1 mai, destinații pentru o escapadă de relaxare

Indiferent dacă te transformi în master chef când vine vorba de grătar sau dacă preferi doar să te bucuri de mâncarea pregătită de unul, noi am pregătit o listă de destinații în care poți să faci ambele lucruri. De 1 mai avem oportunitatea perfectă de a ne bucura puțin de natură și de a ne lua o pauză de relaxare. Așa că toți o luăm la fugă cât mai departe de trotuare și asfalt, în cutarea de puțină verdeață și aer curat. Așadar, începem căutarea de oferte pentru 1 mai.

Porc la gratar

Cu aceste cerințe în filtru, am creat o listă cu restaurante frumoase de vizitat în împrejurimile marilor orașe. (pentru unii idntre noi marea e cam departe 😀 )

TIMISOARA

Începem cu ai noștri bănățeni și le spunem că găsesc restaurante cu spații verzi la:

 • Complex Restaurant Flonta – amenajat în jurul unui mic lac, aici veți găsi și spații special amenajate pentru grătar, precum și un restaurant mare cu terasă pe malul lacului. Se plătește o taxă de intrare în complex și vă puteți bucura de toate. În plus, nici cu locul de parcare nu veți avea probleme, complexul e la ieșire din comuna Giroc și de bucură de mult spațiu.
 • Hotel Restaurant Stejarul – poziționat la intrare în Parcul Dendrologic Bazoș, restaurantul se bucură de o bucătărie de senzație, cu preparate alese, ospătari pregătiți și o terasă numai bună de savurat bunătăți. În plus, intrarea în parc este gratuită și vă oferă o plimbare pe cinste într-un loc de poveste.
 • Casa Altringen – e o oază e liniște cu mâncare ca la mama acasă. Îți dă sensația de casă de la țară așa cum ne-o imaginam cu toții din povești, cu săli decorate tradițional, un semineu spectaculos în mijloc, multă verdeață și dealuri care șerpuiesc în depărtare. Mâncarea e cu specific românesc și au chiar și o selecție impresionantă de vinuri bune.
 • Belvedere Buziaș – un restaurant cu prețuri decente aflat chiar la intrare în Parcul Dendrologic Buziaș, oferă un meniu internațional și o terasă umbroasă. Aflat la câțiva metrii de intrarea parcului poate să fie o ocazie bună să încercați să prindeți niște poze haiose cu veverițe, să mâncați o pizza bună și să vă bucurați de apă proaspătă, de la izvor.

Restaurante langa Timisoara

BUCUREȘTI

Trecem puțin la capitală care abundă de restaurante de toate felurile, pentru toate gusturile. La o mică trecere în revistă, le-am ales pe cele mai potrivite pentru o ieșire de 1 mai.

 • Restaurantul Palatului Stirbey – un loc pentru răsfățuri boierești, cum le numesc chiar ei, este o destinație potrivită indiferent dacă îți dorești să savurezi un grătar și o bere pe terasa spațioasă sau să iei un picnic în pajiștea de lângă palat.
 • Casa Vlasia – scăldată într-un lan de verdeață și împrejmuită cu vie, cu siguranță este o locație care merită un loc pe lista noastră. Aveți posibilitatea să faceți aici o mini-vacanță și să vă bucurați de un grătar în grădina din dotare sau de o vizită la cramă.
 • Snagov Club – destinația pentru răsfăț total. De la cele 3 restaurante, la spa, grădina primitoare și până la tersa și pontonul de pe malul lacului, aici veți găsi servicii de 5 stele pentru o pauză de relaxare totală.
 • Casa Enache Scrovistea – o locație aproape de București care poate la fel de bine să fie o destinație de weekend. Are piscină, restaurant, cramă și tot felul de activități mai mult sau mai puțin sportive.
 • Popas rustic Doina – destinația perfectă dacă vă plac peterecerile tradiționale de 1 mai. Aici aveți muzică live, mâncare cu specific românesc, un decor rustic, multă verdeață și trilul păsărilor exotice cu care se mândresc.

frigarui la gratar

CLUJ-NAPOCA

 • Sun Garden Resort – un complex demn de numele de resort. Această destinație poate fi potrivită indiferent de vreme, se bucură de piscină interioară și exterioară, centru spa, resturant cu mâncare delicioasă, teren de golf și multe alte activități.
 • Complexul Domeniul Regilor – la aproximativ 15 km de Cluj-Napoca, se bucură de un restaurant încăpător și un nou centru SPA, cu piscină cu apă sărată sau dulce. Complexul se bucură și de o fermă zootehnică și de zone de agrement, așadar, pentru mai multă diversitate puteți opta pentru o partidă de paintball sau o plimbare cu calul prin pădure.
 • Sun Garden Turda – un loc potrivit nu doar pentru iubitorii de mâncare ci și pentru oamenii activi. Cu un centru sportiv dotat cu teren de tenis sau fotbal și acces la Ferma Piscicolă Mărtinești, poate să fie o destinație potrivită pentru întreaga familie.

Iași

 • Baza Nautică Ezăreni – domeniul vast de lângă lacul de acumulare e un prilej de bucurie pentru oamenii de toate vârstele. De la masa luată în tihnă la restaurat sau pe terasă, până la plimbări cu hidrobicicleta sau lecții de călărie, cu siguranță veți găsi aici o oază de relaxare.
 • Colț de Rai – pentru că pescuitul e unul dintre sporturile preferate practicate de 1 mai, aici aveți și spațiul potrivit să pregătiți un grătar sau o ciorbă la ceaun. Există și un restaurant, centru de echitație și terenuri de sport.
 • Hamak – pentru cei mai aventurieri, vă recomandăm o plimbare cu bicicleta, o oră de tir cu arcul, minigolf, pescuit sportiv sau chiar un traseu cu tiroliană. Bineînțeles că găsiți mâncare și aici, există un restaurant cu prețuri decente care oferă mâncare tradițională.

Peste la gratar

Dragilor, să ne fie cu iertare dacă am mai uitat vreo destinație. Dacă vreți să ne ajutați, folosiți rubrica de comentarii și spuneți-ne ce alte locații ar fi potrivite pentru o ieșire de 1 mai.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul