Mâncare simplă şi rapidă, în centrul Timişoarei

Java Snack House
Timișoara

În sufletul Timişorii, vizavi de cafeneaua Java, pe uliţa ce leagă parcarea din spatele magazinului Bega de piaţa Unirii, găseşti un beci cu un bucătar simpatic la intrare. E un mic fast food care în ultimii 2-3 ani mi-a fost bun prieten – Java Snack House.

Meniu simplu, ingrediente bune, proaspete şi de bună calitate şi foarte important preţuri bune. Serviciul e rapid, doamna de după tejghea foarte amabilă, iar locaţia cu toate că mobilierul şi uneltele sunt destul de vechi e curată. Ce ţi-ai dori mai mult?

M-am delectat de nenumărate ori cu cea mai simplă şi gustoasă mâncare de fast-food: hotdog. La doar trei lei primeşti într-un minut un hotdog proaspăt: corn + crenvuşti + sosuri. Hotdogul ăsta mi se pare atipic, pentru că e prăjit în plită din aia tip presă (ca şi pleşcăviţa) dar ăsta e şi farmecul lui – îi dă o foarte fină tentă de grill.

O altă foarte faină variantă de mâncare la mână e pieptul de pui. Chiflă, piept de pui grătărit rapid pe loc, două-trei legume şi nişte sosuri foarte simple, totul ţinut într-o plită-presă din aia. Arome faine, mâncare simplă şi rapidă.

Acu o săptămână am mâncat ultima dată pe la ei. Se schimbase pâinea – e mult mai apetisantă şi aromată. Probabil au vrut să recupereze astfel din decalajul faţă de domnii din vecini şi bine au făcut. Ceea ce departajează hotdogii de toate celelalte „hotdogării” întâlnite de mine prin oraş e plita tip presă pe care o folosesc.

Mâncarea din beciul de la Java o recomand oricărui înfometat şi în grabă prin centru: curăţenie, gust bun şi preţ OK.

 

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Comentarii

linkyndy

3 September 2010 at 17:43

Eu deobicei imi iau plieskavita de la ei. Si asta fac de niste ani buni (vreo 8 daca nu ma insel). Insa ultima oara (acum 3 saptamani) am plecat destul de dezamagit. Plieskavita de alta data este cu totul schimbata. Am primit un corn in loc de traditionala chifla “plata”, de aproape ca am pierdut notiunea carnii: prea multa paine. De asemenea, nici carnea nu mai e ca inainte (atat cantitativ cat si calitativ), iar intreaga combinatie nu aduce nici pe departe cu ce a fost plieskavita odata la ei.
Totusi, sper doar ca am nimerit eu intr-o zi mai “proasta” la ei, in care nu erau suficient de bine aprovizionati. In orice caz, “renumele” care si l-au facut in stomacul meu nu va fi uitat de la o intamplare singulara ca aceasta. Cu siguranta voi mai reveni 😉

    Grigore Brânzescu

    3 September 2010 at 19:47

    da, am avut şi eu o mică surpriză din asta, dar a fost o singură dată. cred că le era stricată plita atunci, arăta mai degrabă a hamburger.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul