Povestea ingredientelor aduse din Italia, a rețetelor tradiționale și a blatului deosebit i-a adus un renume celor de la Core ‘e Napoli. Le-am trecut pragul de mai multe ori și nu am fost dezamăgiți de mâncare niciodată. Așadar, după o pauză destul de lungă, cu ocazia deschiderii cofetăriei ne-am reamintit și de pizza lor cea bună așa că am făcut o comandă pentru prânz. Lucrurile au mers perfect, am plasat comanda, am reușit chiar și să o edităm pentru că ne-am dat seama că mai vrem totuși încă un fel de pizza. Comanda a ajuns la ora estimată și lucrurile păreau să meargă în direcția potrivită.
Am plătit și am fugit să deschidem cutiile. Ce să vezi!? Pizza era mult mai mică decât rețineam noi, dar peste asta am fi putut să trecem. Primul fapt remarcat a fost condensul, în special la felurile care aveau mai multe ingrediente era baltă de apă sub pizza.
Aluatul s-a facut extrem de moale iar brânza și sosul de roșii efectiv curgeau de pe pizza. Dar să le luăm pe rând pentru că avem câte ceva de spus despre fiecare. Începem cu Pizza Tedesca, o pizza mai grea, cu wurstel (crenvuști, în traducere liberă) și cartofi prăjiți. Problema majoră era că toate ingredientele păreau fierte, inclusiv cartofii care nu erau crocanți deloc, iar blatul era foarte gumos.
Atât Caprocciosa cât și Quattro Stagioni au avut prosciutto cotto, adică un fel de șuncă… dar nu orice fel de șuncă! Era groaznică! Ușor acrișoară, părea veche, nu a fost o experiență plăcută… deloc! Iar salamul mediocru, fără nicio asemănare cu salamul napoletan.
Am încercat și o Pizza Spunzilla, care deși din descriere ar fi trebuit să fie delicioasă, în realitate lucrurile au stat puțin diferit. Ricotta afumată, nu părea deloc afumată și era îmbibată în apă de la condens, roșiile au fost bune, usturoiul (care nici măcar nu era trecut în meniu) era tăiat în bucăți destul de mari, iar busuiocul deși prezent în meniu lipsea cu desăvârșire.
Cea mai reușită dintre ele a fost clasica Margherita. Deși lipsea busuiocul și de pe aceasta și blatul era la fel de moale, a fost cea mai gustoasă. Cu multă pastă de tomate și brânză, a fost singura dintre cele comandate pe care chiar am savurat-o. Deși cerusem extra parmezan a venit fără, măcar nu era nici pe bonul fiscal.
Știm că livrarea e o nebuloasă. Toți se confruntă cu problema asta, dar sunt unele probleme care poti fi ținute sub control, sunt lucruri care se pot îmbunătății dacă există voință. Așa că de data aceasta prețul plătit nu ni s-a părut că s-a justificat.
- Pizza Capricciosa – 26 lei
- Pizza Margherita – 18 lei
- Pizza Quattro Stagioni – 24 lei
- Pizza Spunzilla – 20 lei
- Pizza Tedesca – 22 lei
Data viitoare neapărat mergem la ei la restaurant să ne convingem că încă știu să facă pizza bună.
Ai comandat recent de la Core e Napoli? Folosește rubrica de comentarii și spune-ne cum a fost.
Comentarii
Andreea
La fel am patit si eu, nu am fost deloc multumita de calitate, atunci cand am comandat. Am zis ca nu o sa mai repet experienta,
anonim
cei de la core au o mare problema si anume conducerea , furnizori neplatiti( spre exemplu cel de verdeturi in care este inclus busuiocul ) ricotta afumata nu mai au pe inventar de foarte foarte mult timp , plus ca nu au un pizzaiolo care sa faca un aluat de pizza napoletan
Oana P.
Exact Despre acest subiect vorbeam cu colegii de birou azi… O colega împărtășea experienta ei nereușita cu o livrare de pizza de la SAN Marzano zilele trecute…prin asta am trecut si eu, tot zilele trecute cu o comanda de pizza de la Ten Pizza… Erau preferații mei… Aveau o pizza ft buna… Din păcate, de o vreme încoace, nu mai e cazul… Pizza a venit rece, nici macar călduță, si Ingredientele folosite nu m-au dat pe spate… Nu avea niciun gust…
Muffin Queen
Da, ai dreptate legat de Pizza Ten. Și mie îmi plăceau foarte mult, dar văd că e un trend la pizzerii să ofere servicii mai proaste după o vreme… cine știe care sunt circumstanțele. După cum s-a scris și în comentariul anterior, se pare că sunt multe probleme de ”bucătărie internă”.
Ruxandra
Pizza de la Cor’e Napoli a fost fantastica atunci cand s-a deschis! Exact ca la Napoli, pe cuvantul meu. Am mers dupa cateva luni cu colegii de serviciu printre care si managerul din UK, laudandu-le pizza asta si ca n-au mai mancat ei asa ceva si cand colo nu avea nici o treaba cu ce mancasem eu cu cateva luni in urma. Pe langa dimensiunile considerabil mai mici, ingredientele nu mai erau aceleasi, iar rucola de pe pizza mea era coapta odata cu pizza in cuptor (!!!) si era arsa. A trebuit sa ii spun eu chelnerului sa transmita pizzerului ca rucola se pune DUPA ce pizza se scoate din cuptor… Groaznic.. Pacat de ei..
Alex
Exact la fel am patit si noi, Am comandat 5 pizza la birou. Total diferita fata de cea din restaurant. Baltea in apa, unelle ingrediente nu aveau nici un gust sau gust ciudat. Chiar aveam asteptari mari si eram super dezamagiti. Sunt sigur ca se poate rezolva problema cu home delivery cu ceva vointa, risca sa piarda foarte multi clienti si e pacat.
Freaky
Eu dupa ce am citit articolul vostru acuma un an doi am devenit client fidel Core e Napoli, dar si eu am comandat odata si a ajuns terci. De atunci cand vreau sa manc acasa. Comand la ei so vin si le ridic personal le pun deschise pe bancheta din spate sa nu faca condens si ajung in stare decenta acasa. Nu cred ca exista vre-o metoda sa iti ajunga ca si cand e proaspata din cuptor.Sunt plecat din tara de ceva vreme, as fi curios daca pizza e inca la fel de buna ka ei.
Oana P.
Nu stiu daca este vorba doar de probleme interne…. Chiar asa, la toate pizzeriiile?
Vlad
Servicii mai proaste la rata de profit mai mare de cand a scazut TVA ul la alimente, din pacate
Victor
Din pacate, Vlad, nu intelegi cum functioneaza mecanismul TVA-ului. TVA-ul e o taxa, nu un cost. Tu platesti TVA cand achizitionezi produse, dar platesti TVA la stat pe ce vinzi. Ai putea sa-l anulezi complet, ca n-are nicio influenta asupra calitatii.