiind întâmpinați de parfumul teilor și o sumedenie de flori care mai de care mai frumoase. Din loc în loc sunt amplasate mici foișoare unde te poți bucura de intimitate. Fiecare colțișor e altfel, fiecare masă se bucură de o priveliște unică, înconjurată de verdeață.

terasa hotel senator timisoara

gradina hotel senator timisoara

flori de tei hotel senator

Adresă: Calea Lugojului, 7.

Specific culinar: internațional

Atracții:

 • situat la ieșirea din oraș
 • multă vegetație
 • loc de joacă pentru copii
 • foișoare acoperite

Recenzii:

3. Casa Bunicii 2

Fiind situată într-o curte interioară împrejmuită de zidurile hotelului, îți dă senzația că ești la kilometri distanță de zgomotul și agitația orașului. Terasa are formă dreptunghiulară și e organizată în jurul unui centru, o mică grădină cu plante. E destul de micuță cât să ai acel sentiment de intimitate, dar e foarte potrivită și pentru evenimente sociale. Ca punct forte, în fiecare seară de joi, vineri și sâmbătă seara puteți asculta muzică live.

terasa restaurant casa bunicii 2 timisoara

terasa restaurant casa bunicii 2

muzica live terasa casa bunicii 2

Adresa: Piața Mocioni nr 8 (fosta Piața Sinaia), la subsolul Iosefin Residence Apart Hotel
Specific culinar: bănățean
Atracții:

 • muzică live în fiecare seară de joi, vineri și sâmbătă

Recenzii:

2. Restaurant Sabres

Singurul restaurant cu specific pescăresc din oraș are și o terasă unde te poți bucura de sălcii curgătoare, apă, peștișorii și broscuțele țestoase care înveselesc ambianța și induc o stare de relaxare. E o terasă îngrijită, elegantă, în care elementele naturale au fost integrate cu succes, dăruindu-ți momente de liniște și relaxare în mijlocul orașului.

terasa restaurant sabres timisoara

terasa restaurant sabres

Pesti Sabres

Adresa: strada Craiova nr. 1 (perpendicular pe strada Cluj, înainte de Casa Tineretului),

Specific culinar: pescăresc

Atracții:

 • foișorul, situat la etaj, potrivit pentru întâlniri romantice
 • muzică live, în fiecare seară de joi

Recenzii:

1. Casa del Sole

Terasa de la Casa del Sole este împărțită în două: prima parte chiar la intrare, în curtea casei. A doua parte în cea de-a doua curte, în jurul piscinei. Da, ați citit bine: terasa e amenajată în jurul unei piscine cu apă albastră și limpede, care îți face poftă imediat de o vacanță. Și acesta e, de fapt, motivul pentru care considerăm că terasa de la Casa del Sole merită locul 1: pentru că e singura terasă din Timișoara unde poți savura o mâncare bună, bucurându-te în același timp de priveliștea unei piscine.

Curte Casa del Sole

Piscina Casa del Sole

Desert la piscina

Adresă: Strada Romulus, nr. 12

Specific culinar: preponderent italian

Atracții:

 • piscină
 • locație elegantă, potrivită atât pentru întâlniri romantice, cât și pentru întâlniri de business
 • spații acoperite, pentru vremea rea

Recenzii:

Vouă ce terase din Timișoara vă plac? Așteptăm cu interes ideile voastre.

[…] Terasa este curată, frumoasă și călduroasă cu scaune de lemn foarte comode, așa că go for it dacă sunteți prin zonă că e numai bună pentru vremea de vară. […]

[…] pe acolo grăbită, dar n-am bănuit ce atmosfera caldă și prietenoasă se ascunde dincolo de terasa frumos rânduita și frontispiciul […]

[…] vara ne dă deja târcoale, terasele sunt la mare căutare în Timișoara. La ora prânzului orașul freamătă de foame și lumea se […]

Comentarii

mihai

25 September 2013 at 23:15

am inteles ca e subiectiv topul, dar chiar sa nu includeti restaurante cu terasa cum e Valery de pe Lidia dar sa puneti Daf si Gradina Banateana…

  Migdala Sarata

  26 September 2013 at 14:26

  Da, este un top subiectiv, bazat pe locurile vizitate de foodcrew.ro pana in momentul de fata. Multumim pentru remarca facuta si vom incerca sa ajungem cat de curand la acest restaurant.

gratian

12 April 2014 at 21:04

Avand in vedere caci noi ne ocupam de amenajarea teraselor cu mobilier de gradina calitatate superioara, este un pic ilar topul pentru cunoscatori. Terase amenajate cu budget minim si de proasta calitate… sau amenajari primite de la producatori de bauturi…
Desi nu este un client de-al nostru pentru a ramane in neutru… terasa Nora ar trebui as se claseze in top 3 ,darmite caci nu apare nici macar in top 10..

  Migdala Sarata

  14 April 2014 at 11:27

  Vă mulțumim pentru sugestie. Așa cum s-a menționat la începutul articolului, topul este unul subiectiv, bazat pe recenziile făcute de editorii foodcrew.ro

  Geta

  14 April 2014 at 16:05

  Terasa Nora este cea mai grozava si mincarea cea mai buna

  Florin

  6 June 2014 at 11:26

  La Nora am stat 43 de minute si nu a venit nimeni sa ne intrebe ce e cu noi la ei in local erau si 5 chelneri ….

  Nuți Foame

  6 June 2014 at 11:43

  Era lume multă sau doar era vorbă de chlneri mai puțin dedicați muncii? 🙂

Andrei

14 April 2014 at 10:48

Intr-adevar, Valery (de pe Lidia) trebuie adaugat pe lista

  Migdala Sarata

  14 April 2014 at 11:29

  Mulțumim de sugestie. Poate anul acesta vom reuși să ajungem acolo, iar atunci, cu siguranță va apărea în top. La momentul când a fost făcut topul, acest restaurant nu fusese vizitat de editorii foodcrew.ro

Geta

14 April 2014 at 16:08

Ar trebui sa vizitati terasa NORA pe care ati omiso din top ten

Trepadus Mihai

17 April 2014 at 15:47

Interesant topul din punctul de vedere al calitatii teraselor. Va multumim si asteptam cat mai des

Alin

2 August 2014 at 14:45

Thalia? Pomo d’oro? Taverna Sarbului? 21? Casa cu Flori?
Sincer topul pare mai mult o listare a restaurantelor cu terasa la care-ati fost. E un inceput, dar mai aveti de licru. Spor

  Nuți Foame

  4 August 2014 at 9:01

  E un fel de top-listă a locurilor pe care le-am vizitat până atunci. Dar mai facem unu bazat pe preferințele personale ale editorilor care le-au vizitat. 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul