Prânz boieresc în Reșița

Dușan și fiul
Reșița

Zilele trecute-am fost cu un coleg prin Reșița cu treburi. Tot plimbându-ne noi acolo, ne-am trezit cu foame, mare foame pe cap. Ca norocul că ne-a scăpat un prieten de-al colegului, reșițean de felu’ lui, și ne-a dus la fix pe-un deal la un restaurant de știa el că e bun.

Am ajuns deci, înfometați nevoie mare, la Dușan și Fiul – restautant în vârf de deal. Sala de mese era enormă, clar gândită ca sală de nunți și alte chermeze de modă veche pe bani buni. Un perete era numa’ geamuri și vedeai o-ntreagă vale de Reșița – cu cale ferată, gară, case, blocuri, uzine și furnale cu tot. Înăuntru, mesele erau mari, rotunde, de câte 10-12 persoane. Fiecare loc era dotat din start cu pahare, prosopele și olivieră. La alte câteva mese erau niște grupuri de neni și tanti costumați la cravate și dungă. De bună seamă e un restaurant destul de scump.

Cum era un restaurant nou nouț pentru mine, am mers pe recomandarea gazdei (știți, v-am povestit mai sus, prietenul colegului de lucru). De-nceput mi-am luat o ciorbă țărănească de vită. Bună, dom’le. Ce-i drept foarte multă mazăre și morcovi și per total mult mai multe legume decât mă așteptam. La gust a fost foarte dulce, mi-ar fi plăcut mult atunci un borș sau o ciorbă mai acră, dar totuși a fost bunicică. 5 lei pe bucată.

Pentru felu’ doi mi-am ales o chestiune ce suna bine – escalop zingara cu piure de cartofi. Bine, de piure trecem rapid, a fost doar un piure ca și orice alt piure din fulgi. Escalopul cu sos a fost în schimb deosebit! Foarte mișto: puțin dulceag de la sosul de roșii și ciupercile erau de-a dreptul gustoase. Chiat simțeai că ai niște ciuperci acolo. Bănui că erau ghebe neaoșe și nu șampinioane din alea crescute în vază. De ajungeți pe-acolo, vă recomand sincer să-l încercați. 3,5 lei piureul (fulgi – pățăști!) și escalopul 12 lei (uf… și din astea pățăști!).

Mi-am luat, mai mult de test, și o salată de bureți și morcovi murați. Bună, dar nu m-a impresionat. Gazda noastră ni se lăuda că cei de la restaurant fac murăturile astea chiar ei de cu toamnă. Fain, ce să zic. Am lăsat risipă jumate de porție. Era și mult în bol, destul cât să ajungă la 5,5 lei. De mai ajung pe-acolo nu mă mai obosesc.

Cum foamea era mare, mi-am luat și desert: niște jeniale clătite la cuptor cu brânză și stafide. Or venit acoperite cu cremă de lapte de pasăre și toping de căpșuni. Sau zmeură. Bine, nu știu sigur. Era oricum un toping roz. Pe principiul una caldă, una rece, după salata de bureți de-abia interesantă, clătitele astea or fost divine. Nu tare am cuvinte să vă explic, vă rămâne doar să vă doriți un drum pe-acolo pentru a le gusta. Vă pun mai jos și o poză, da’ amărâtă, că numa doi megapicșeli chinuiți îmi duce camera de la telefon. Asta o fo 7,5 lei și și-o meritat fiecare bănuț.

Clătite la cuptor cu brânză şi stafide

În final totalul nu îl fac, că m-oi speria de cât o costat. Clar nu e restaurantul unde să mănânci zi de zi, dar pân la urmă, nu multă lume ajunge zi de zi prin Reșița. De vă treziți prinși pe-acolo, chiar vă recomand. Servirea e OK, localul e curățel, iar mâncarea vine în porții boierești și e în cea mai mare parte gustoasă.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Dușan și fiul

Adresă:
Str. 24 Ianuarie, nr. 150, Reșița
Telefon:
Website:

[…] This post was mentioned on Twitter by Adi Dragos, FoodCrew. FoodCrew said: Ne-am pus burta la cale în vârf de deal. Alte localuri prin zonă pe care merită să le vizităm? http://bit.ly/eADcQG #resita […]

Comentarii

Veveritza mancacioasa

9 February 2011 at 12:25

Eu am fost la Dusan si fiul la Semenic acum vreo 3 ani si mancarea era foarte foarte buna si la preturi acceptabile. Nu stiu daca or mai functiona si acum…
Salata de bureti suna foarte interesant, n-am avut placere sa gust asa ceva pana acum. 🙂

  Gore Brânzescu

  9 February 2011 at 17:32

  @Veveritza
  Da, au și la Semenic hotel cu restaurant. Cel puțin pe site încă așa le apare. Îmi imaginez că trebuie să fie comparabil calitativ, la urma urmei e o firmă ce se pretinde brand.

  De curiozitate mi-am luat și eu salata aia de bureți murați. 🙂

Cârtița Pofticioasă

9 February 2011 at 21:40

Restaurantul se încadrează în categoria celor selecte din oraș. 🙂

Mai am o recomandare pentru când mai calci pe acolo și ai chef de pizza: Pizzeria Capricio, chiar în Centru! Au pizza și paste foarte faine.

  Gore Brânzescu

  9 February 2011 at 21:49

  @Cârtița
  bun,bun, de ținut minte deci 😀

Veveritza mancacioasa

17 March 2011 at 9:37

Deci chiar mergem sambata in Resita si recomandarile de aici pica tocmai bine. Revin cu pareri. 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul