Prânz la terasa Kulturcafe SIGI în centrul Sibiului

Kulturcafe
Sibiu

Într-o zi de toamnă cu puțin soare am ajuns prin Sibiu. Și pentru că eram în trecere, am zis că dăm o fugă prin centru să și mâncăm rapid ceva. Un prieten norocos care e de loc din Sibiu, ne-a recomandat să mergem la Atrium, chiar lângă Podul Minciunilor. Am ajuns la fața locului dar terasa era plină ochi, lumea se bucura de ultimele zile de soare de anul acesta. Așadar am mers puțin mai departe și am găsit o masă la Kulturcafe SIGI, unde aveam să descoperim exact același meniu ca la Atrium. Mă gândesc că împart bucătăria, sau e ceva la mijloc. Ne-am bucurat că totuși putem onora recomandarea și ne-am așezat repejor. Terasa e destul de agitată, dar are o vedere frumoasă spre Piața Mică.

Centru Sibiu

Am fost întâmpinați de o chelneriță drăguță, foarte tânără și ușor timidă, dar care a știu să ne răspundă la întrebări și s-a mișcat destul de repede. Am încercat o primă comandă, care s-a întors în 5 minute pentru că nu aveau preparatele pe stoc. A venit pregătită cu vreo 5 alternative, să fie sigură că putem să ne decidem repejor ce să luăm în schimb. Ne-am decis, am luat și ceva de băut și am așteptat cuminți.

Ca o primă dezamăgire a fost limonada, nu îmi place deloc când ți se spune că au limonadă cu 15 feluri de fructe la alegere dar omit să îți spună că sunt făcute cu sirop. Aș fi preferat o limonadă simplă decât una colorată cu niște aromă de zmeură. Mâncarea a venit relativ repede, dar nu la fel de caldă.

Spre exemplu gulașul în pâine comandat de unul dintre comeseni a fost fierbinte foc, dar pastele și legumele la grătar au fost aproape reci. Probabil ordinea pregătirii lor nu a fost cea mai fericită. Dar să le luăm pe rând. Gulașul a fost preparatul vedetă, picant, consistent, servit într-o pâine proaspătă și gustoasă, a fost într-adevăr o alegere bună. Îmi pare rău că nu l-am prins și în poză.  Tot la capătul ”îndepărtat” al mesei și fără poză au fost și o porție de paste Penne Pesto Rosso. Acestea în schimb nu au fost deloc impresionante. Având în vedere mixul de ingrediente specificat în meniu (roşii uscate la soare, migdale, busuioc, mentă, parmezan şi ulei de măsline extravirgin), mă așteptam să fie mult mai gustoase și aromate.

Tot la masă s-a comandat un mușchi de porc cu garnitură de cartofi. Mușchiul făcut la tigaie era un medium spre bine făcut, gustos, dar nu extraordinar de fraged. Cartofii mi-i imaginam puțin diferiți, făcuți mai bine, dar nu au fost răi nici așa. A fost un preparat bun, dar nicidecum unul impresionant sau care să te facă să vrei să-l comanzi și a doua oară.

Muschi de porc Kulturcafe

Cât despre ce am comandat pentru mine, un Piept de pui mediteranean cu legume la grătar, pot să vă spun că a fost light și bun. Pieptul de pui a fost ornat cu niște mozzarella și felii de roșii, mie mi-ar fi plăcut să fie mai bine făcut, dar asta e o preferință personală. Legumele au fost foarte bune, deși păreau o combinație între grătar și sote.

Pui mediteranean Kulturcafe

A fost bun, dar sunt sigură că există locuri în Sibiu în care se mănâncă mult mai bine. Dacă aveți sugestii, nu ezitați să îmi scrieți în rubrica de comentarii.

Revenind la prânzul cu pricina, vă spun că el a costat cam așa:

  • gulaș în pâine – 15 lei;
  • piept de pui mediteranean cu legume – 28 lei;
  • penne pesto rosso – 21 lei;
  • mușchi de porc – 35 lei.

Să ne fie de bine și sper să ajungem cât mai curând pe la Sibiu, că tare îmi mai place!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Kulturcafe

Adresă:
subsolul Casei Luxemburg, Piata Mica 16, 550182 Sibiu
Website:

[…] o locație minunată, un design magnific în culori calde, o terasă concepută ca un spațiu zen și o muzică care te invită la relaxare. De la intrare te surprinde […]

Comentarii

Florin

20 October 2015 at 2:07

La pretul asta, te cred si eu! 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul