O pizza cam Tzaki

Pizzeria Tzaki
Thassos

Da, ştiu, e amuzant numele pizzeriei şi chiar mă întrebam dacă înseamnă ceva în greacă. Încă n-am desluşit misterul…

La Tzaki am ajuns cam pe la mijlocul sejurului şi din întâmplare mai mult. În Limenas nu erau prea multe pizzerii, deşi pizza se găsea la multe restaurante, însă câţiva dintre noi ne doream o pizza de la o pizzerie adevărată. Remarcasem acest local încă din prima seară, datorită numelui, desigur, dar personal n-am fost tentată să iau masa acolo. Din păcate cea mai mare pizzerie din Limenas am descoperit-o în ultima seară după ce mâncasem deja. Oferta cuprindea peste 100 de feluri de paste şi peste 150 de feluri de pizza. Asta chiar era ceva ce merita încercat.

Era seara mea de căutări de gyros pita adevărat, aşa că mâncasem deja, dar nu m-am putut abţine să nu gust 2 felii de pizza de care au luat prietenii mei. Locul de întâlnire fiind Tzaki, pentru că la altă pizzerie nu le-a plăcut meniul, am ajuns acolo când fiecare mai avea jumătate de pizza. După cum se va vedea din poze, una este pizza Prosciutto Funghi, iar cealaltă Quatro Formaggi.

Interesant la Tzaki a fost faptul că a venit nota de plată odată cu băuturile, mult înainte de a fi servită pizza. Nu înţeleg mecanismul acesta.

Cam peste tot în Thassos o pizza costă între 9 şi 10 euro. Uneori e şi mai scumpă, dar nu foarte mult. Oricum dacă ne gândim cât vine în lei, e foarte scumpă. De data aceasta Prosciutto Funghi a fost 10 euro şi Quatro Formaggi 9,50 euro.

Întâi am gustat Prosciutto Funghi care m-a surprins în primul rând prin blat. Nu era nicidecum blat de pizza. Era un blat ca de plăcinte făcute în casă, nu foietaj, destul de crescut, poate prea crescut. Altfel nu avea gust rău, dar blatul acela era total nepotrivit. Ca şi când mâncai o prăjitură unde s-a strecurat cam prea mult praf de copt, dar care are aromă de sos de roşii şi ciuperci.

Pizza Prosciutto e Funghi la Tzaki în Limenas

Quatro Formaggi a fost mult mai delicioasă datorită brânzeturilor. Ei nu folosesc brânză cu mucegai la acest tip de pizza. Am mai văzut şi în alte locuri. Folosesc o brânză foarte sărată, ceva gen telemea de oaie. Mă îndoiesc să fie tradiţionala feta. Din păcate nu am dibuit care e brânza aceea delicioasă. Mie îmi place la nebunie brânza foarte sărată aşa că a fost total pe gustul meu. Blatul în schimb şi la această pizza era la fel de crescut. Cred că e singurul minus în acest caz.

Pizza Quatro Fromaggi la Tzaki în Limenas

Prea multe nu mai am de zis despre Tzaki. Servirea a fost normală, nimic ieşit din comun, doar că se pare că la pizza sau poate la pizzerii nu mai primeşti desertul din partea casei aşa cum se obişnuieşte pe la majoritatea restaurantelor şi tavernelor din Grecia.

Ce ştiu sigur e că la următoarea vizită în Republica Elenă voi descoperi minunea aceea de brânză… 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Comentarii

duda

21 September 2011 at 14:22

http://translate.google.com/#el|en|%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%B9

Veveriţa Mâncăcioasă

21 September 2011 at 14:46

Naiada, eu iti recomand sa nu faci niciodata calcule de genul “cat ar costa in lei” ca innebunesti. In Europa, conteaza doar cati Euro ai la tine. :-)))

  Naiada

  22 September 2011 at 8:20

  Da Veveriţo, mi-am dat seama că mai bine nu calculam. 🙂 Adevărul e că acolo nu prea am stat să le judec… când îmi era foame şi poftă de ceva nu stăteam pe gânduri. Acum scriind despre, realizez.
  Îmi aminteam o Grecie mai ieftină până la concediul ăsta. 😀

milli

21 September 2011 at 15:06

τζακι = fireplace (Google traslate 😉 )

  milli

  21 September 2011 at 15:08

  @Duda
  Sorry, nu era inca mesajul tau cand am postat eu…

  Naiada

  22 September 2011 at 8:23

  Milli, nu ştiu, cred că-s tare zăpăcită… 🙂 De obicei, mai ales cu elenismele astea am cam încercat să translate. Acum am uitat. Pur şi simplu. 🙂 Aşa că mulţam! 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul