Pentru că au început să apară dovlecii de toamnă, propun o tartă cu dovleac. Se face ca o tartă clasică de dovleac, pe care am adaptat-o cu mai multe mirodenii, ca să fie mai aromată și mai gustoasă.
Număr porții:
Timp pregătire:
Timp gătire:
Timp total:
Ingredinte
Instrucțiuni
Dovleacul ras se pune la călit împreună cu untul și zahărul. Adăugați un praf de sare şi amestecați ca să nu se prindă. Dovleacul trebuie să fie foarte bine pătruns, călit și sucul evaporat. Când e gata, lăsați-l să se răcească.
Cu un blender sau mixer omogenizează bine dovleacul. Adaugă mierea, ouăle bătute bine ca pentru omletă și mirodeniile care vor da cremei un gust foarte bun.
Sugestie : dacă doriți , eu am pus în cremă și un pumn de semințe de dovleac, spălate și tăiate foarte mărunt. Dacă nu doriți semințe de dovleac, puteți pune 5 linguri de nucă şi/sau migdale măcinate sau câteva stafide.
Turnați compoziția în găoacea de aluat ( tava a fost unsă cu unt ) și dați la cuptorul preîncălzit aproximativ o oră.
Sugestii de servire
După ce s-a răcit, eu l-am ornat cu zahăr pudră.
O altă variantă delicioasă ar fi să ornați tarta deasupra cu nuci, stafide , fulgi de migdale.
Indiferent ce variantă alegeți, va merge foarte bine servită cu înghețată de vanilie! 😀
Ca şi un ultim sfat: tarta e și mai bună dacă o lăsați câteva ore în frigider!
Poftă bună!
Această reţetă a fost trimisă de Sandra Berariu pentru concursul organizat de foodcrew.ro şi Editura RAO.
Nici un comentariu