Casa Satya – un răsfăţ ayurvedic

Casa Satya
București

Casa Satya este locul în care vrei să mergi şi să te relaxezi la maxim. Aici energiile chiar există şi le simţi jucându-se în jurul tău chiar de când intri pe uşă.

Am să vă povestesc cum am avut parte de prima masă ayurvedică pe meleaguri româneşti. Ajunsă în restaurant am fost întâmpinată cu un zâmbet şi condusă la o masă de pe verandă, unde lumina era numai bună pentru o cină liniştită în doi. Tot atunci am primit şi meniurile pe care le-am răsfoit vreo 15 minute fără exagerare. Asta pentru că citeam despre mâncăruri noi şi de cum pot fi ele combinate cel mai bine.

O primă regulă cu care am plecat de acolo este că desertul este recomandat să fie consumat separat sau înainte de masă, niciodată după. Încercaţi şi voi! Merită!

Drept urmare, am început cina cu o porţie de Creole delicate care în meniu erau prenzentate astfel: Atenţie! Irezistibile. Creează dependenţă. Confirm acest lucru 🙂 Apoi am continuat cu un platou libanez excelent ce conţinea hummus, tabbouleh, falafel, chappati şi sos de susan. Pe cuvânt că a fost mai bun decât la un resturant libanez. Absolut minunat. Iar ultima alegere culinară a fost un Masur Dal (Cremă de linte roşie), un fel de supă mai groasă, mâncare tradiţională din India care a fost extraordinară. Toate aceste alegeri au fost asezonate de un Lassi de mango (o băutură tradiţional indiană, răcoritoare, făcută din o treime iaurt, zahăr şi mango) şi un ceai de fructe Hawai Cocktail.

Aş mai adăuga că în acest loc, este recomandată servirea produselor cu mâna, acolo unde este cazul, binenţeles. Astfel, atât eu cât şi partenerul meu din acea seară ne-am reamintit de obiceiurile culinare indiene, deprinse pe meleaguri asiatice.

Oamenii care au grijă de cei ce trec pragul acestui restaurant sunt şi ei la fel ayurvedici, lucru ce te face să te simţi ca acasă, nu ca într-un restaurant pretenţios.

Amenajarea întregului restaurant este atent aleasă, mesele având în jurul lor canapele foarte comode, cu multe perne, frumos colorate. Baia de asemenea, este un loc colorat şi amenajat cu mult gust şi stil.

În ceea ce priveşte preţurile, unii ar avea ceva de comentat, dar eu sunt de părere că sunt pe măsura lucrurilor oferite.

Cu siguranţă eu voi mai intra pe acest tărâm ayurvedic pentru o masă vegetariană copioasă unde totul se armonizează atât de bine.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Satya

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] o să mă întorc în aprilie ca să le încerc un platou cu mâncare tradiţională libaneză. Meniul zilei a fost 100% românesc (doar fasolea a fost picantă) şi nu m-a impresionat. Sper ca […]

[…] indiană a călătorit prin India, iar apoi a urmat o serie de cursuri vedice specializându-se în bucătăria indiană. Pe lângă preparatele cu specific indian, la Radha Cuisine se mai găsesc şi mai multe feluri de […]

[…] dorită. Singurul restaurant de care îmi amintesc să aibă preparatele ordonate firesc este Casa Satya, unde primeşti şi îndrumări despre ordinea în care să mănânci felurile alese. Am închis […]

Comentarii

mintzu

13 January 2010 at 0:21

am auzit si eu de acest loc de la o tipa care mi-a zis ca a fost prima data cand a stat 4 ore intr-un restaurant. E pe To do list-ul meu de ceva vreme 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul