Delicatese “Hot Stone” în premieră pentru Timişoara

Casa Voastră
Timișoara

Casa Voastră este primul şi singurul restaurant din Timişoara unde se pot consuma specialităţi “Hot Stone”. Metodă modernă de a găti,bazată pe prepararea mâncării pe piatră vulcanică încinsă, “Hot Stone” permite pregătirea diverselor tipuri de cărnuri (pui, curcan,vită, porc) şi fructe de mare. Toate preparatele se gătesc în suc propriu, fără grăsimi suplimentare, oferind gusturi şi arome extraordinare.

Cum funcţionează?

 1. Piatra vulcanică este încălzită în prealabil, până la temperatura de 750 grade.

2. Peste piatra încinsă se presară sare de mare.

3. Se aşează bucăţile de carne. Timp de 30 secunde acestea sunt ţinute pe piatră pentru a sigila fibrele. Astfel, carnea îşi va păstra savoarea pe toată durata gătitului.

4.  Bucăţile de carne sunt întoarse pe cealaltă parte şi apoi aduse la masă.

5. Din acest moment începe rolul tău. Primeşti la masă, pe un suport de lemn, piatra vulcanică cu bucăţile de carne întregi, 3 boluri cu diferite sosuri, garnitura de legume şi salata de crudităţi.

În fotografiile prezentate în continuare am ilustrat meniul “Chicken Steak”:

  • 2 bucăţi piept de pui
  • Garnitură de cartofi copţi în coajă (umpluţi cu caşcaval şi ciuperci) şi mix de legume natur
  • Salată mixtă
  • Sosuri: sweet chilli sauce, creme fraiche, thoom sauce

Prepararea produselor la hot stone la Casa Voastra

Produse Hot Stone Casa Voastra

Pranz hot stone la Casa Voastra

Salata la restaurant Casa Voastra Timisoara

6. Pe măsură ce mănânci, tai câte o feliuţă pe care o găteşti individual. Obţii bucăţele de carne proaspete, suculente şi fierbinţi, pe care le poţi prăji atât cât doreşti.

Pui gatit la hot stone la Casa Voastra

7. Cu cât sunt tăiate mai subţiri feliile, cu atât se vor găti mai repede.

Produse Hot Stone la Restaurant Casa Voastra

8. Nu trebuie feliată dintr-o dată toată cantitatea pentru că bucăţelele se vor arde înainte să apuci să le mănânci.

Produse hot stone in Timisoara

9. Carnea este servită împreună cu cele trei opţiuni de sosuri, salata şi garnitura formată din cartofi copţi umpluţi cu caşcaval şi ciuperci, mix de legume şi salată de crudităţi.

Produse gatite hot stone Casa Voastra Timisoara

Produse hot stone la Casa Voastra

Beneficiile “Hot Stone”

Pe lângă metoda de gătit, care este rapidă şi distractivă, nici modul de prezentare nu e mai prejos. În plus, mâncarea se pregăteşte fără adaos de ulei şi grasimi, fiind astfel foarte sănătoasă.

Piatra vulcanică păstrează o temperatură de 400 grade chiar şi la sfârsitul mesei. În acest fel, ultima bucăţică va fi la fel de fierbinte şi delicioasă ca prima.

Poate cel mai important beneficiu este faptul că ai libertatea de a-ţi pregăti carnea exact pe gustul tău. Fiecare feliuţă e gătită individual şi poţi să o prepari mai crocantă sau mai în sânge, după bunul plac.

Vă îndemnăm cu “căldură” să încercaţi această experienţă vulcanică!

Specialităţile “Hot Stone” se pot savura la Casa Voastră,  Str. Sever Bocu (Calea Lipovei), Nr. 78. Meniul cuprinde opţiuni variate, pentru toate gusturile: muşchi sau antricot de vită românesc sau argentinian, creveţi, scoici, peşte (file somon sau ton), muşchiuleţ de porc, piept de pui sau de curcan.

Casa Voastră

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Comentarii

Claudiu

19 June 2012 at 20:24

FoodCrew, am si eu o mirare offtopic, dar partial legata si de articolul acesta: de ce toate restaurantele din Timisoara (cel putin cele pe care le stiu eu) inchid la ora 24? Mai ales acum vara, cand lumea in mod sigur ar mai sta pana mai tarziu. E vreo reglementare a primariei ce le obliga sa inchida la ora 24? Poate ma poate lamuri cineva mai avizat

Nuți Foame

20 June 2012 at 12:13

Ai dreptate, Claudiu, Ar fi o idee bună ca restaurantele să fie deschise şi mai târziu însă noi nu suntem la curent cu reglementările în acest sens. 🙂

Maricel

20 June 2012 at 12:43

Mai sunt restaurante care inchid si la ora 01:00, chiar 02:00.
Daca clientii si-ar forma un obicei in a sta pana mai tarziu nu cred ca ar fi o problema programul.

Claudiu

20 June 2012 at 18:56

@Maricel: restaurantele trebuie sa faca primul pas. Clientii stau, in mod sigur. UIte un alt exemplu: Zanoni, posibil cea mai celebra gelaterie din oras. La ora 22 inchide, ceea ce mie mi se pare o decizie foarte stupida de management. Mai ales in zilele astea, la 22 e placut, poti sta linistit pe teresa pana pe la 02-03 noaptea. Chinezescul de pe Barnutiu inchide la 24; Nora inchide la 22; La Tavi parca la 24; Tinecz nu mai stiu, dar cred ca tot undeva acolo. Casa cu Flori tot la 24 inchide, la restaurantul fabricii de bere (cel din incinta) se inchide la 23 si in mod sigur pot gasi multe exemple. Ma gandeam ca poate un patron de local ne spune de ce nu tine deschis mai tarziu de ora 24. Daca vreau sa ma duc sa mananc noaptea undeva am doar cateva directii: complexul studentesc, celentano si daf jr, in Giroc. Daf e cam departe, nu am tot timpul chef sa bat atata drum, iar complexul si celentano….mai bine doar ceva de baut

Veveriţa Mâncăcioasă

21 June 2012 at 8:07

La Thalia au program pana la 2. Deci, nu cred ca e o regula. Chiar am fost de mai multe ori, mai ales in noptile de vara, pe terasa lor dupa ora 12 si a fost foarte bine. 🙂

Claudiu

22 June 2012 at 12:27

Veverito, multam de info. Poate nu o fi o reglementare a primariei atunci, ci doar lipsa spiritului comercial?:)

Victor

31 July 2012 at 21:42

Problema e de mentalitate, restaurantul nu are de ce sa fie deschis dupa ora 23, dar cum la noi nu exista mic dejun, brunch, pranz sau cina, birt, taverna, tratorie, pizzerie, restaurant sau alte terminologii lumea se asteapta toate sa fie o apa si-un pamant. Dar diferente exista, si daca se vrea calitate, atunci trebuie in primul rand sa se formeze si o conduita corespunzatoare a clientului: meniul zilei implica un anume personal in sala si bucatarie, cina de tip “fine dining” e alta, birtul, terasa, pizzeria, trattoria e alta, nu vii si ceri omleta la restaurant in hotel de trei stele la 9 seara si sa te uiti la meci pana la 2 noaptea pe o bere si sa te astepti ca proprietarii sa tina in bucatarie personal de 2-5 mii de euro pana noaptea tarziu numai pentru ca cineva poate vrea un papanas, o maslina, o bere atentie ceva… parol, centii mei amandoi.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul