Deliciosul falafel prăjit, într-o rețetă aromată.
Număr porții:
6Timp pregătire:
30 min.Timp gătire:
30 min.Timp total:
1 orăIngredinte
Pentru compoziție:
250 g năut
1 ceapă verde
4 căței de usturoi
o legătură mică de pătrunjel
1 linguriță turmeric
1 linguriță garam masala
4 linguri ulei de măsline
2 felii de pâine
2 linguri de făină
ulei pentru prăjit
Instrucțiuni
- Năutul se lasă să stea în apă 12 ore.
- Se scurge și se macină cu robotul de bucătărie, până se transformă în granule mici.
- Ceapa și pătrunjelul se toacă mărunt.
- Usturoiul se pasează.
- Feliile de pâine se înmoaie în apă și apoi se fărâmițează.
- Ingredientele de mai sus se amestecă bine împreună cu sarea, uleiul de măsline, cele două linguri de făină și condimentele.
- Compoziția se lasă la rece aprox. 2 ore.
- Se formează chifteluțe care se dau prin făină și se prăjesc pe ambele părți în uleiul încins.
Nici un comentariu