Dominium Pizza Obor, un restaurant exclusiv pentru nefumători

Pizza Dominium
București

Nu-mi amintesc ultima dată când am luat masa în oraş într-un local pentru nefumători. Se poate să fi fost doar în zona special dedicată acestora, dar parcă nu este aceeaşi experienţă. Împreună cu sora mea, din dorinţa de a mânca ceva bun într-un mediu smoke-free, am ales Dominium Pizza Obor ca următoarea destinaţie culinară. De ce aici? Pentru că din decembrie anul trecut, localul a devenit exclusiv nefumător.

Semn nefumatori

În urma unui chestionar înaintat clienţilor cu privire la această idee, majoritatea a hotărât şi astfel restaurantul nu mai permite fumatul în incintă. Clientela este formată în mare din familii în această zonă iar decizia a fost foarte apreciată. Astfel localul are şi un loc de joacă pentru copii, foarte drăguţ şi atractiv pentru cei mici.

Loc de joaca

Dominium Pizza Obor este foarte aproape de metrou aşa că am ajuns foarte repede şi uşor la destinaţie. Când am intrat, personalul ne-a întâmpinat foarte amabil şi ne-a luat hainele. A urmat meniul, băuturile şi apoi mâncarea. Meniul este foarte bine realizat. Are poze de calitate şi este bine organizat cu informaţii şi detalii. Astfel, cei care vin pentru prima dată pot să comande cu uşurinţă. Eu am întrebat însă şi ospătarul ce ne poate recomanda. Aşa întreb mereu dacă ies într-un loc nou şi nu ştiu ce să aleg, dar şi pentru că vreau să testez dacă personalul ştie meniul. Cel mai bine şi de dorit ar fi să mi se poată recomanda ceva de mâncare şi de băut în funcţie şi de preferinţele culinare. Acesta e cazul ideal.

Meniu Dominium

Ca recomandări am primit bruschetta trei culori şi pizzele Colore şi Toscana. Pe astea pusesem şi eu deja ochii aşa că m-am bucurat că am nimerit.
Am avut plăcuta surpriză să văd că bruschettele sunt o porţie destul de consistentă, deşi am împărţit-o în două. Pâinea nu era cea obişnuită de baghetă ci jumătăţi de chiflă. Cele trei culori erau verde, alb, roşu precum steagului Italiei, desigur. Toate aveau gust de usturoi aşa cum şi trebuie şi au fost foarte bune; cea cu mozzarella e divină, cea cu roşii foarte delicată însă cea cu pesto a impresionat cel mai puţin, mai ales pentru că pesto nu era făcut de ei. Preţ 8,50 ron.

4 - bruschette

Pizza se prepară chiar în restaurant într-un loc special delimitat, aşa încât am putut să-l vedem pe bucătar în acţiune.

5 - pizza

Preparare pizza

Blatul e la alegere între subţire şi tradiţional, care este un pic mai mare ca cel subţire. Nu au blat pufos. Ce bine! Am ales şi două sosuri, de roşii dulce şi aioli, care este un sos provensal cu usturoi. Un pic mai ciudat să servesc aioli cu pizza, dar gustul de usturoi a fost excepţional.

Pizza Dominium

Sunt patru dimensiuni dintre care puteţi alege: mică, medie, mare sau XXL. Preţul unei pizze scade la minim două pizze comandate.

Meniu pizza

Pizzele comandate de noi au fost Colore şi Toscana.
Colore este cu salam pepperoni, roşii marinate cu usturoi, măsline, oregano, rucola, parmezan şi sos de roşii, şi Toscana cu prosciutto crudo, rucola, roşii cherry, sos de roşii şi mozzarella. Una cu mai multe ingrediente şi una mai simplă. Uneori, preparatele simple sunt şi cele mai bune. Nu şi aici, însă. Pizza Colore a fost mai apreciată şi ne-a plăcut mai mult. Cea mai bună pizza, după părerea mea, este cea cu pepperoni. Reţetele sunt create de un chef italian şi sunt împărţite în mai multe categorii: vegetariane, classice, con carne, della casa şi della casa bianca, fără sos de roşii.

Pizza Colore

 

Pizza Toscana

Mi-a plăcut la ambele pizze mica insuliţă de rucola din mijloc care e fresh şi foarte gustoasă, mai ales dacă vă place această salată. Mi s-a părut un decor drăguţ şi original.
Preţuri: Colore medie 34,50 ron şi Toscana medie 35,50 ron. Ambele însă au avut discount, aşa că am ajuns la 30, 50 ron şi 31, 50 ron.
La desert ne-am comandat două preparate diferite: tartă cu zmeură şi tartă cu mere.
Tarta cu zmeură a fost delicioasă şi acrişoară atât cât trebuie. Mi-a plăcut foarte mult crema de iaurt. Porţia a fost suficientă pentru ce servisem înainte. Preţ 12, 90 ron, 120 gr.

Tarta zmeura

Tarta cu mere însă ne-a dezamăgit. Este o porţie uriaşă şi arată spectaculos, dar gustul nu a fost deloc bun. Din păcate nu am putut să ne bucurăm de acest desert. Merele aveau un gust ciudat iar blatul nu era făcut acolo. Preţ 12, 90 ron, 180 gr.

Tarta mere

De băut: fresh de portocale şi grapefruit 10, 90 ron, ceai 7,50 ron şi apă minerală 4, 90 ron.
Per total noi ne-am simţit bine iar faptul că nu se fumează înăuntru este un lucru foarte bun. Mirosul nu afectează mâncarea şi nici mediul în care aceasta se serveşte. A fost minunat să mâncăm aici. Atmosfera este una foarte cosy şi homey, de trattorie italiană, foarte frumos decorată. Personalul a fost extrem de amabil, zâmbăreţ, rapid şi profi. Bravo băieţi!

Dominium Obor

În Bucureşti mai găsiţi Dominium Pizza la Unirii, Titan, Militari şi Cotroceni. În curând urmează să se deschidă şi a şasea locaţie din oraş.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Pizza Dominium

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Comentarii

anton

9 April 2015 at 17:34

ce te-ai rasfatat la Bucuresti, Crevetel!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul