Retrospectiva Concursului de Mâncat Pizza

Rustica
Timișoara

Duminica aceasta Pizzeria Rustica a fost gazda primului concurs de mâncat pizza desfăşurat în Timişoara. De fapt primului concurs de mâncat pizza desfăşurat pe meleaguri mioritice din câte cunoaştem noi – un eveniment în care pofta de pizza a participanţilor s-a ridicat la nivelul premiilor puse în joc.

Duelul Cuplurilor Pofticioase la Pizzeria Rustica din Timisoara

Cuplurile au început să se strângă cu puţin înainte de ora 15, astfel încât după un tur de sală în care participanţi şi-au comandat băuturile mai mult sau mai puţin răcoritoare am fost gata să începem. Înainte de startul primului duel, am reamintit regulile simple de desfăşurare a competiţiei, anume:

 • în prima rundă cuplurile se vor înfrunta două câte două conform tragerii la sorţi
 • cuplul câştigător în primul duel al primei runde se califică mai departe, urmând să se dueleze cu câştigătorii celui de-al doilea duel şi aşa mai departe până când în finală rămân doar două cupluri
 • fiecare rundă se desfăşoară ca ştafetă, astfel atunci când primul partener termină de mâncat poate începe cel de-al doilea

Apropo de tragerea la sorţi, pentru această sarcină am avut un ajutor de încredere: Tudor, care venise să-i susţină pe mami şi pe tati luându-şi rolul foarte în serios 🙂
Tragerea la sorti a duelurilor

În prima rundă am avut aşadar parte de 8 dueluri, în runda a doua de 4 dueluri, urmând apoi semifinalele şi finala. Pentru care fiecare dintre dueluri cuplurile participante a ales o strategie proprie:

 • privirea necruţătoare aruncată adversarilor

Intimidarea adversarilor la concursul de mancat pizza

 • băiatul mănâncă primul pentru a crea avantaj fetei vs. fata mănâncă prima pentru a recupera băiatul

Prima runda a duelului cuplurilor pofticioase

 • metoda “pizza sandwich” pentru a câştiga timp preţios

Pizza sandwich la concursul de mâncat pizza

 • dezasamblatul pizzei ingredient cu ingredient

Mâncatul haotic ingredient cu ingredient la concursul de mâncat pizza

 • studiul temeinic al adversarului

Analizarea atenta a adversarilor la concursul de mancat pizza

 • tehnica de apucat pizza

Tehnica de apucat a pizzei

 • tehnica de muşcat din pizza

Tehnica de muşcat din pizza

 • hidratarea după ultima felie

Hidratarea după ultima felie

 • pregătirea unui start în forţă

Luarea unui start bun

După cum s-a putut observa, duelul cuplurilor a oferit câteva confruntări destul de strânse, mai cu seamă pe măsură ce numărul concurenţilor rămaşi la masă scădea. Cu toţii merită felicitaţi pentru curajul de a accepta provocarea noastră şi a Pizzeriei Rustica, însă doar două cupluri şi-au croit drum prin pizza spre finală, devorând în ordinea rundelor: Pizza Milano, Pizza Pollo, Pizza Prosciutto e Funghi şi Pizza Diavola.

Felicitări câştigătorilor (de la stânga la dreapta): lui Alex şi Oana pentru locul II şi voucher-ul de 750 lei lui Bogdan şi Romina pentru locul I şi voucher-ul de 1500 lei.

Caştigătorii duelului cuplurilor de la Pizzeria Rustica

Mulţumim Pizzeriei Rustica pentru găzduire, pentru pizza folosită pe post de “muniţie” de duel şi pentru pizza aflată la discreţia celor veniţi să susţină cuplurile combatante! Mai multe poze de la eveniment găsiţi în albumul postat pe Facebook.

Urmează să ne revedem cât de curând la un nou eveniment FoodCrew în luna septembrie, însă până atunci ne puteţi urmări pe Facebook şi Twitter pentru noutăţi. Poftă în toate!

Rustica

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Comentarii

Richie

31 August 2011 at 12:17

Foarte faina treaba. Bravo.

  Infidel Gastro

  31 August 2011 at 12:55

  Mulţumim Richie! Te aşteptăm la viitorul eveniment în septembrie, mai multe detalii urmează curând 😉

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul