Răsfăţ de weekend la Casa cu Flori

Casa cu Flori
Timișoara

De obicei sâmbăta îmi place să mă răsfăţ, şi de data aceasta am ales un restaurant în care aş putea foarte bine să fac acest lucru. Restaurantul cu pricina este situat pe strada Alba Iulia, în centrul oraşului şi chiar numele îţi sugerează că este ceva rafinat: Casa cu Flori.

La intrare te întâmpină nişte scări pe care tot urci şi urci. Dar dacă e să ne gândim, puţină mişcare înainte de masă e binevenită pentru a-ţi creşte apetitul. Primul set de scări te aduc în faţa unui salon cu uşi înalte, în spatele cărora se anunţă întinse mese mari şi oameni ce petrec bucuroşi o amiază de sâmbătă. Cum acesta era salonul pentru nefumători, am ales să mai urcăm puţin pentru a ne bucura de priveliştea oferită de salonul de la terasă.

E un salon cu ferestre mari, mai multe oglinzi şi multă lumină, perdele frumos calcate, tavan foarte bine încadrat în ideea de restaurant, scaune comode, pahare în care te puteai chiar oglindi şi un ambient plăcut. Toate aceste detalii dau localului un aer aristocrat.

Am ales o masă de două persoane şi în scurt timp a venit un chelner cu un zâmbet plăcut şi discret care ne-a oferit meniul. După o analiză a meniului variat, cu nume de preparate foarte apetisante, unele mai cunoscute, altele mai putin cunoscute, am ales.

La felul întâi am ales crema supă de legume cu crutoane, iar ca fel doi decizia a fost pentru clătite la cuptor cu carne şi sos brun. Între noi fie spus, trebuie să recunosc că sunt o mare fană a clătitelor şi le încerc cam oriunde le văd în meniu .

La scurt timp după ce am comandat mâncarea  a sosit aperitivul, care (surpriză!) era din partea casei.

Aperitiv din partea casei la Casa cu Flori

Aperitivul a fost cam aşa: salată de vinete, brânză, roşii, măsline şi pâine alba şi neagră. A căzut foarte bine – cât să-ţi astâmpere foamea şi să-ţi facă mai plăcută aşteptarea.

Apoi, destul de repede a venit felul întâi, servit într-o farfurie decorată cu flori.

Supa crema de legume cu crutoane la Casa cu Flori

Câteva sorbituri şi m-am convins că am făcut o alegere bună – cred că e cea mai bună supă-cremă pe care am mâncat-o! Cum la Casa cu Flori totul merge destul de repede şi îţi lasă impresia unei bune organizări, a urmat felul doi: clătitele, care erau suficient rumenite, caşcavalul se simtea foarte bine şi carnea ţi se topea în gură.

Clatite la cuptor cu carne si sos brun la Casa cu Flori

Una peste alta, porţiile sunt suficient de mari, deci e cam greu să nu te saturi. Pentru un restaurant aflat în centrul oraşului care serveşte porţii atât de îndestulătoare şi  preturile sunt pe măsură, însa uneori merităm câte un rasfăţ. De data aceasta pentru mine răsfăţul a fost unul rezonabil: crema supă de legume a fost 9 lei, iar clatitele la cuptor cu carne ţi sos brun au fost 8 lei.

Impresia pe care mi-a lăsat-o Casa cu Flori este aceea de restaurant cu servire ireproşabilă, mâncare foarte bună şi atmosferă caldă. Este genul de restaurant la care zic: AŞA DA!

Mă bucur pentru alegerea făcută pentru această sâmbătă şi pentru o amiază reuşită. Sunt curioasă să aflu cum au găsit alţi cititori FoodCrew localul!

Acesta este unul dintre articolele trimise de către cititorii care au dorit să scrie pe Food Crew. Ai ceva să ne spui sau doreşti să ne povesteşti despre una din aventurile tale culinare? Aşteptăm mesaje la posta@foodcrew.ro

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa cu Flori

Adresă:
Str. Alba-Iulia Nr.1
Telefon:
Website:

[…] Răsfăţ de weekend la Casa cu Flori […]

[…] This post was mentioned on Twitter by Bleau Alexandru, Vlad Isac, Adi Dragos, Alex Albu, FoodCrew and others. FoodCrew said: Voi cum v-aţi răsfăţat în weekend? http://bit.ly/bD5VXu #timisoara #restaurant […]

[…] maeştri ai mâncărurilor de tot felul, nu putea să nu ne atragă atenţia taman Restaurantul Casa cu flori, un restaurant cu o tradiţie de aproape 10 ani în oraşul de pe […]

Comentarii

vorpek

25 October 2010 at 13:18

Salut, asta inseamna ca ai platit 25 de lei pe un pranz? Si ti se pare scump pt centrul Timisoarei? 😀 Fa-ne o vizita la B, si o sa vezi 50-100 de lei pranz asemanator. 😉

    Infidel Gastro

    25 October 2010 at 13:35

    Aici sunt de acord. Există localuri mult mai scumpe în Timişoara, însă ale căror servicii nu prea justifică preţul.

Ioana S

25 October 2010 at 13:18

Mancarea de la Casa cu Flori e delicioasa! Imi face placere sa mananc de fiecare data acolo! 🙂

    Infidel Gastro

    25 October 2010 at 14:06

    Ioana, ne recomanzi ceva anume?

Milena

4 December 2010 at 4:36

Cand mergeti la Casa cu Flori neaparat sa comandati o salata de varza alba ori asortata, pentru ca acesete salate au un dressing care n-am mai mancat in alte parti si este faaaantastic!

    Infidel Gastro

    4 December 2010 at 13:48

    Cu ce ne recomanzi să încercăm salata?

alex

24 June 2011 at 15:47

Este cel mai bun restaurant la care am luat masa in Timisoara. Servire ireprosabila, mancare gustoasa, porti generoase si preturi decente.

Diana

1 July 2012 at 10:55

stii cum e…la pomul laudat sa nu te duci cu sacul…eu asa am facut: am avut 2 vizitatori importanti (business) si i-am dus la casa cu flori. Am avut parte de o ospatara care nu prea se uita la noi, chiar a varsat un pahar cu apa pe unul dintre invitati, calitatea mancarii nu mai e ce a fost, din bucatarie se auzeau in restaurant rasete isterice, probabil cineva o gadala pe bucatareasa ca altfel nu-mi explic….si cireasa de pe tort a fost undeva la cafea cand pe peretele de langa noi au inceput sa urce 2 gandaci…NU RECOMAND in nici un caz.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul