Mi-am propus să pornesc în căutarea celui mai bun gulaş din Timişoara. Pe de-o parte am auzit despre câteva localuri bine ascunse, care zice-se ar servi un gulaş excelent şi sunt mai degrabă secretul cunoscătorilor. Pe de cealaltă parte sunt localurile care au preferat să se pună în drumul celor mulţi şi pofticioşi.
Papri este un local care pare să îşi propună a împărtăşi din savoarea bucătăriei ungureşti celor aflaţi în căutarea unui prânz consistent şi totodată diferit de oferta localurilor fast food aflate în foodcourt-ul din mall.
Un lucru este sigur – nu trebuie să cauţi mult pentru a afla de oferta de la Papri, deoarece sunt unul dintre localuile care se promovează. Nu a fost ocazie în care să nu fiu întâmpinat de o domnişoară care împarte taloane Papri la capătul scărilor rulante care urcă spre foodcourt. La fel sunt prezenţi şi pe mai recentul panou al ofertelor prin care localurile din foodcourt încearcă să atragă clienţii încă nehotărâţi.
Dacă până acum spusesem pas ofertei lor de meniu, de data asta propunerea Papri şi intenţiile mele mergeau mână-n mână. Oferta sună cam aşa: orice fel principal + orice garnitură + orice salată + orice suc granitta la 12 lei.
Totuşi, eu ştiam una şi bună – că vreau gulaş 😀 Nu a fost vreo problemă, pentru că am reuşit să-l încadrez la capitolul fel principal + garnitură, luând o porţie medie care altfel ar fi costat 10 lei. 400 de grame au însemnat o farfurie cu vârf în care am avut carne din belşug.
Pentru că servesc murături asortate picante, nu s-a cuvenit să iau altceva pentru porţia mea de gulaş. Pe deasupra, pentru cei mai împătimiţi există şi pastă Eros Pista în cazul în care socotiţi că iuţeala gulaşului şi murăturile nu sunt deajuns. Eu unul bineînţeles că nu am rezistat 🙂
Servirea a fost promptă, cele trei fete care preluau comenzile fiind ajutate de un băiat care se mişca bine la casă. În cele aproximativ două minute cât a durat să-mi fac plinul tavei am avut ocazia să observ o abordare foarte amabilă din partea angajaţilor, mereu cu zâmbetul pe buze atunci când se ofereau să servească un client. La fel, nu păreau a se zgârci atunci când porţionau mâncarea, ştiind să facă şi recomandări în funcţie de preferinţele celui care comandă.
Trecând la mâncare, gulaşul a fost foarte consistent, bine aromat, îndeajuns de iute pentru cei care nu preferă extremele şi bine încălzit – urăsc când mi se serveşte mâncare fierbinte şi picantă. Murăturile au fost excelente şi le recomand lângă orice fel de mâncare din foodcourt care are nevoie de puţină aromă.
Una peste alta, mâncare decentă, iar pentru cei care doresc să încerce altceva mâncare gătită bine merită banii.
Cum abia am început să caut gulaşul perfect nu am încă termen de comparaţie pentru Papri, însă aştept sugestiile voastre pentru localuri care îi pot face concurenţă gulaşului din mall. Şi sunt convins că în Timişoara sunt destule de acest gen.
Seafood de Bega | FoodCrew
[…] gasiţi pe acolo vreo 5 locuri unde puteţi lua masa. Acolo sus şi-au deschis porţile Seafood şi Papri, care sunt şi la Mall, Papa Nero care are pizza şi paste, un loc de Gyros şi Shaworma şi […]
Papri cu (prea mult) gust | FoodCrew
[…] sunteți prin zonă și 3F e prea departe, Papri pare o alternativă bună. Un sfat prietenesc însă, luați la voi un pachet de Orbit. Nu strică! […]
Comentarii
Cristina
Am mancat acum cateva zile un gulas delicios la Mako in Ungaria (cum intri in localitate pe stanga) – 9 lei a costat. Vi-l recomand 🙂
Infidel Gastro
Mulţumim Cristina! Când mai trecem graniţa o să-l încercăm.
Andrei
Incercarti si pe la Dracula. E preferatul meu de pe meleaguri romanesti 🙂
Infidel Gastro
Dracula de pe Take, vis-a-vis de Poliţie?
Andrei
yep
si daca tot sunteti acolo, puteti incerca si papanasii 🙂
BigBen
La DAF Junior fac un gulas de exceptie. Cu carne de vita, atent selectionata cum zic reclamele :)).
Infidel Gastro
Un motiv în plus să-mi bag nasul în ograda lor.
Mulţam Ben 😉
Andreea
Noi comandam foarte des de la Celentano. Desi suna italienesc, gulas mai bun nici in Ungaria nu am mancat 🙂
Infidel Gastro
Notat! Pizza ai mâncat la ei recent? Am auzit că nu prea fac cinste numelui italienesc…
Roxana
Daca as fi putut va atasam si o poza cu gulasul de la Casa Bunicii. Delicios! 🙂
Andrei
Trimite poza pe posta@foodcrew.ro şi o pun eu în comentariul tău. 🙂
Claudiu
Gulasul cel mai bun (cred) e la “La Tavi”; de fapt cam tot ce am mancat la ei a fost foarte bun