Pljeskavica Sârbească rămâne punct de referinţă

Pleșcavița Sârbească
Timișoara

Peste week-end am fost în Timişoara şi la cererea trupei, m-am autodesemnat ca fiind cel care povesteşte despre experienţa gastronomică cu origini sârbeşti din care ne-am înfruptatat în jurul pranzului.

Având în vedere că Pljeskavica este un fel de mancare de tip fast-food ce lipseşte cu desăvârşire din Bucureşti, am insistat serios să o re-încercăm pentru a ne asigura că vechiul renume nu s-a pierdut. Şi spre fericirea tuturor, nu m-am înşelat, ba chiar mi-am adus aminte cu placere de momentele din studenţie când “Pleşcaviţa Sârbească” şi gogoşeria de lângă erau locuri pe care le frecventam des.

În urma unei decizii unanime, Infidel s-a oferit cu voioşie să fie curierul celor 5 savuroase bombe calorice pe care am început să le detonăm decum le-am despachetat.

De la prima îmbucătură am simţit “gustul de odinioară” care include tot felul de zemuri mai mult sau mai putin sănătoase – zaziki şi sos de usturoi, tufla de carne de pljeskavica preparată după o reţetă tradiţională, felurite salăţi şi condimente – brânza picantă, varza proaspătă şi leguminoasele, toate combinate într-o chiflă proaspătă şi crocantă, ajungând împreună să desăvârşească ceea ce în mai puţin de 5 minute a devenit prada burdihanelor noastre.

Las la aprecierea celor care au încercat la rându-le minunea dacă cele 4 mături şi 4 mănuşi împărţite pentru servire şi curăţenie sunt sau nu potrivite, acestea fiind din amintirile mele de acum câţiva ani.

S-aveţi poftă-n toate!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Pleșcavița Sârbească

Adresă:
Str. Aurelianus, Timișoara

[…] Toate astea s-au schimbat în clipa în care pe Aurelianus colţ cu Socrate (colţul străzii cu pleşcaviţa sârbească) a apărut un nou local fast food cu servire la geam. O firmă enormă te face să întorci capul, […]

[…] din câte am auzit, face parte din lanţul Plescaviţa Sârbească. Totuşi, în celelalte localuri încă nu am văzut să plouă. Singura asemănare este stilul de […]

Comentarii

Infidel Gastro

31 August 2009 at 17:35

Coane Ştrudel, poţ să îţ spui că de când a dat căldura au dat şi ei jos termopanu’ de poţ intra direct din şuşea. Partea bună e că locul e mai aerisit şi nu mai te faci una cu mirosu’ pleşcăviţei 🙂

În rest, fata s-a mişcat cu talent şi mi-a fost de mare ajutor când a scris pe fiecare pleşcă a cui e şi ce are extra.

Infidel out!

unumic

2 September 2009 at 12:04

I-ati dat nota prea mare. Totusi nu e un local prea curat, iar servirea si calitatea produselor lasa uneori de dorit (am gasit si un ciob de sticla in carnea macinata si de atunci iau doar piept de pui).

    Infidel Gastro

    2 September 2009 at 14:57

    Ouch, faza cu ciobul de sticlă e de-a dreptul jenantă! Noi am luat 3 pulpe şi 2 pleşca, iar temerarii nu şi-au crestat din fericire limbile.

    Mulţumim pentru update! Acum am scris doar despre experienţa asta la Pljeskavica Sârbească, însă e bine de ştiut că sunt motive bune să fim cu ochi-n patru dăţile viitoare. Şi vor fi cu siguranţă dăţi viitoare 😉

    Pe unde aţi mai avut experienţe triste cu mâncarea?

unumic

21 September 2009 at 9:38

@Infidel Gastro

Chiar saptamana trecuta am avut alte doua experiente mai putin placute. Dupa o shaorma mica luata de la shaormaria din fata caminului C9 am avut dureri de stomac 2 zile. Si nu am fost doar eu in aceasta situatie ci toti cei 5 ce-am luat masa acolo.

A doua experienta mai putin placuta a fost la Retro. Am nimerit o ciorba de burta mai putin buna, destul de gretoasa si grea la stomac. Noroc ca a trecut repede, dupa prima excursie la toaleta.

Concluzia mea: pe perioada verii nu e prea bine sa frecventezi complexul pentru o masa, motivul fiind lipsa “rulajului de marfa” 😉

    Infidel Gastro

    21 September 2009 at 11:46

    Bine spui că nu rulează marfa, dar sunt convins că prostul obicei continuă şi în restul anului, doar cantităţile rulate diferă – pe sistemul “las’ că merge”.

    În altă ordine de idei, la Termopanele de la C9 nu am mai mâncat de mai bine de 1 an. Cred că nu ar strica o vizită săptămâna asta. Sau dacă va strica la stomac, sper să rezolv repede 🙂

    Mulţumim pentru ponturi! La Retro cred că se va încumeta Gura Mare, el fiind fan 😀

Cârtiţoiu'

10 November 2009 at 21:45

Are plusuri şi minusuri. De notat ar fi goanga care i-a ieşit unui prieten de-al meu din varză. Ce-i drept, luase pleşca’ de la punctul de lucru 700.

    Infidel Gastro

    10 November 2009 at 21:51

    Este înrudită cea din 700 cu pleşca din complex? Acelaşi brand umbrelă? Trebuie să-mi fac curaj să trec şi pe la chioşcurile din 700 😀

Naiada

26 April 2010 at 22:05

E chiar cea mai bună din oraş! Mânânc de ani buni de la ei şi niciodată n-am fost dezamăgită. De fapt doar atunci când au schimbat carnea şi maioneza. Poate mai ţineţi minte că era maioneză cu castraveţi, mai subţire şi carnea era mai moale. Aşa gust, mai rar! Dar şi cel de acum e bun. Eu o prefer de fiecare dată cu caşcaval, mă rog, brânza ‘ceea felii… 🙂 Cât despre 700, cu siguranţă nu era aceeaşi firmă. În 700 sunt cei de la Pan din centru şi Agil, plus tot felul de no name-uri. Uite şi despre asta aş vrea să mai citesc pe aici (acum că sunt un fan declarat 🙂 ) despre pe unde se mai mânâncă pleşka bună. Şi pot începe lista cu 2 ceva mai diferite, de la shawormeria de la Modex, carnea îmi aminteşte pe undeva de cum era la cea din complex cu ani în urmă şi alta care îmi vine în minte acum e de la fast-food-ul Nova Tim din Buziaşului, deşi n-are atâtea sosuri, era bunicică acum 2-3 luni.

Skippy

4 August 2010 at 15:06

shaworma de la Modex e definitiv cea mai buna din oras, asa sosuri si carnea la fix prajita e super, combinata si cu un pepsi e garantata cea mai tare bomba de colesterol, dar odata pe luna merge…..

    Infidel Gastro

    4 August 2010 at 17:37

    De câte ori am trecut pe lângă nu mi-am făcut curaj să intru. Merg pe mâna ta deci 😉

opritsa

13 November 2014 at 12:25

Da ai dreptate pe timpul veri nu e prea bun ce apartine de fast-food credema am lucrat un an in complex la 100%

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul