Meniul zilei la Rustica

Rustica
Timișoara

Nu demult, Pizzeria Rustica s-a alăturat restaurantelor din Piața Unirii care servesc meniul zilei. Pe pagina de Facebook restaurantul ne ademenea zilnic cu meniul din ziua respectivă, însă cum ora de servire era între 11 – 14, și cum noi prânzim la ore mai înaintate, a durat o anumită perioada de timp până ne-am grăbit ceasurile biologice pentru un prânz mai “matinal”.

Despre servirea și mâncarea de la Rustica am povestit în câteva rânduri, localul nu mai are nevoie de prezentare. Și de data asta ne-a întâmpinat aceeași atmosferă călduroasă și servire prietenoasă.

La ora 12, când am ajuns, localul era încă gol, dar în scurt timp s-a umplut de clienți flămânzi, majoritatea prezenți și ei pentru meniul zilei. În ziua respectivă s-a servit ciorbă de văcuță, cartofi la cuptor cu pulpe de pui și ardei copți și budincă.

Dupa nici 10 minute, ne-a fost adusă ciorba de văcuță, a cărei culoare m-a frapat inițial. Probabil că mă așteptam la genul de ciorbă cu mult zarzavat, însă ciorba de la Rustica mi s-a părut a fi preparată puțin altfel. A fost servită cu smântână, cu bucăți de carne din belșug, iar ca și zarzavat avea doar mazăre. Trecând peste culoarea ușor maronie – gri, ciorba a fost chiar gustoasă.

Meniul zilei la Rustica Timisoara ciorba de vacuta

Felul II a fost adus la fel de repede, prima dată ardeii copți – de fapt, ardeiul copt, și apoi cartofii la cuptor cu rozmarin și cu pulpe de pui. Din nou, am avut o mică surpriză. Poate din cauza faptului că la Rustica farfuriile sunt foarte mari, sau raportând poate la alte localuri unde am mai mâncat meniul zilei, cert este că porția era, sau cel puțin părea cam mică la prima vedere.

Meniul zilei la Rustica Timisoara Cartofi cu pulpe la cuptor

Personal, mie mi s-a părut suficient. De obicei am observat că porțiile din restaurante sunt cam mari și de multe ori nu pot să le termin. Cert este că după ce am terminat nu ne mai era foame, dar nici nu ne simțeam ghiftuiți.

Meniul zilei la Rustica Timisoara ardei copti

Cât despre pulpele sau pulpa de pui mi s-a părut puțin cam uleioasă, cartofii însă au fost excelenți, foarte fragezi și aromați. Iar ardeiul copt nu s-a lăsat mai prejos. Din păcate am uitat să imortalizăm desertul, care a fost o budincă obișnuită de căpșuni.

Ce ni s-a părut interesat a fost faptul că meniul zilei s-a terminat când nici nu ajunseserăm la cartofi, deci undeva în jurul orei 12:30. Recomandarea ar fi să veniți devreme daca vreți să fiți printre cei care se bucură de meniu.

În orice caz, mâncarea a fost bună și echilibrată ca și porție, cred că le voi mai trece pragul dacă îmi vor mai face cu ochiul meniul zilei. Cred însă că ar fi interesant să se includă în loc de desert o băutură din categoria apă sau ceai.

Voi ați mâncat meniul zilei la Rustica?  V-au convins să le deveniți clienți la prânz?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Rustica

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Comentarii

Veveriţa Mâncăcioasă

14 September 2011 at 9:49

Alea nu sunt, de fapt, 2 ciocanele? Pulpele parca sunt mai mari…

    Infidel Gastro

    14 September 2011 at 9:57

    Da, cred că la pulpe inferioare se referea Cârtiţa.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul