Tartă aromată cu dovleac

Printează | Email

Pentru că au început să apară dovlecii de toamnă, propun o tartă cu dovleac. Se face ca o tartă clasică de dovleac, pe care am adaptat-o cu mai multe mirodenii, ca să fie mai aromată și mai gustoasă.

Număr porții:

Timp pregătire:

Timp gătire:

Timp total:

Ingredinte

Avem nevoie de:
un aluat de tartă ( pe care eu în grabă, l-am cumpărat, dar dacă aveți timp și rețetă, puteți să îl faceți singuri acasă )
aprox 500 g de dovleac  de prăjitură ( eu am avut o pungă la congelator, pe care am aproximat-o la 500 g ).
o lingură de unt
6-7 linguri mari de zahăr ( puteți pune mai mult dacă vă place mai dulce )
2-3 linguri de miere ( rămâneți la 2 linguri dacă ați pus mai mult zahăr :)  )
3 ouă
o jumătate de linguriță de nucșoară
o linguriță de ghimbir , proaspăt ras
scorțișoară  pudră ( o linguriță, dar eu am pus puțin mai mult )
1-2 pliculețe zahăr vanilat
1 esență de rom ( doar la alegere )
semințe de dovleac sau nucă și migdale măcinate ( la alegere )

Instrucțiuni

Dovleacul ras se pune la călit împreună cu untul și zahărul. Adăugați un praf de sare şi amestecați ca să nu se prindă. Dovleacul trebuie să fie foarte bine pătruns, călit  și sucul evaporat. Când e gata, lăsați-l să se răcească.

Tarta cu dovleac

Tarta aromata cu dovleac

Cu un blender sau mixer omogenizează bine dovleacul. Adaugă mierea, ouăle bătute bine ca pentru omletă și mirodeniile care vor da cremei un gust foarte bun.
Sugestie : dacă doriți , eu am pus în cremă și un pumn de semințe de dovleac, spălate și tăiate foarte mărunt.  Dacă nu doriți semințe de dovleac, puteți pune 5 linguri de nucă şi/sau migdale măcinate sau câteva stafide.

Desert-tarta cu dovleac

Turnați compoziția în găoacea de aluat ( tava a fost unsă cu unt ) și dați la cuptorul preîncălzit aproximativ o oră.

Sugestii de servire

După ce s-a răcit, eu l-am ornat cu zahăr pudră.
O altă variantă delicioasă ar fi să ornați tarta deasupra cu nuci, stafide , fulgi de migdale.

Indiferent ce variantă alegeți, va merge foarte bine servită cu înghețată de vanilie! 😀
Ca şi un ultim sfat: tarta e și mai bună dacă  o lăsați câteva ore în frigider!

Tarta aromata cu dovleac servita cu inghetata

Poftă bună!

Această reţetă a fost trimisă de Sandra Berariu pentru concursul organizat de foodcrew.ro şi Editura RAO.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul