Casa Antinori, cel mai bun restaurant cu specific mediteranean din oraș

Casa Antinori
Timișoara

După ce vă voi spune cum e acolo, sigur cumva, cumva veți vrea să și ajungeți la Casa Antinori.

Eu una sunt fană de tot ce înseamnă mâncare mediteraneană. E genul de mâncare unde se combină armonios fructele cu legumele, unde peștele și fructele de mare sunt la rang înalt.

Acestea fiind spuse, am zis clar, la Casa Antinori e de mine. Zis și făcut.

Situat pe Calea Aradului, sau mai bine zis, fix înainte de a ajunge la parcarea de la Mall, pe partea dreaptă e o casă din piatră, frumos amenajată, care te îmbie. E o casă în stil toscan, imposibil de neobservat.

Intrare Casa Antinori

Îmi plac restaurantele cu încăperi înalte, unde nu ai senzația că te sufoci. La Casa Antinori găsești acest lucru. De cum intri simți că ești unde trebuie, ca și cum Italia toată ar fi venit acolo pentru tine. Cuptorul de pizza e gata pregătit, vinurile sunt înșirate și parcă spun să le încercăm. Mesele sunt frumos aranjate, mobilierul este din lemn masiv, punându-se accent pe detalii. Deși e un spațiu larg și deschis, parcă fiecare masă are intimitatea ei, nu ești nevoit să auzi ce mai discută și ceilalți. Restaurantul are și două saloane mai mici, deci, clar, există intimitate. Cam așa am găsit restaurantul și pot spune doar atât: așa da!

Interior Casa Antinori

Detaliu masa Casa Antinori

Cuptor Pizza Casa Antinori

Meniul este unul variat, găsești tot ce te-ai gândit sau nu în materie de bucătărie mediteraneană. Am tot răsfoit, am foarte răsfoit meniul și într-un final, cu ajutorul real al ospătarului, am ales: somon la grătar cu sos de brânzeturi și sparanghel și pentru desert, prăjitura casei.

Există o atenție către client și o dorință ca acesta să se simtă bine și să mai revină. Spun aceasta, deoarece până să vină comanda, am fost serviți din partea casei cu 4 bruschete cu roșii. Foarte bune, foarte fine (clar uleiul folosit a făcut diferența) și numai bine sosite. Până să fac eu poză, au dispărut două felii, atât de bune au fost.

Bruschete Casa Antinori

Somon la grătar cu sos de brânzeturi și sparanghel

Comanda a sosit chiar repede, cam în 7 minute după ce am terminat bruschetele. Somonul era foarte bine făcut. În sensul că era puțin rumen la exterior, moale la interior și carnea se desprindea ușor. Oricând aș repeta experiența.

Sparanghelul era fiert al dente și era așa verde și frumos, nu tipicul de legumă prea fiartă cum ne place în bucătăria românească. Sosul de brânzeturi a fost genial (aici eu sunt mai subiectivă, fiindcă la mine dacă e brânză, e de bine). S-a simțit un ușor și rafinat gust de gorgonzola și se potrivea foarte bine cu peștele.

Somon Casa Antinori

Sparanghel cu Somon Casa Antinori

Sparanghel cu Somon si Branzeturi Casa Antinori

Prăjitura casei

Eu una sunt cam sceptică atunci când văd prăjitura casei, dar, cam de fiecare dată se întâmplă să o comand. De data aceasta a fost recomandarea ospătarului și am zis să încerc. Oho, ceva de vis. Foarte, foarte rafinată și prețioasă. De mult nu am mai mâncat așa o prăjitură. Foarte simplă, cu blat de ciocolată (cam ca la gateau au chocolat) și cremă de ciocolată albă, iar pe deasupra era zmeură. Foarte răcoritoare, nu foarte dulce, atât de bună. Cam mai aș vrea cel puțin o porție. Aici știu că pot comanda cu încredere prăjitura casei.

Prajitura Casei Casa Antinori

Detaliu Prajitura Casei Casa Antinori

Prețuri și servire

La un asemenea restaurant și prețurile sunt pe măsura. Sunt puțin cam mari, dar totul e de calitate superioară. Din  ce am aflat, toate produsele sunt aduse din Italia, deci, clar, un restaurant care se respectă și care are inclusiv bucătar italian.

  • Somon la grătar cu sos de brânzeturi și sparanghel (230 g): 42 Ron;
  • Prăjitura Casei: 17 Ron.

Servirea este de cinci stele. Oamenii aceia chiar știu meserie și pe deasupra le și place ce fac. Parcă intuiau ce urma să spui și stiau imediat să-ți sugereze ceva numai bun pentru tine.

Mi-a plăcut mult la Casa Antinori, deoarece e genul de restaurant care știe că este de nișă și respectă acest lucru. Mâncarea este foarte bună, atmosfera este specială și servirea așa cum trebuie. Cred că voi mai trece cât de curând pe acolo, deaorece sunt cîteva vinuri din Italia care mi-au tras cu ochiul și sunt cam curioasă și de tiramisu de care am auzit cam de bine.

Voi ce ați mai recomanda să testăm?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Antinori

Adresă:
Calea Aradului 14A

[…] comandat sandwich-ul și am fost avertizată că durează cam 10 minute până va fi gata. Nicio problemă, așa am avut timp să îmi reamintesc de prima mea experiență […]

[…] primit repede meniul și, deoarece știam clar că vreau pește, nu a fost foarte greu să mă hotărăsc. Foarte bine că am știu ce vreau, deoarece oferta celor de la Flonta e destul de vastă. De la […]

[…] simplitate și gust elegant, puțin picant, gust accentuat de sosul de piper. Fie vorba între noi, e un fel ideal de preparat pentru o cină romantică. Farfuria arăta foarte bine, iar sosul vesel de piper accentua acest lucru. Mi-a plăcut că nu […]

[…] De departe a fost unul dintre cele mai bune file-uri de somon mâncate. Somonul era făcut la cuptor și, pur și simplu, se topea în gură. Deși somonul este un pește mai gras, prin modul cum a […]

[…] nebunie de arome… Dorada cu sparanghelul gătit perfect și sosul de salsa cu coriandru au fost exact pe gustul meu. Si totul s-a completat […]

Comentarii

claudio

1 October 2013 at 17:54

tropo caro

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul