Prânz rapid pe bază de paste la Restaurant Gloria

Restaurant Gloria
Timișoara

Despre restaurant nu voi spune foarte multe, fiind deja prezentat de colega mea, Nuți. Totuși pot spune că este un restaurant care se încadrează mai mult decât foarte bine în ideea de restaurant de cartier și chiar depășește această zonă. Este un restaurant simplu, cu bun gust, care respectă cerințele cu privire la locuri pentru fumători și au o zonă specială doar pentru aceștia (parterul este rezervat fumătorilor, iar etajul este pentru nefumători). Pe lângă delimitarea de zonă pentru fumători și zonă pentru nefumători, mai au și un spațiu drăguț pentru copilași. Totuți, revin la motivul pentru care am ajuns la Gloria.

Am primit destul de rapid meniul și am pornit la cercetat. Este un restaurant cu specific românesc și italian. Mi-a plăcut mult că erau delimitate felurile de mâncare. În meniu era prezentată prima dată oferta pentru mâncarea românească, urmând apoi variantele pentru Italia 🙂 . Ambele părți aveau multe oferte, cam multe după gustul meu. Am studiat și am ales gnocchi quattro formaggi, alături de o salată verde.

Gnocchi Quattro Formaggi

A sosit relativ repede. Mi-a plăcut prezentarea. Spun aceasta deoarece era detaliul de culoare, care a fost ales să fie reprezentat de condimente și acestea au făcut diferența. Luând în calcul principiul tot ce se pune într-o farfurie trebuie să fie comestibil și să se potrivească, da, s-a respectat acest principiu. Condimentele folosite, peperoncino și pătrunjel, completau farfuria. Am apreciat prezența parmezanului. Au fost niște paste bune, cu un sos nu foarte încărcat, dar la care se simțea bine gustul de gorgonzola. Mă bucur că am decis să combin totul cu salată verde, altfel, parcă ar fi fost un gust prea greoi. Salata verde avea un dressing pe bază de muștar și lămâie, care mi-a plăcut foarte, foarte mult.

Gnocchi Quattro Formaggi Restaurant Gloria

Paste Restaurant Gloria

Condimente Restaurant Gloria

Salata Verde Restaurant Gloria

Salata Restaurant Gloria

Prețuri și servire

Am studiat puțin meniul și pot spune că prețurile sunt chiar bune pentru ce oferă și cât oferă, mai ales luând în calcul și calitatea produselor, calitate existentă.
Pentru ce am comandat eu, prețurile au fost așa:

  •  Gnocchi Quattro Formaggi (500 g): 24 Lei.

Pentru mine Gloria este un restaurant de cartier, dar un restaurant care se respectă și unde ai parte de mâncare bună, ambiență plăcută și servire amabilă.

Mi-a plăcut la Gloria, îmi place și numele restaurantului. Sper ca data viitoare cînd voi mai trece (nu e chiar în drumul meu), să găsesc cel puțin aceeași calitate și amabilitate. Spun acestea, deoarece dacă mențin standardul cu care au pornit, se anunță zile glorioase.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Gloria

Adresă:
Bogdan Petriceicu Hașdeu, Nr. 18, Timișoara

[…] cam atât am reținut eu. Cum nu mai aveau Caesar, urma să primească, am ales vinegreta, doar e cel mai popular dressing din lume , nu aveam cum să dau greș. Salata a fost gata imediat, pe același principiu de […]

[…] paste. După un micuț research al restaurantelor listate pe foodpanda, au ales Restaurant Gloria (a trecut ceva timp de când FoodCrew i-a trecut pragul ultima dată). Fetele s-au hotărât rapid: meniul vegetarian cuprindea supă cremă de ciuperci și Spaghetti […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul