Restaurant Oscar – Un punct de reper pentru gurmanzii ieșeni

Rastaurant Oscar
Iași

De regula duminica îmi place să gătesc acasă, în tihnă și cu dichis. Este ziua mâncărurilor mai speciale și a meselor luate în familie. Uneori însă se întâmplă să mai am și activități solicitante și atunci când termin trebuie musai să mănânc ceva repede și bun.
Așa a fost și în duminica despre care vă voi povesti. După un workshop și ceva discuții m-am grăbit să ajung la restaurantul Oscar din Iași unde aveam întâlnire cu soțul meu. Rezervarea era făcută iar foamea nu-mi dădea pace.

Despre restaurant și mâncarea savurată

Restaurantul Oscar are ceva vechime în urbe și este unul dintre localurile preferate de ieșeni. Situat pe strada Lascăr Catargi, o stradă cu personalitate, relativ aproape de centru, păstrează puțin din agitația specific urbană, oferind preparate acesibile și pentru toate gusturile.
Intrarea restaurantului s-ar putea să deruteze un pic pentru că în aceeași clădire funcționeaza încă un restaurant iar în fundal se vede și o pensiune. Trebuie doar să fii atent la scările indicate și vei ajunge negreșit la destinația dorită.

Intarare Oscar
Accesul se face direct în terasa închisă a restaurantului, iar de aici intri în salonul destinat fumătorilor. În spate, delimitat de un fel de hol/sală de așteptare este și un salonul pentru nefumători.
Am uitat să vă zic că atunci când am intrat la Oscar am observat că restaurantul era plin ochi, cum urma să aflu că este mai tot timpul. Având în vedere că nu suntem amatori de țigări, fumul ni s-a părut destul de înecăcios. Problema urma să fie rezolvată repejor pentru că am fost conduși la masa noastră într-un spațiu aerisit, destinat nefumatorilor. E plăcut că deși este un restaurant în care se fumează există un salon bine delimitat pentru cei care fug de astfel de localuri, reușind să mulțumească pe toată lumea.

interior Oscar
Ospătarul Cristi, cel care ne-a servit, a fost drăguț și rapid. Ne-a adus meniurile și imediat câte ceva de la bar. A fost discret și a intuit din nevoile noastre, exact așa cum ar trebui să facă un adevărat profesionist.
Revenind la meniu, trebuie să vă spun că pentru un om înfometat, cum eram eu atunci, este foarte dificil să faci o alegere. Este stufos și paginile de specialități, în general din bucătăria românească, curg mult și bine. În final am ales ceva ce nu mai încercasem și am așteptat frumos să ajungă preparatele comandate. Mâncarea a ajuns cam după 60 de minute, ceea ce trebuie să știți că este un timp destul de ok ținând cont că era ora de vârf și restaurantul foarte aglomerat.
Ca fel principal am comandat o doradă în sare de mare cu legume la grătar și focaccia. Dorada a fost excelent făcută iar operațiunea de scoatere din crustă a devenit un spectacol în care ospătarul nostru s-a descurcat de minune, lucrând elegant și curat chiar sub privirile noastre curioase.

Dorada in crusta de sare
Am savurat dorada alături de legume la grătar, ușor crocante, exact cum îmi plac.

dorada cu legume la gratar
Soțul meu a comandat berbecuț la ceaun cu mămăligă, brânză de oi și murături. Berbecuțul a fost foarte apreciat pentru textura fragedă și gust. La fel a fost și cu brânza de oi, aceasta având gust autentic. Singura dilemă a noastră legată de preparat a fost în legătură cu murăturile care au fost puse in folie de aluminiu. Ceea ce a stricat puțin aspectul, dar nu și gustul care ne-a convins.

berbecut cu mamaliga
Desertul meu a fost unul simplu și ciocolătos : soufflé de cicolată. Soufflé-ul a ajuns călduț, cu gust intens de ciocolată dar puțin cam crocant pentru un soufflé.

Souffle de ciocolata
Soțul meu a comandat un profiterol pentru aducere aminte. Profiterolul a fost uriaș, chiar pe măsura consumatorului, cu două sortimente de înghețată și choux-uri pline de ciocolată. Ne-ar fi plăcut ca deserturile să fie decorate totuși cu frișcă proaspătă, cea folosită părea să fie de tub.

Profiterol Oscar

Concluziile experienței culinare de la Oscar

În linii mari mâncarea își merită prețul, serviciile sunt de calitate iar personalul amabil. Legat de prețuri, consumația noastră a fost după cum urmează:

  • Dorada în sare de mare – 37 lei
  • Legume la grătar – 13 lei
  • Berbecuț la ceaun – 38 lei
  • Focaccia – 4 lei
  • Souffle de ciocolată – 11 lei
  • Profiterol – 13 lei

Un aspect care pe viitor mi-ar plăcea să se schimbe este faptul că toaleta cuprinde doar o cabină pentru femei și una pentru bărbați. Ținând cont de fluxul mare de oameni din restaurant, se formase un rând de așteptare, ceea ce nu-i prea plăcut. În plus, în ritmul acesta, mă gândesc că și cei de la curățenie ajung mai greu în interiorul cabinelor.
Concluzia după toată experiența este că Oscar e locul potrivit dacă sunteți iubitori de gastronomie românească și vă plac preparatele cu carne gătite în cât mai multe forme. E un spațiu dinamic, cu foarte mulți clienți, potrivit pentru o ieșire cu prietenii sau diferite evenimente de familie. Să nu uităm că unele feluri de mâncare au porții generoase, lucru cunoscut de ieșeni ca fiind parte a specificului acestui loc.

***

Sunt Spicy Chocolate blogger culinar și ambasador Jamie în Romania. Îmi place mâncarea bine și corect gătită, ador ingredientele proaspete și dulciurile. Între două rețete de pe blog, mă găsiți printre copii, încercând să-i apropii de legume și fructe dar mai ales să-i învăț să facă alegerile corecte. Bineînteles că uneori mai iau masa și în oraș și tare încantată sunt când descopăr locuri pe care pot să le recomand.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Rastaurant Oscar

Adresă:
Strada Lascăr Catargi nr. 12, Iași
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul