Meniul zilei de la 3+1 e subţire

Pizzeria 3+1
Timișoara

Ieri eram în căutarea unui local care să servească meniul zilei în jurul orei 13 şi să îl poată livra la botul calului. Două condiţii normale însă esenţiale atunci când nu ai poftă de plimbări la -8 grade, însă ai poftă de mâncare, iar pofta începe să roadă.

Poate o să vi se pară ciudată menţiunea legată de ora 13, însă primul local la care am apelat în urma unei experienţe bune a fost Ardente. Din păcate se pare că nu am fost singurii care le-au apreciat mâncarea, deoarece pe la ora pânzului cu greu mai găseşti vreo porţie disponibilă.

Ne-am lăsat astfel amăgiţi de pliantul de la Pizzeria 3+1 agăţat în uşă, iar după ce le-am consultat oferta de pe site ne-am decis la două meniuri. Din ce am reuşit noi să ne dăm seama ar fi urmat să luăm două supe şi câte un fel doi la 15 lei. Sunăm şi ni se spune că supa zilei este o supă cremă de ciuperci (suna bine), însă că au şi ciorbă de burtă. Mergem pe ciorba de burtă. La felul doi am luat pentru un meniu şniţel din piept de pui cu piure de cartofi, iar pentru cel de-al doilea meniu o porţie de cârnăciori cu cartofi prăjiţi. Am dat să comandăm şi salata pe care am înţeles-o inclusă în meniu, dar avântul ne-a fost tăiat scurt: salatele se comandă separat. Poate ar fi o idee să updateze site-ul, asta în cazul în care mai pot da de băiatul cu responsabilităţi internetice.

Comanda ne-a fost preluată de o domnişoară amabilă, însă care mi s-a părut puţin repezită. Altfel nu-mi explic de ce nu ar fi aşteptat să îi spunem noi că la felul doi vrem preparate diferite în loc să presupună că ştie ce ne dorim. Curioşi să ştim cât avem de aşteptat am primit un răspuns foarte bun: acum pregătim şi le trimitem. Ok, ok, dar în cât timp ajung? Nu am mai primit răspuns, doar un vă mulţumim!

Şi stăm şi ne facem de lucru. Comanda a ajuns cam în 40 de minute, un timp bun luând în calcul patinoarul de pe stradă şi aglomeraţia din oraş în jurul prânzului. Singura surpriză a fost preţul – un total de 32 lei pentru două meniuri de 15 lei. Dacă au vreo taxă de livrare nu am văzut-o menţionată nicăieri pe site şi nici pe fluturaş.

Să trecem şi la mâncare, care a venit frumos împachetată. Ba chiar şi feliile de pâine (câte două la număr pentru fiecare porţie) erau învelite în folie de staniol, după ce fuseseră în prealabil încălzite la microunde.

Meniul zilei de la Pizzeria 3+1 din Timişoara

Prima impresie legată de ciorba de burtă a fost aceea că au gătit-o de post. Eu unul nu sunt obişnuit cu ciorba de burtă gătită dulce. Cele câteva rondele de ardei iute tocate în fiecare porţie nu au reuşit să mă convingă că au habar cum se prepară ciorba asta. În plus, bucăţile de burtă a trebuit să le alerg cu lingura din plastic prin zama lungă pe care nu am reuşit s-o dreg nici cu sare nici cu piper sau oţet.

Ciorbă de burtă de la Pizza 3+1 din Timişoara

Trecând la felul doi, cârnăciorii pe care i-am comandat mi-au fost pe plac, fiind picanţi şi destul de săraţi, însă şi destul de bine făcuţi nefiind arşi sau prea cruzi. Atât doar că se cam întăriseră şi erau cam reci. Cartofii prăjiţi tăiaţi în formă de pieptene încercaseră să fie resuscitaţi la microunde, fără succes însă – se simţea că erau prăjiţi de ceva vreme.

Cârnăciori cu cartofi prăjiţi de la Pizzeria 3+1 din Timişoara

Meniul cu şniţel de pui şi cartofi piure nu a fost mai breaz, ba dimpotrivă! În cuvintele tovarăşului care s-a delectat cu bucata de piept de pui prefabricată “a avut gust de crenvurst”, compoziţia de sub crusta de pesmet fiind probabil foarte asemenătoare. Resuscitarea la microunde nu a mers nici în cazul  piureul de cartofi, deşi a fost de apreciat că se trăgea chiar din cartofi pur-sânge şi nu din fulgi.

Şniţel din piept de pui la Pizzeria 3+1 din Timişoara

Impresia generală pe care ne-am făcut-o despre meniul zilei de la Pizzeria 3+1 nu face deloc cinste localului. Cel puţin înainte ştiam că oamenii se pricep la pizza, acum nu mă pot decât întreba dacă între timp au probleme şi cu preparatele lor de bază. Le-a mai încercat cineva mâncarea?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Pizzeria 3+1

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Comentarii

CristinaTM

2 February 2011 at 20:03

Mie nici pizza nu-mi place de la ei. E mică și scumpă comparativ cu altele, plus că are un blat foarte nasol.

    Infidel Gastro

    2 February 2011 at 21:01

    De curiozitate chiar voi încerca să ştiu de-o treabă şi să pot declara Pizzeria 3+1 un capitol închis.

Emi

5 February 2011 at 12:28

la faza cu curatenia nu sunt de acord cu punctajul. e de departe cea mai curata bucatarie din cate cunosc. mie mi se pare bucataria cea mai importanta chestie. cristinei i-am facut un rezumat al mai multor bucatarii din restaurantele din Timisoara. nici mie pizza nu-mi place deloc pentru ca e de aia gen America.

    Infidel Gastro

    5 February 2011 at 15:52

    În cazurile livrărilor la domiciliu punctajul pentru curăţenie e ceva mai dificil de apreciat, astfel le-am dat o notă medie pentru a infliuenţa cât mai puţin punctajul final. Punctez curăţenia sub nota medie doar dacă îmi atrage atenţia vreun detaliu flagrant.

    Eu îţi mulţumesc pentru completări. E important să avem informaţii “din interior” 😉

flamingo boy

22 February 2011 at 19:48

..mda…eu am lucrat la pizzeria 3+1.curatenie in bucatarie este….cat despre pizza…mie sincer imi place..si nu ca am lucrat acolo…dar nu se compara cu doppo pocco thalia etc.de cand cu meniul zilei si ciorbe …pe “vremea mea” nu erau in meniu…

    Infidel Gastro

    23 February 2011 at 10:36

    Mda, mai bine se ţineau de pizza 😉

    În ce sens spui că nu se compară cu dopo poco şi thalia?

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul