Fasole cu ciolan la meniul zilei

Grill Bison
Timișoara

Fiind un pofticios notoriu, adesea se întâmplă să mă opresc în dreptul vitrinelor de butic sau de gheretă. Când începe să-mi plouă-n gură nu mai am ce face – uit de orice altceva. De data asta mi-a făcut poftă o salată de ardei copţi aranjaţi ispititor în vitrina de la Grill Bison.

Deşi era aproape de ora cinei, iar eu mâncasem deja la prânz, am făcut greşeala de a trece prin dreptul Grill Bison. Undeva în stânga pultului au pusă la loc de cinste o diplomă pentru cea mai aspectuoasă vitrină din foodcourt, diploma fiind acordată de cei de la Iulius Mall dacă nu mă înşel. În fine, aruncând o privire la felul în care se prezintă în vitrină preparatele lor şi făcând o comparaţie cu restul locaurilor din foodcourt e simplu a fi de acord că distincţia e meritată.

De aici şi problema mea. Lăsând la o parte salata de ardei copţi zărită cu coada ochiului, restul preparatelor expuse m-au convins că nu am cum să mă mişc fără a gusta ceva. Ardei copţi însă cu ce? Vroiam să le încerc de multă vreme şi meniul zilei, însă oroare – salata de ardei nu era inclusă în niciun meniu. Nu că nu aş fi putut face un simplu upgrade la meniul pe care urma să-l comand, însă mi-am călcat pe inimă şi am hotărât să le iau meniul ca atare.

Fasole cu ciolan şi salată de murături asortate să fie! Fie vorba între noi, o salată bună de murături asortate poate înlocui onorabil o salată de ardei copţi. Singura condiţie este ca murăturile să nu fie puse cumva în oţet, după un prost obicei.

Şi nu au fost! Au fost perfecte, de departe cele care dau un plus-valoare meniului de la Grill Bison.

Fasolea cu ciolan a fost de fapt fasola şi ciolan, una fiind fasolea pregătită prea dulce pentru gustul meu, alta fiind ciolanul pregătit în cuptorul cu aburi. Cum cele două s-au întâlnit abia în farfuria mea de plastic, nu prea aveau cum să se înţeleagă. În concluzie, pentru cei care doresc să încerce o fasole cu ciolan pe bune Grill Bison nu e locul potrivit – aici primeşti ciolan cu garnitură de fasole 🙂

Una peste alta mâncarea m-a săturat, iar la senzaţia de saţietate a contribuit din plin dimensiunea sănătoasă a feliei de pâine de casă. Totuşi, dacă nu aş fi servit prânzul cu câteva ore înainte meniul de 12 lei de la Grill Bison nu cred că mi s-ar fi părut o afacere la fel de bună.

După masă m-am gândit că ar prinde bine un desert. Ştiind că la Taverna Acropole deserturile sunt vârful de lance, m-am îndreptat înspre ei. Din păcate am dat peste aceeaşi mizerie pe mesele nedebarasate. Am înţeles că nu e vina lor şi că personalul angajat de Iulius Mall trebuie să se ocupe cu debarasarea, însă am preferat să zic pas.

Aşa am ajuns la Gelateria Mezzo, aflată în dreptul rotondei de la etajul 2 al mall-ului unde am ratat la mustaţă preferata mea – prăjitura Eclipse, însă am încercat Luna Rosa care nu a fost cu nimic mai prejos.

Cât despre salata de ardei copţi de la Grill Bison – mă voi întoarce să-i vin de hac! Singura întrebare ar fi la ce să o asortez – ceva sugestii?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Grill Bison

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] Fasole cu ciolan la meniul zilei […]

[…] This post was mentioned on Twitter by Nebuloasa Blonda and Alex Albu, Andrei Mărin. Andrei Mărin said: Mi s-a facut pofta de: fasole cu ciolan la meniul zilei http://t.co/6JlaaUC #foodcourt #timisoara (via @foodcrewro) […]

Comentarii

ramona

4 November 2010 at 13:53

cred ca merge si cu vita lor sau coastele 🙂 sau pur si simplu o savurezi ca atare..

    Infidel Gastro

    4 November 2010 at 14:00

    Coaste cu cartofi la cuptor… mmmm 🙂

Naiada

5 November 2010 at 13:30

Ardeii copţi sunt boala mea în ceea ce priveşte salatele, iar cei de aici într-adevăr par divini. Să ne spui dacă şi sunt aşa.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul