Restaurant Bis Budva: fast-food sau restaurant?

Bis Budva
Budva

Un mit spulberat când vine vorba despre Budva este cel că mâncarea ar fi ieftină. Da, poate pljeskavica sau mâncarea de la autoservire, dar restaurantele nu au deloc preţuri mici. Ca să vă faceţi o idee, comesanul meu şi cu mine am vrut să mâncăm ceva specific zonei, aşa că într-o seară am decis să trecem pe la restaurantele de pe faleză pentru a vedea ce au de oferit. O porţie de creveţi ajungea pe la 20 de Euro, un platou cu peşte pentru 2 persoane pe la 40 de Euro, un kilogram din „first class fish” tot pe la 40 de Euro şi aşa mai departe. De menţionat este că aceste preţuri erau cam standard peste tot pentru felurile de mâncare ce includeau peşte sau fructe de mare, indiferent de restaurant.

Nedorind să cheltuim aşa mult pentru o masă la restaurant, ne-am depărtat puţin de malul mării, rămânând totuşi în zona „super-turistică”. Pe străduţa pietonală care era foarte animată seara, am găsit un loc cu 2 nivele despre care nu ne-am putut hotărî dacă este un fast-food sau un restaurant. Practic, el se autointitula Restaurant Bis, partea de restaurant găsindu-se la etaj, în aer liber, iar jos aflându-se o secţiune de fast-food, respectiv take-out cu pljeskavica şi altele, direct pe aleea pietonală.

Mai luaserăm o felie de pizza şi nişte hamsii de la partea de fast-food într-o altă seară. Fiindcă fuseseră bune, am hotărât să mergem la etaj şi să vedem ce putem mânca. Era deja destul de târziu seara, deoarece am pierdut mult timp căutând un restaurant cu preţuri de bun-simţ, aşă că am optat pentru o salată grecească, o porţie de peştişori cu mujdei de usturoi, pâine şi 2 beri.

Salată grecească și hamsii

Mâncarea a venit repede şi a fost surprinzător de bună. Ambele porţii au fost săţioase şi frumos prezentate, având pe margine bucăţi de coajă de limetă şi portocală. Deşi nu am mai întâlnit o astfel de combinaţie de mâncare (salată, respectiv peşte) şi coajă de fructe, gustul a fost interesant, aromele celor 2 combinându-se într-un mod foarte plăcut.

Salata grecească se apropia de reţeta originală, conţinând roşii, măsline negre şi verzi, castraveţi, ceapă roşie, brânză feta cremoasă, ulei de măsline şi condimente. Deşi porţia nu părea mare la început, cantitatea a fost mai mult decât suficientă pentru cină.

Restaurant Bis salata greceasca

Restaurant Bis salata

Deşi nu sunt o mare fană a peştilor micuţi cu oase, gen hamsii, cei pe care şi i-a comandat comeseanul meu mi-au plăcut foarte mult. Odată ce îi curăţai de cap plus şira spinării şi adăugai nişte mujdei de usturoi, erau foarte gustoşi. Crocanţi şi proaspeţi, mergeau de minune cu mujdeiul şi cu pâinea făcute „în casă”.

Restaurant Bis pesti

Restaurant Bis cina

Prețuri și servire

Salată grecească – 4,70 Euro
Peştişori prăjiţi – 4, 50 Euro
Sos usturoi – 0,70 Euro
Bere – 1,95 Euro

Deşi restaurantul nu era deloc pretenţios (toaletă lăsa puţin de dorit şi localul se afla vis-a-vis de 2 cluburi din care urla muzica), servirea a fost de nota 10 şi am rămas plăcut impresionaţi. Ne-am putut înţelege în engleză cu chelnerul, care ne-a şi sfătuit ce să luăm, iar în timp ce mâncam, acelaşi chelner a venit să vadă dacă este totul în ordine.

Astfel, dacă aveţi drum prin Budva şi sunteţi în căutarea unui restaurant cu mâncare bună şi preţuri mici, recomand restaurantul Bis. În schimb, dacă doriţi să scoateţi ceva mai mulţi bani din buzunar şi să vă bucuraţi de o atmosferă mai romantică, puteţi să apelaţi la restaurantele de pe malul mării.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Bis Budva

Adresă:
Budva, Montenegro
Telefon:

[…] plac restaurantele cu încăperi înalte, unde nu ai senzația că te sufoci. La Casa Antinori găsești acest lucru. De cum intri simți că ești unde trebuie, ca și cum […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul