Salon Gourmet – cel mai nou restaurant gourmet din oraș

Salon Gourmet
Timișoara

Săptămâna trecuta s-a deschis Salon Gourmet, cel mai nou local din orașul nostru. După luni de teasing și privit la poze pe pagina lor de Facebook, am fost și noi zilele trecute să testăm cel mai nou restaurant din Timișoara și să ne răsfățăm cu preparate de 5 stele.

Despre local

salon gourmet timisoara

Pentru cei care încă nu știu despre ce povestesc eu aici, aflați că localul în discuție s-a deschis chiar în centrul orașului, în clădirea Modex, lângă Wake Up Pub&Restaurant. Așa cum îi spune și numele, Salon Gourmet nu este un restaurant foarte mare ba dimpotrivă, este un local destul de mic ca spațiu și întindere cu un număr de maxim 7 mese (dacă țin bine minte). Atmosfera este una intimă și plăcută, perfectă pentru evenimente sau momente cărora doriți să le acordați o mai mare însemnătate.

În restaurant predomină lemnul și culorile calde, camera dedicată vinurilor fiind una din ideile care mi-au plăcut cel mai mult aici. Dacă decorul și ambiantul sunt așa cum trebuie, faptul că nu există decât un geam cu vedere spre scările de la Modex e un minus, dacă ma întrebați pe mine. Fiind un restaurant care oferă servicii și mâncare de cea mai bună calitate, m-aș fi bucurat tare mult să aibe mai mult de un geam prin care să intre mai multă lumină naturală și de unde să poți avea vedere spre Muzeul Banatului și centrul orașului. Știu că mâncarea și servirea sunt cele mai importante, însă priveliștea ar completa experiența și ar fi un mare plus pentru noi, clienții. 🙂

Din postura de nefumător, țin să vă anunț fericită că în local nu se fumează ceea ce nu a  putut decât să mă bucure. Fiind un spațiu destul de mic, nici nu aș vrea să îmi imaginez cât fum ai putea inhala acolo chiar dacă ar fuma și o singură persoană.

gourmet timisoara

salon gourmet

vinuri salon gourmet

selectie vinuri

Despre mâncare

meniu gourmet timisoara

Am ajuns și la partea care e cea mai importantă la un restaurant: mâncarea. Fiind un restaurant care pune accent pe calitate și nu pe cantitate, la Salon Gourmet meniul are 4-5 file și un design personalizat cu elemente definitorii pentru orașul nostru, ca de exemplu Catedrala Mitropolitană. Restaurantul oferă posibilitatea alegerii preparatelor din meniul a la carte sau a unui meniu gourmet cu 3 sau 4 feluri și cu sau fără asociere de vin. Ce înseamnă asocierea de vin? Înseamnă că la fiecare preparat vei primi și un pahar de vin care se potrivește cel mai bine preparatului pe care îl savurezi.

meniu

meniu salon gourmet

Eu am ales meniul Gourmet cu 3 feluri și asociere de vin și am așteptat cuminte să văd cum voi fi surprinsă. Chef-ul care s-a ocupat de pregătirea meniului la Salon Gourmet este Remus Tomici cel care până nu demult lucra la Sky Restaurant, unul din restaurantele mele preferate. Vă imaginați că așteptările legate de meniul de aici au fost foarte mari. 😉

Înainte să primim meniul comandat, am savurat aperitivul din partea casei compus din focaccia și gustări cu: busuioc, anchois, usturoi și peperoncini. A fost starter-ul perfect pentru a pregăti papilele gustative pentru festinul culinar care avea să urmeze. Declar câștigătoare gustarea cu usturoi care mi-a mers direct la suflet, deși toate au fost delicioase!

aperitiv salon gourmet

aperitiv

aperitiv din partea casei

Primul fel din meniul gourmet a fost Salata Gourmet care are, după cum spune meniul: sparanghel, andive, radicchio, valeriană, cartofi dulci, cartofi, rodie, grapefruit și dressing din iaurt de capră și lămâie. Eu am mai observat pe lângă astea și zucchini, icre de Manciuria și de somon (cred). Pe lângă prezentarea excelentă și coloritul frumos al tuturor ingredientelor care compuneau salata, eu pot să vă asigur că și gustul era pe măsura prezentării. Fiecare dintre legume a fost gătită termic diferit pentru un plus de savoare și gust. Cartofii dulci de exemplu au fost sub formă crispy, de chips cât și la abur, iar dressing-ul din iaurt de capră și lămâie “a legat” foarte bine gusturile diverse din farfurie.

Salata s-a servit cu un pahar de vin alb de la Lacerta.  Vinurile de aici sunt obținute de-a lungul Paralelei 45, paralelă pe care se poziționează și Dealu Mare, zona de proveniență a Cramei.

salata cu andive

salata gourmet

salata gourmet timisoara

salata cu sparanghel

La felul doi am optat pentru file de doradă în crustă de nucă. Preparatul a venit împreună cu risotto cu fructe de mare, piure de mazăre, cozze (scoică mediteraneană), legume și dressing. Și felul 2 a fost cel puțin la fel de gustos și armonios ca primul, atât ca prezentare, cât și ca gust. Peștele a fost proaspăt și delicios, iar crusta de nucă foarte fină nu a făcut decât să accentueze un gust ușor de tot dulceag, cât să meargă la fix cu piureul de mazăre. Și farfuria aceasta avea cartof dulce, zucchini și icre de Manciuria și somon, alături de scoica mediteraneană.

La preparatul acesta am servit un pahar de Rheinriesling tot de la Lacerta cu un gust echilibrat și cu aromă de floare de tei.

meniu gourmet salon gourmet

file de dorada

file de dorada in crusta de nuca

file de dorada cu risotto

Știind exact ce deserturi delicioase preparate de același chef am savurat la Sky, și la partea de desert așteptările mele au fost la fel de mari. Pentru un răsfăț dulce am ales Semifredo cu fistic, lime și mentă, mousse de ciocolată, chili și cremă de vanilie. Pe cuvânt că nu credeam că desertul acesta îl va întrece pe cel cu ciocolată caldă, vișine și migdale de la Sky, dar se pare că de săptămâna trecută am un nou desert preferat.

Și aici gusturile se combină absolut minunat. Deși mousse de ciocolată cu chili poate suna mai puțin apetisant, credeți-mă pe cuvînt că chili-ul se simte extrem de puțin, suficient cât să accentueze gustul ciocolatei negre. La fel și cu menta din semifredo. Nu îmi plac în general limonadele cu mentă sau orice tip de desert cu mentă. Din nou, gustul de mentă nu s-a simțit mai deloc, însă desertul a fost fresh și răcoros, perfect pentru zilele fierbinți de vară.

Deci de încercat, neapărat! 🙂

semifredo cu lime

desert cu lime fistic si menta

desert

Despre prețuri și servire

Prețurile sunt, evident, pe măsura experienței și a gustului. Un astfel de meniu Gourmet cu 3 feluri de mâncare și asociere de vin costa 87 de lei. Un preț justificat de ingrediente, servire și mai ales de gust și calitate. E locul perfect pentru un eveniment aniversar, o cină cu partenerii de afaceri sau un răsfăț culinar de weekend, de exemplu.

Servirea este și ea excelentă. Vă spun sincer că nu am întâlnit un chelner (și somelier) mai bine pregătit decît cel care ne-a servit. Pe lângă faptul că a fost foarte profi (inclusiv servire cu mănuși albe), cunoștea foarte bine preparatele din meniu și vinurile pe care ni le servea. Ne-a explicat cum a fost gătit fiecare preparat și ce gusturi și arome sunt combinate și de ce. La fel și la vinuri, a știu să ne explice fiecare detaliu de la arome la aciditate și mineralitate.

Per total a fost o adevărată experiență și nu numai o masă în oraș. Eu personal vă recomand cu toată încrederea Salon Gourmet. Îi puteți urmări pe pagina de Facebook pentru a vedea ce preparate și ce evenimente delicioase pregătesc. Eu sigur mai trec pe acolo! Cel puțin pentru acel Semifredo absolut delicios! 😀

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Salon Gourmet

Adresă:
Piața Iancu Huniade 3(clădirea Modex), Timișoara
Telefon:

[…] Ca fel principal am comandat o doradă în sare de mare cu legume la grătar și focaccia. Dorada a fost excelent făcută iar operațiunea de scoatere din crustă a devenit un spectacol în care […]

Comentarii

Victor

11 June 2014 at 22:37

Pentru mine haute couture in gastronomie inseamna in primul rand, pe langa mancare impecabila, spectacol, profesionalism si ambient. Felicitari promotorilor si dl-ui Remus pentru ca ne ofera si Timisorenilor acces la putina bucatarie cu adevarat de restaurant gourmet.

Bun review, fost, probat, recomand!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul