Pizza la Irish House Sinaia

Restaurant Irish House
Sinaia

Situată chiar în centrul orașului Sinaia, la 5 minute de telecabina care urcă spre cota 1400, Irish House, hotel, restaurant, și bar se impune printr-o terasă foarte mare, dar mai ales prin specificul irlandez, singurul de acest fel din Sinaia.

Un banner mare, amplasat pe ambele părți ale restaurantului – hotel, anunța îmbietor “La o pizza comandată primești o bere gratis”. Nu asta m-a convins să intru, ci pofta de a mânca o pizza într-o zi friguroasă și ploioasă. Am pășit așadar în acest universul irlandez cu bere autentică Guiness.

Am intrat într-o încăpere caldă și primitoare, unde imediat o chelneriță ne-a întâmpinat să ne întrebe dacă suntem fumători. Cum pășisem chiar în sala nefumătorilor, am rămas acolo. Ne-am așezat la o masă chiar lângă bar – proastă alegere, o să vedeți și de ce.

Imediat chelnerița ne aduce un meniu. Înainte să sar la categoria pizza, am remarcat că aveau un meniu bogat, și deși mă tenta o supă de pui, am rămas la pofta inițială de pizza. Prețurile erau relativ ok, puțin mai ridicate la anumite produse, însă pizza avea un preț foarte bun, în jurul sumei de 20 Ron.

Chelnerița a fost foarte promptă și politicoasă, a venit să ne ia comanda rapid. Cârtița a ales Pizza Picantă (cașcaval, cârnați, ceapă, usturoi, ceapă, salam picant), iar Gură Mare Pizza Dracula (pui, bacon, cașcaval, măsline, brânză). Am luat și o bere și o apă.

Comanda a sosit cam în 15 minute, un timp absolut decent. Între timp am mai studiat decorul, atmosfera și clientela. Restaurantul era aranjat foarte fain: o atmosferă de pub, combinat cu un restaurant, mese și scaune de lemn, pereți de cărămidă, mult verde, tavan de lemn, obiecte vintage, tot felul de reclame gen ’60 cu Guiness. În drum spre toaletă (care era foarte curată, apropo) am observat și spațiul pentru fumători, puțin diferit: mai multă cărămidă și mai puțin lemn. Clientelă nu foarte multă la nefumători – doar 3 mese ocupate, însă spațiul fumătorilor era ocupat de niște grupuri măricele.

Ce contrasta însă puternic cu atmosfera faină erau chelnerii. Purtau o ținută specifică de hotel, care nu se potrivea deloc cu decorul Irish. Erau și foarte mulți, inutil de mulți, se plimbau de colo până colo doar de dragul de a bombăni, și mai și strigau ca la ușa cortului. Noi cum stăteam chiar lânga bar, era și mai și. Iar ca să arate cât de români sunt, i-au dat cu flit unui străin amabil care a întrebat dacă își poate lăsa bicileta la intrare. În momentul acela am asistat la un moment penibil: chelnerițele stăteau la o șuetă, rezemate de bar și dezbăteau problema serios, deși bicicleta nu ar fi deranjat pe nimeni: “Da’ de ce să o lase acolo”, “Ți-am zis, fată, să închizi ușa aia din spate, să nu mai intre pe acolo”. În cele din urmă verdictul a fost să îl lase pe străin să îsi așeze bicicleta pe hol, și să stea cu fața spre ușă să o supravegheze.

Noroc cu pizza care ne-a distras atenția: foarte suculentă, cu aluat pufos, de grosime medie. Nu era o pizza autentică, și chiar dacă stratul de mozzarela a fost înlocuit cu cașcaval, tot a fost bună. Pizza Picantă nu a fost foarte picantă, iar dacă nu avea cârnați aproape că o declaram foarte bună. În schimb pizza Dracula a fost extrem de gustoasă. Și mai ales, porțiile au fost mari. Eram destul de înfometați și tot nu am reușit să le terminăm. Sosuri nu am comandat pentru că am primit din partea casei un ulei foarte picant și ketchup dulce, pe care de altfel nici nu le am folosit pentru că nu era nevoie. Uleiul picant în schimb foarte bun.

Nota de plată a fost aproape puțin peste 50 Ron, cu tot cu băuturi. La capitolul “O pizza comandată, o bere gratis”, se pare că Irish House fac reclamă mincinoasă, pentru că atunci când am comandat pizza, chelnerița nu a menționat nimic de bere. Iar noi nu am întrebat, pentru că ni se părea normal ca dânsa să ne sugereze. Așa că ne-am luat noi bere Guiness, dacă tot eram într-un local irish.

Dacă vă aflați în Sinaia și aveți poftă de o pizza, într-o atmosferă faină și la un preț decent, merită să treceți pe la Irish House. Sperăm doar că nu veți mai asista la șuetele spuse cu voce tare ale chelnerilor.

 

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Irish House

Adresă:
Bulevardul Carol I, nr. 8, Sinaia
Telefon:
Website:

[…] Pizza la Irish House Sinaia […]

Comentarii

Ada

15 September 2010 at 14:01

in Busteni e o pizzerie super buna 🙂 chiar am ramas surprinsi

    Cârtița Pofticioasă

    15 September 2010 at 14:11

    Cum se numeste?

    Ada

    15 September 2010 at 14:12

    nu mai stiu da era undeva in centru pe strada principala si scria mare pizza la vatra 🙂

Ada

15 September 2010 at 14:13

*pe vatra pardon :))

Raluca

19 October 2010 at 16:19

alta bomba. Singurul loc decent unde poti manca in Sinaia e “taverna sarbului”

    Gură Mare

    19 October 2010 at 16:28

    Unde e că nu-mi amintesc de ea?

Raluca

21 October 2010 at 15:11

Spre cota 1400. N-ai cum sa nu-l stii, iar daca nu-l stii, trebuie sa mergi acolo 🙂

    Cârtița Pofticioasă

    21 October 2010 at 18:04

    Multumim de recomandare!

    De ce o consideri altă “bombă”, ai mâncat aici, cum ti s-a părut?

Raluca

22 October 2010 at 16:50

Caracterizarea pe care o fac unui restaurant/local/pub/terasa nu se bazeaza exclusiv pe ceea ce mi se pune pe farfurie, ci, in mare parte si pe atmosfera locului, pe atitudinea chelnerilor, solicitudinea lor sau lipsa acesteia…Stiu ca am folosit un termen agresiv, dar mi-as dori ca proprietarii sa inceteze sa-si numeasca localurile cu nume care nu au nicio legatura cu decorul, atmosfera, meniul sau chiar zona tarii (terasa “floare de colt” din Mamaia, un exemplu din imaginatia mea). Legatura dintre acest „Irish House” si Irlanda e data numai de berea Guiness din meniu si de nimic altceva: mese de lemn, barne pe tavan, suveniruri cu ursul de ghips pe pervazele geamurilor. In primul rand, daca esti nefumator , vei sta intr-o incapere intunecoasa si urata, fumatorii au la dispozitie o terasa inchisa, luminoasa, cu geamuri de sus pana jos, pictate, chiar interesanta. Atmosfera generala e de local din anii 80, de la vestimentatia chelnerilor, pana la meniurile murdare si cu coperte de nailon.
Dar pentru ca suntem pe foodcrew, sa vorbim despre mancare. Este …comestibila :D. Adica, daca esti foarte infometat si vrei doar sa mananci, orice, mancare sa fie, e ok, dar daca iti doresti un pic de grija, un miros de mancare „ca la mama acasa”, ingrediente naturale si delicioase…nu 🙂

    Cârtița Pofticioasă

    24 October 2010 at 13:36

    Sper ca asta a reiesit si din recenzia noastra: fapt pt care i-am dat si 3 carnati. Noi am mancat pizza care a fost strict ok, bineinteles nu o pizza autentică ci una incropita in stil romanesc mai degraba. Numai buna pt foamea noastra.

    Cat despre atmosfera si chelneri, ei incearca dar nu le iese intocmai. Cel putin la partea de customer service mai au de lucru 🙂

Dorina

23 August 2013 at 15:46

Groaznica servirea, la preturile pe care le au, ar trebui ospatarii sa fie mai draguti cu clientii, sau cel putin sa ii bage in seama o data ce asteapta de ceva vreme ca cineva sa le ia comanda…Ospatarii nu au clar impartite mesele, nu stiu care, unde trebuie sa serveasca. Isi numara tipsurile in loc sa se ocupe de clienti. Si poti avea surpriza ca la final sa strige unul din ei dupa tine cum ca nu ai achitat..in cel mai putin respectuos mod…evitati restaurantul!

Ene Irma

30 May 2018 at 9:32

Foarte prost ! Un grătar de ceafa de porc cu gust de carton afumat!carnea era dezghețat in apa,fara gust,un amestec de ‘in sânge și ars’ în aceeași bucata .Nu a foat comestibila
Nu recomand decât consum de apa ,la sticlă și verificați dopul sa fi fost sigilat.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul