Despre preparate turcești în „ograda” timișoreană

Fresh Kebab
Timișoara

Într-o zi a săptămânii, după o ieșire pe o terasă, o mare pofticioasă își dorea o masă ușoară în locația sa preferată,  „Fresh KEBAB”. Zis și făcut. Cu mic cu mare, am mers pe jos într-o plimbare până în am ajuns la locul cu pricina.

Cunoșteam „kebăbăria” pentru că am avut prilejul de a le mai face câte o vizită. Aceasta este plăcută ochiului, în nuanțe de cafeniu închis, verde crud și alb cu diverse detalii în special în cea de-a doua încăpere. În prima încăpere se află „bucătăria” care e de fapt un open space. Aici se iau comenzile, se află frigiderul cu băuturi răcoritoare și se poate servi, pentru cei grăbiți, și un kebab/durum. În cea de-a doua încăpere te poți așeza confortabil pe una din canapele sau pe un fotoliu și savura în voie una din specialitățile casei.

Fresh Kebab

Kebab la puterea a treia, durum la puterea a doua

După ce am decis ce să mâncăm, am dat comanda și ne-am așezat în cea de-a doua încăpere urmărind atenți pe ecran numărul comenzilor în lucru. În câteva minute, am ridicat și comanda: fresh kebab de pui (fără ceapă), fresh kebab de pui cu ceapă, fresh kebab de pui cu mozzarella, fresh durum de pui și fresh durum de curcan.

Per ansamblu, toți am apreciat ingredientele proaspete (roșiile, ceapa de apă, salata iceberg plus prezența pătrunjelului în durum) care fac light preparatele. Devoratorii de kebaburi, printre care și subsemnata, ne-am declarat mai mult decât mulțumiți de pida rumenă, proaspăt scoasă din cuptor și carnea de pui fragedă și bine condimentată, iar consumatorii de durum au apreciat în mod deosebit textura lipiei și aroma cărnii de curcan.

kebab durum

Să nu uităm însă de elementul cheie al tuturor preparatelor: dressingul de iaurt extraordinar care îmbina perfect ingredientele și totodată dădea acea notă în plus, de savoare. Țin să precizez că dintre cele două tipuri de carne menționate mai sus doar cea de pui avea certificarea „halal”.

„Pida” și „halal”

Legat de termenii „pida” și „halal” revin cu câteva explicații. Cei doi termeni sunt de origine turcă, „pida” sau „pita” preluată în limba română este un sort de pâine rotundă, aproape plată, coaptă la o temperatură foarte ridicată care permite acesteia să crească surprinzător de mult. „Halal”, în schimb, înseamnă în limba română „permis”. Mai precis, carnea cu această mențiune este singura aprobată de religia musulmană deoarece animalul este sacrificat de către cel puțin un credincios printr-o metodă care permite acestuia să nu sufere în momentul respectiv.

Despre personal și prețuri

Legat de personal, acesta este destul de sobru, dar rapid în servire, respectând îndeaproape normele de igienă. Despre prețuri doar atât: convenabile, convenabile și iar convenabile:

  • Fresh Kebab de pui (fără ceapă): 12 lei
  • Fresh Kebab de pui (cu ceapă): 12 lei
  • Fresh Kebab de pui cu mozzarella: 15 lei
  • Fresh Durum de pui: 12 lei
  • Fresh Durum de curcan: 14 lei.
Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Fresh Kebab

Adresă:
B-dul Revolutiei, nr 7
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul