Taraba cu Hot Dog

American Hot Dog
Timișoara

Făcându-mi de lucru prin oraş, în timp ce tramvaiul îmi trecea prin faţa magazinului Bega, am zărit ceva interesant. Fără să exagerez prea mult, părea un miraj: un stand ambulant de hot dog, aşa cum am fost învăţat de Hollywood că ar trebui să arate unul.

Deşi plănuisem să fac cale-ntoarsă tot cu tramvaiul, în cele din urmă nu am putut rezista tentaţiei de a da curios târcoale noii mele descoperiri. Zis şi făcut!

Apropiindu-mă de stand, mi-am dat seama că era mai degrabă o tarabă. O remarcă destul de puerilă dacă stau bine să mă gândesc, însă din tramvai mi se părea a fi un stand ce poate fi plimbat de colo până colo după cum cere pofta trecătorilor înfometaţi şi îndemânarea vânzătorului. Eh, nu a fost să fie într-atât de original, aşa încât am trecut la cele lumeşti, hotărât să-mi prind mintea cu un hot dog.

Standul părea echipat cu toate cele necesare pentru a vinde mâncare cât se poate de curată, deşi până la urmă era vorba tot de mâncare servită în plină stradă: recipiente din oţel inoxidabil acoperite în permanenţă, cleşti pentru mânuirea ingredientelor, recipiente închise etanş pentru sosuri, chiar şi mâna cu care erau mânuiţi banii a fost de fiecare dată alta decât cea (cu mănuşă) care se manevra mâncarea, în toate cele 6 dăţi câte am urmărit înainte de a cumpăra.

Variantele sunt două: clasic, la 4 lei sau extra la 4.5 lei. Din câte am înţeles diferenţa e una singură: chiflă de 60g, respectiv de 82g. Cremwursti de dimensiuni diferite nu am văzut în mormanul pus în apă calduţă. Alte ingrediente: castraveţi muraţi, maioneză, ketchup sau chili (care este defapt ketchup picant) şi muştar. Am lăsat pentru la urmă ingredientul cu adevărat interesant: ceapa prăjită crocant.

Cam un minut i-a luat domnişoarei ce servea să-mi pregătească hot dog-ul şi m-a surprins plăcut când mi-a înmânat bonul fiscal cu un aer ce mi-a dat de înţeles că face un lucru foarte normal. Mie mi-au trebuit vreo două minute să-l mănânc. Chifla a fost moale şi pufoasă, ţinută fiind la cald, într-unul dintre compartimentele gheretei. Cremwurst-ul a fost însă aproape rece, lucru ce mi-a cam tăiat pofta – de asta am fost nevoit să fac apel la diminutive, referindu-mă la apa în care a fost păstrat. În rest, chili nu era chili, iar celelalte condimente au fost într-atât încât să nu le simţi, însă destul cât să dea întregii compoziţii un gust plăcut.

În final, ceapa prăjită a fost ingredientul care a dat un gust aparte hot dog-ului şi care cred că a făcut în general din mica mea escapadă o experienţă interesantă. Dimensiunile hot dog-ului nu au fost nici pe de parte îndestulătoare, însă dacă voi găsi puţin flămând o altă tarabă a francizei American Hot Dog, cu siguranţă voi fi tentat să mai îi încerc o dată!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

a:3:{s:7:"address";s:53:"Calea Aradului 56, Timișoara, Timiș County, Romania";s:3:"lat";s:10:"45.7713472";s:3:"lng";s:18:"21.222624399999972";}

American Hot Dog

Adresă:
Calea Aradului 56

Comentarii

AndyGo

25 August 2009 at 22:15

Am incercat si eu la tantile astea de la hot dogi. Asemeni tie, am remarcat cremwurst-ul rece, chifla pufoasa si redusa. Ceapa prajita in schimb, mi s-a parut amara si total nelalocul ei (mi-a lasat un gust aiurea in gura dupa ce am terminat de mancat). Fatuca de acolo mi s-a parut picata din Luna(m-a intrebat daca vreau de toate dar eu nici nu stiam care sunt cele “toate”) si nici nu mi-a dat bon fiscal.
Bila neagra din partea mea.

    Infidel Gastro

    26 August 2009 at 12:13

    Salut Andy!

    Da, și pe mine m-a amuzat acel “vreți de toate?”. Când am ajuns eu aveau poze cu cele două modele de hot dog, și ingredientele ce intră în compoziție. De acolo am observat că au și chiflă de 82 de grame 😀

    Mulțumesc mult de completarea legată de servire, cred că dă o imagine mai de ansamblu privind orânduielile astea. Se pare că lucrurile normale se întamplă de cele mai multe ori din greșeală. Păcat, însă noi pierdem o singură dată, iar în stilul ăsta ei vor pierde tot timpul.

    Eu îți urez “La hot dogi mai reușiți!” și dă-mi de veste dacă găsești ceva mai bun (sau mai rău) prin târg 🙂

miruna

9 September 2009 at 16:48

…..am stat 15 min dupa un hot dog ….si nu pentru ca era foarte multa lume inaintea mea, doar ca acea fatuca se misca foarte, foarte greu. Apropo nici urma de bon fiscal…:( Eu nu dau note:P

    Infidel Gastro

    9 September 2009 at 17:02

    Bine ar fi să dai şi note, Miruna 🙂

    La cât de diferite pot fi experienţele întamplate la aceeaşi tarabă/pizzerie/fast-food/restaurant, cu atât mai de folos sunt completările tovarăşilor care s-au “fript” chiar în localuri pe care le-am cotat bine.

    Nu-i bai, noi încă ştim pe unde am fost şi putem reveni oricând 😉

    Mi-ai putea spune unde ai avut parte de cea mai jalnică servire? 😀

Naiada

26 April 2010 at 19:36

Deci ceapa ‘ceea prăjită… ceapa ‘ceea, o nebunie! Îmi iau din când în când câte un hot-dog din acesta doar pentru ceapă. 🙂 Deşi altfel n-o prea agreez în mâncare. 🙂 Un hot-dog un pic mai diferit, dar în acelaşi timp asemănător, e cel de la Mall. L-ai încercat? E în faţa intrării principale, aproape de scările rulante, mai în stânga dacă eşti cu faţa la Mall. Acolo au ceapa altfel. 🙂 Merită încercat pentru arome, şi varza e bună, altfel mai bine o altă mâncare, mai săţioasă. Of, nu mă mai satură Dumnezeu! 😛

    Infidel Gastro

    26 April 2010 at 20:06

    Mi-au stat ochii de multe ori la taraba de la Mall de care spui. Marele păcat mi-a fost că mai mereu coboram ghiftuit de la Food Court 😀

    Acum că mi l-ai recomandat, o să merg cu mare plăcere!

gelu

22 August 2010 at 23:06

Salut, m-ar interesa sa achizitionez 2 tarabe ptr hot-dog, ati putea sa ma indrumati catre un site sau un nr de telefon? imi puteti lasa un mesaj pe adresa de mail rache_gelu@yahoo.com multumesc

    Infidel Gastro

    23 August 2010 at 11:45

    Salut Gelu,

    Îţi pot sugera să faci ce aş face eu: mergi la o tarabă de hot dog, iei un cârnat în corn, îi explici domnişoarei care vinde ce vrei şi o rogi pe să-ţi dea numărul şefului ei. Cred că poţi afla mai multe vorbind direct cu cineva care e în business decât dacă (de exemplu) ai sta să cauţi pe net.

    Succes şi să ne spui ce ai rezolvat, iar dacă deschizi tarabe dă-ne un semn 😉

RepublikaBanat

18 November 2010 at 19:48

Incercati pentru “diversitate” si hot-dogii danezi de pe Gh.Lazar,vis-a-vis de magazinul D’Alicia(cred!).Curatel,mai des cu bon decat fara :),si cu niste cremwurst-i ,dupa gustul meu,mult mai buni decat cei de la AmHD.

    Infidel Gastro

    18 November 2010 at 20:12

    Mulţumim pentru pont! Trecem şi pe acolo 😉

veveritza mancacioasa

19 November 2010 at 13:08

Ieri, fiind in fuga pe la mall, am dat peste o rulota de hot dogi americanesti. Si n-am mai putut rezista tentatiei. Am cerut unul cu de toate si m-am pus pe asteptat. Dezamagirea maxima a venit abia la jumatatea prepararii lui de domnisoara respectiva: NU aveau ceapa crocanta. Mi-a venit s-o strang de gat dar, foamea era mare, asa ca am zis “Nicio problema” si am astept sa-mi dea pachetul. Chifla foarte moale, crenvurstul fierbinte, combinatia buna intre mustar, ketchup (dulce), maioneza si castraveciori. A fost bun. Pacat ca le-au mai scumpit (mic cu de toate 4,5 lei, mare cu de toate 5 lei).

    Infidel Gastro

    19 November 2010 at 13:12

    Mai e o tarabă şi în centru în complexul unde se afla şi deloc regretatul Art Opera.

veveritza mancacioasa

19 November 2010 at 15:23

Regretatul n-a inviat pe partea cealalta a magaoaiei? Parca asa am zarit acum vreo 2 weekend-uri…Doar ca acum e impinge tava clasic.

    Infidel Gastro

    19 November 2010 at 15:26

    Acolo unde vând cucuruz fiert în colţul sălii? 😀 Am văzut că au o ofertă diversă, deci şi-au restrâns activitatea.

veveritza mancacioasa

19 November 2010 at 19:03

Da, acolo. E bine ca n-au si seminte. :-))

Cris*

4 February 2011 at 13:56

e ca ceapa la propriu..nici un gust dar e specific americanilor genul asta de mancare fara gust..si la cat de bine arata in filme am crezut ca poate e ceva de capul lui.

    Infidel Gastro

    4 February 2011 at 14:39

    Mai e unul la mall pe care plănuiesc să-l încerc cu ocazia următorului prânz nesăţios la foodcourt.

Thai Chili

16 February 2011 at 3:46

Mie unul mi se pare mai bun cel de la American Hotdog, decat cel de la Mall, desi cei din urma se lauda ca au “cel mai bun hotdog din oras”.
Desigur, conteaza probabil si de la care taraba luati si in ce toane o fi vanzatoarea, dar eu ma refer strict la ingrediente.
Dar ceapa aia e bestiala, si ma enerveaza la culme ca nu gasesc aici la noi asa ceva de cumparat. Cel mai aproape am vazut prin Ungaria, pe la supermarket-urile lor, de unde se si aprovizioneaza cei cu hotdog-ul.
Cand am intrebat la noi de asa ceva, se uitau angajatii mirati unul la altul de parca le vorbeam despre extraterestri.

    Infidel Gastro

    16 February 2011 at 13:27

    fazele astea la care angajaţii rămân trăzniţi după o întrebare simplă sunt preferatele mele.

DANA

16 February 2011 at 12:05

NU VA RECOMAND HOT DOGUL DANEZ……STIU CE SPUN SI CUNOSC FOARTE BINE TOTUL DESPRE EI…CUM SUNT ADUSI ,CHIMICALE CAT CUPRINDE IN EI …..CUM SUNT TINUTI ETC,ETC…..NU VA RECOMAND DACA DORITI SA FITI SANATOSI!

    Infidel Gastro

    16 February 2011 at 13:25

    Dana, prin hot dog danez te referi la cel despre care am povestit aici?

    DANA

    17 February 2011 at 16:38

    VOREBESC DE HOT DOGUL DE PE GH LAZAR SI COMPLEX CEI DANEZI NU AMERICANI.DANEZII NU SUNT BUNI.

simon

1 March 2011 at 13:05

are dreptate Dana,sunt cum sunt la gust dar am mai auzit despre continutul lor,chimicale curate.acum au o paine mai buna la ei dar inainte era groaznica si mirosea a mucegai.am auzit ca era tinuta in congelator luni de zile….era de dincolo……asa si carnatii si crenvurstii.atentie marita.

    Infidel Gastro

    1 March 2011 at 13:39

    Bine de ştiut. Am riscat o dată, nu cred că mai e cazul să ne riscăm pielea din nou!

ina

10 March 2011 at 15:00

Am mancat hot dog din realul din calea Sagului….groaznic!!!crenvustii aveau un gust tare ciudat,painea veche…a inmuiat-o in aburul si zeama din recipientul in care tinea crenvustii.In plus toata operatiunea se face cu mainele goale,fara manusi…A fost primul si ultimul hot dog mancat acolo

Ricky

1 June 2011 at 0:39

Salut, am dat din intamplare peste site-ul de discutii .. cautam pareri despre shaorma Zorro dar dupa ce am citit 😀 am preferat sa fac o plimbare din Plopi pana in complex pentru o Shaorma…

Referitor la Hot Dog… mmm ce sa zic eu am nimerit tot timpul foarte buni calzi si sa nu mai zic de ceapa crocanta care este o minunatie, dar bila neagra de la mine, deoarece odata am comandat, gagica aceea m-a intrebat cu de toate am zis da si in loc de ceapa crocanta mustar ketchup si restu chestiilor mi-a pus :)) Maioneza si varza murata …..

In conculuzie 😛 …. dupa cum am enumerat si mai sus cred ca isi au un loc destul de bun in orasul nostru si pentru a-ti stapaniii o foame merita incercat:D

    Infidel Gastro

    1 June 2011 at 6:27

    Chiar sâmbătă am încercat un hot dog extra (care între timp a ajuns 6 lei), iar spre dezamăgirea mea chifla a fost aproape tare, multă cât să te umfli şi să trebuiască să cauţi cremwurst-ul prin ea. Maioneză şi varză murată zici? Şi eu aş fi dat bilă neagră la faza asta.

    Ricky

    1 June 2011 at 23:22

    @Infidel Gastro

    da maioneza si varza murata…. si nu doar ca acea combinatie iti da dureri de stomac cuplite dar chifla … de la hot dog s-a imbibat in zeama de varza …. 😀 in fine am mancat-o ca totusi imi era o foame de lup si am zis asta este …. altada cumpar de la fornetti:)) ceva

    Veveriţa Mâncăcioasă

    2 June 2011 at 11:18

    @Ricky
    Sau un kebab la aceiasi bani. 😀

    Ricky

    2 June 2011 at 20:15

    @Veveriţa Mâncăcioasă

    sa stii poate mai bine un meniu de kebab care e cam la aceeasi bani si e mai delicios:D

Miha

11 September 2011 at 20:07

Mie imi plac cei de la hot dog danez au produse proaspete si servirea e super ok, in plus primesti un card de fidelitate pe care iti pune cate o bulina la fiecare produs cumparat si la 6 buline primesti unul gratis 😀

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul