În audienţă la Ambasador

Restaurantul Ambasador
Brașov

Am ieşit în oraş cu gândul să mănânc. Şi voiam un loc nou. De fiecare dată când treceam pe Republicii îmi sărea în ochi Restaurantul Ambasador prin eleganţa meselor, scaunelor şi restul accesoriilor ce erau amplasate afară. Dar, mă gândeam, “frate, pare scump, deci nu”.

Într-o zi am zis, din pură curiozitate, hai să mă uit pe meniu să vedem ce scoruri practică oamenii. Mare, şi vă spun, mare mi-a fost mirarea când am văzut că o ciorbă de văcuţă era undeva la 5 lei, iar o porţie de cartofi undeva la 2 lei. Am crezut că nu văd bine. “Băi, n-are cum”.

Ok, şi intru, la fel, din pură curiozitate. O eleganţă şi o fineţe cum numai la restaurante scumpe vezi (aşa cum crede românul). Ei bine, nu era aşa. Preţurile din meniu erau aceleaşi şi când te aşezai la masă. Un decor excepţional: combinaţie între elegant (clasic) şi modern, sticlă, inox şi lemn în aceeaşi încăpere. Ciudat şi pare nepotrivit, nu? Dimpotrivă. Decorul facut cu atât bun-gust cum nu ai crede –  feţele de masă, vazele cu flori, tacâmurile, farfuriile.

“Ceva-i în neregulă”, zice românul când dă de preţuri mici şi locuri scump amenajate. Chelnerul salută frumos, mă pofteşte la masă. Mă aşez (wow, ce scaune comode). Mă simţeam şi puţin ciudat îmbracată în blugi şi cu un pulover în aşa loc unde aş fi văzut rochii elegante şi bărbaţi la costum care fumează trabuc.

Mi-am comandat o porţie de ciorbă de vacuţă şi un Gordon Cordon Bleu cu cartofi prăjiţi. Impecabil. În timp ce rânjeam la tot decorul care mă surprindea în continuare, rezultatul mesei mele la Restaurantul Ambasador a fost absolut impecabil. Platourile / farfuriile arătau de ziceai că le duce cineva la un concurs de frumuseţe. Servirea a fost ireproşabila, iar de gustul mâncării nici nu mai zic.

Totul a fost prompt, o muzică la volum potrivit – jazz dar nu numai, savoarea mâncării (şi acum mi se face poftă când mă gândesc), porţiile serioase, preţurile bune (ok, cu unele excepţii, dar justificate!), şi servirea au facut din Restaurantul Ambasador din Braşov ceva special.

Iar nota mea cred că a fost undeva la 20 RON. Au reuşit să arate că eleganţa şi mâncarea bună se pot găsi şi la preţuri mai mici. Pentru asta, Restaurantul Ambasador este de laudat şi de vizitat mai des!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

[…] This post was mentioned on Twitter by Alex Albu, Andrei Mărin. Andrei Mărin said: In audienta la Ambasador http://t.co/Txeerfr via @foodcrewro […]

Comentarii

adriana

13 December 2010 at 14:45

exact asta a fost si experienta mea 🙂
mi s-a parut atat de fancy-schmency incat am intrat de dragul designului interior, dar am plecat super incantata de preturi si de mancare.
cinci stele si de la mine 🙂

    Infidel Gastro

    13 December 2010 at 15:09

    Ne-am dori şi noi aşa restaurante prin Timişoara.

Josephine Dijon

13 December 2010 at 15:11

Adriana, ma bucur ca n-am fost singura de parerea asta!

Infidel Gastro, atunci te asteptam la Brasov cu drag 🙂

Tom

13 December 2010 at 16:34

Esti cumva dusa?

    Infidel Gastro

    13 December 2010 at 17:36

    Tom, nu prea înţeleg remarca ta. Poţi dezvolta puţin?

Tom

13 December 2010 at 16:48

Si sa scrie cordon bleu cu C… nu gordon bleu =)) ce vaezaaaa

    Infidel Gastro

    13 December 2010 at 17:33

    Am corectat scăparea Josephinei. Mulţumim!

Josephine Dijon

13 December 2010 at 23:13

@Tom: nu pot decat sa “:)” la ce ai spus tu.
@Infidel Gastro: multumesc 😉

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul